Marcos Tavares je tudi v tej sezoni najboljši strelec Maribora. Foto: BoBo
Marcos Tavares je tudi v tej sezoni najboljši strelec Maribora. Foto: BoBo
Maribor v lovu na polfinale z golom zaostanka
Celjani v Stožicah zadržali Olimpijo
Maribor na kolenih v Velenju

Vijoličasti so prejšnjo sredo v Velenju klonili z
1:0, edini strelec je bil v 80. minuti Senad Jahić. V soboto bo Maribor Velenjčane gostil še v državnem prvenstvu. Kaznovanih pri gostiteljih ni, poškodovana sta le še Aleksander Rajčević in Welle Ndiaye.

"Če bomo na takšni ravni kot na zadnjih domačih tekmah, ne bo bojazni zaradi razpleta. Ne smemo zaletavo v tekmo, ob dobri igri potrebujemo tudi ustrezno mero potrpežljivosti," je za klubsko spletno stran povedal Mitja Viler.

Maribor je trikrat zapored proti istemu tekmecu igral že trikrat, leta 2010 proti Nafti, leta 2012 proti Rudarju in leta 2013 proti Triglavu. Varovanci Krunoslava Jurčića so namesto derbija v soboto opravili dva treninga, v nedeljo pa še enega.

Trdna obramba knapov
Rudar je v zadnjem mesecu v dobri formi. Oktobra še ni prejel zadetka, po vrsti je ohranil mrežo nedotaknjeno proti Domžalam (0:0), v Krškem (0:0), proti Mariboru (1:0) in nazadnje v soboto proti Luki Koper (1:0).

"Treba bo ponoviti boj in željo s prve tekme. Verjamem v uspeh in napredovanje v polfinale," je za spletno stran Rudarja dejal vezist Klemen Bolha. Prenos tekme bo v sredo od 17.55 dalje na TV SLO 2 in MMC-ju.
Pušnik: Ne dvomim, da bomo dosegli zadetek
Olimpija se je s Celjem v Stožicah razšla z 2:2. "Na prvi tekmi preprosto nismo bili pravi, za še kar ugodno izhodišče pred povratnim obračunom se lahko zahvalimo izključno iznajdljivosti branilca Nemanje Mitrovića. Morda bo zvenelo malce prepotentno, a resnično menim, da bomo v Celju že dosegli zadetek. O tem niti najmanj ne dvomim. Bomo pa na drugi strani morali še posebej paziti v obrambi, da se nam ne ponovijo napake s predhodnih tekem," je za spletno stran Olimpije izjavil trener Marijan Pušnik.

"Na omenjenem obračunu nismo bili niti na 30 odstotkih svojih zmožnosti," je dodal Mitrović, ki je prejšnji teden dosegel oba zadetka Ljubljančanov.

Celjani se ne bodo le branili
"Čeprav nas do napredovanja vodita tudi remija 0:0 in 1:1, naša strategija vsekakor ne bo temeljila zgolj na branjenju našega gola. Želimo si zmage," na drugi strani razmišlja vratar Celja Matic Kotnik. Celjani so v zadnjih štirih sezonah trikrat igrali v finalu pokala.

Kljub nekaterim dvomom, ali tekma sploh bo, saj bodo stadion Arena Petrol obiskali tudi Green Dragonsi, srečanje ni pod vprašajem. Tudi Celje in Olimpija se bosta v soboto v Prvi ligi TS pomerila še enkrat.
Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme

Sreda ob 14.00:
DRAVA PTUJ - ZAVRČ 1:1
Ob 17.30:
CELJE - OLIMPIJA 2:2
Ob 18.00:
MARIBOR - RUDAR VELENJE 0:1
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.
Prva tekma, sreda ob 18.00:
DOMŽALE - LUKA KOPER
Povratna tekma bo 4. novembra.

Maribor v lovu na polfinale z golom zaostanka
Celjani v Stožicah zadržali Olimpijo
Maribor na kolenih v Velenju