Scott Parker je lani z igrami za West Ham in Tottenham prepričal angleške navijače, da so ga izbrali za najboljšega angleškega nogometaša leta 2011. Foto: EPA
Scott Parker je lani z igrami za West Ham in Tottenham prepričal angleške navijače, da so ga izbrali za najboljšega angleškega nogometaša leta 2011. Foto: EPA
Martin Škrtel
Martin Škrtel je v nedeljo z Liverpoolom osvojil ligaški pokal, pri čemer se je vpisal tudi med strelce, v ponedeljek pa je postal najboljši slovaški nogometaš preteklega leta. Foto: EPA

Med 15 tisoč glasovi je vezist angleškega Tottenhama zbral 17 odstotkov, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Joe Hart (Manchester City) in Ashley Young (Manchester United).

31-letni vezist je s tem nasledil branilca Chelseaja Ashleyja Cola. Parker je bil v lanski sezoni najboljši angleški nogometaš po mnenju športnih novinarjev, v sezoni 2003/04 pa je bil najboljši mladi nogometaš.

"To je izjemna čast. Če samo pogledam imena, ki so osvojila lovoriko, je to lep dosežek. Navdušen sem," je povedal Parker, ki se je pod vodstvom nekdanjega selektorja Fabia Cappela utrdil v izbrani vrsti in za Anglijo igral na sedmih od devetih tekem v kvalifikacijah za Euro 2012, ki ga bosta gostili Ukrajina in Poljska.

Čech petič najnogometaš Češke
Vratar angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja Petr Čech je v glasovanju nekdanjih reprezentantov, trenerjev prvoligaških klubov in športnih novinarjev še petič v karieri osvojil naziv najboljšega češkega nogometaša leta.

V glasovanju je bil drugi nogometaš nemškega Wolfsburga Petr Jiraček, tretji pa kapetan češke izbrane vrste in zvezdnik angleškega Arsenala Tomaš Rosicky. Vratar modrih in češke reprezentance (od leta 2002 je zbral 88 nastopov) je naslov najboljšega nogometaša leta osvojil že v letih 2005, 2008, 2009 in 2010.

Slovaška: Škrtel ugnal Hamšika
Branilec Liverpoola Martin Škrtel je v dveh dneh osvojil še drugo nagrado, potem ko je na ponedeljkovi večerni slovesnosti v Trnavi prejel še nagrado za najboljšega slovaškega nogometaša leta 2011. To je za 27-letnika po letih 2007 in 2008 še tretja nagrada Jana Popluharja za najboljšega na Slovaškem.

V glasovanju 36 nogometnih strokovnjakov je Škrtel zbral 338 točk, drugi je z le tremi točkami manj nogometaš italijanskega Napolija Marek Hamšik, tretji pa še en nogometaš, ki igra v italijanskem prvenstvu serie A, Juraj Kucka (Genoa).