Slovenija ima nedvomno boljše napadalce kot Estonija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenija ima nedvomno boljše napadalce kot Estonija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zoran Pavlovič
Zoran Pavlovič je trenutno brez kluba in čaka na primerno ponudbo. Foto: EPA

Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.30 odigrala kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo v gosteh proti Estoniji. Poklicali smo štiri nekdanje reprezentante in jih vprašali, kakšno tekmo pričakujejo in ali naj selektor Matjaž Kek v začetni enajsterici naredi kakšno spremembo v primerjavi s tekmo proti Ferskim otokom.

Zoran Pavlovič: "Zmago nad Ferskimi otoki je treba potrditi še z uspehom proti Estoniji, sicer petkova predstava ne bo pomenila ničesar - Ferske otoke bodo namreč vsi premagali. Začel bi z isto začetno postavo. Ekipe, ki zmaguje, se ne menja. Nima smisla česar koli taktizirati ali spreminjati ali pa igrati z le enim napadalcem. Josip Iličič mora igrati od začetka, saj na vsaki tekmi dokazuje, da je v najboljši formi in je v naši reprezentanci daleč pred vsemi. Tudi Tim Matavž v nizozemskem prvenstvu igra dobro in je proti Ferskim otokom potrdil svojo kakovost."

Miran Pavlin: "Treba bo igrati pametno, pomembno bo, da damo prvi zadetek. Estonci bodo samozavestni, njihova zmaga v Beogradu me je presenetila, čeprav - tudi Slovenija je imela pred enim mesecem priložnost zmagati. Prepričan sem, da mora biti Josip Iličič spet v prvi postavi, in sicer na desni strani. V konico napada bi postavil Zlatka Dediča, saj gara tudi v obrambi."

Mladen Rudonja: "Gre za ključno tekmo. Verjamem, da bo reprezentanca potrdila svojo kakovost, isto pa želijo tudi Estonci, saj menijo, da imajo najboljšo selekcijo po osamosvojitvi. Slovenija je boljša. Če bo igrala tako, kot zna, se ni treba bati za rezultate. O začetni enajsterici je nehvaležno govoriti, vsekakor pa je treba mlajšim igralcem dajati vedno več priložnosti. So zelo obetavni in so se dokazali že proti Ferskim otokom. Seveda pa selektor najbolje ve, kako jih vključiti v sistem igre."

Sebastijan Cimerotič: "Tekma bo težka, saj so Estonci nanizali nekaj odmevnih rezultatov. Sploh njihova zmaga v Beogradu je opozorilo Sloveniji, da se ne sme nikogar podcenjevati. Tekmo je treba začeti maksimalno zavzeto, podobno kot proti Ferskim otokom. S pravim pristopom se ni treba ničesar bati. Če damo prvi gol, bo ogromno prostora za slovenske napadalce, ki so boljši. Glede prve enajsterice menim, da bi morala biti ista kot v petek. Ekipe, ki zmaguje, se ne menja."