Neymar je vpisal prvo podajo pri Barci. Za 6:0 je lepo našel Cesca Fabregasa. Foto: EPA
Neymar je vpisal prvo podajo pri Barci. Za 6:0 je lepo našel Cesca Fabregasa. Foto: EPA

Na pokalu poimenovanem po ustanovitelju kluba so Katalonci silovito začeli in že v sedmi minuti je najboljši igralec tekme Lionel Messi kaznoval nezbrano brazilsko obrambo. Tri minute pozneje je Leo poslal žogo v lastno mrežo. V prvem polčasu sta se med strelce vpisala še Alexis Sanchez, ki je zadel po nesebični podaji Messija, in Pedro Rodriguez.

V drugem delu je "Tata" Martino, ki je prvič sedel na klopi Barcelone, v igro poslal tudi Neymarja. Brazilski zvezdnik, ki je k Barci prišel prav iz Santosa, je prvič zaigral ob boku Messija. Že po šestih minutah drugega polčasa je odjeknila petarda. Mrežo je zatresel Cesc Fabregas. Katalonec je bil po podaji Neymarja uspešen še 15 minut pozneje. Z mojstrskim golom se je med strelce vpisal še Adriano, piko na i pa je postavil obetavni kamerunski napadalec Jean Marie Dongou, ki je žogo v mrežo potisnil po preigravanju in lepi podaji Cesca.

Domača vratarja Victor Valdes in Jose Pinto sta na hrbtih v spomin na legendarnega vratarja Barce, ki je umrl prejšnji teden, Antonija Ramalletsa, nosila njegov priimek. Zdaj se španski prvaki odpravljajo na azijsko turnejo.