Nejc Pečnik je v torek 13-ič zaigral za slovensko reprezentanco. Zadel je dvakrat - v Moskvi in Bratislavi. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Nejc Pečnik je v torek 13-ič zaigral za slovensko reprezentanco. Zadel je dvakrat - v Moskvi in Bratislavi. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Nejc Pečnik
Lani junija je v sodnikovem podaljšku takole zapuščal zelenico na Ellis Parku v Johannesburgu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Clint Dempsey
Clint Dempsey je v torek v Stožicah v 41. minuti zadel za vodstvo ZDA z 2:1. To je bil njegov 24. gol za ameriško reprezentanco, s čimer se je izenačil na četrtem mestu lestvice strelcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Kljub poškodbi imam lepe spomine na Johannesburg in svetovno prvenstvo. Zgodila se je pač tista nesrečna zadnja minuta, ko mi je Clint Dempsey padel na nogo, toda zdaj je to pozabljeno," nam je razložil v pogovoru po srečanju v Stožicah, ki se je končalo s porazom Slovenije z 2:3.

Opravičila za takratni dogodek od ameriškega reprezentanta sicer ni prejel. "Mislim, da sploh ne ve, da me je takrat poškodoval. Vse je bilo bolj slučajno, in ne zamerim mu," je povedal 25-letni Korošec, ki je tokrat dobil priložnost v zadnjih 10 minutah, ko je zamenjal Zlatana Ljubijankića.

"Selektor mi zaupa"
In kako vidi svojo reprezentančno prihodnost? "Mislim, da je vse odvisno od igranja v klubu. Kdor bo igral in bo pokazal dobro formo, bo dobil tudi priložnost v reprezentanci. Ob tej priložnosti bi se zahvalil selektorju za vpoklic in nekaj minut, ki mi jih je namenil, glede na to, da v zadnjem mesecu v klubu nisem igral. To je pokazatelj, da mi selektor zaupa. Poskušal se mu bom oddolžiti najprej z igrami v klubu in nato še v reprezentanci."

Poiskal si bo nov klub
Pečnik je februarja z Madeire kot posojen nogometaš Nacionala odšel v Samaro k ruskemu prvoligašu Krilja Sovjetov. Vendar bo tam ostal le še do konca decembra, saj Rusi zaradi pomanjkanja denarja ne bodo izkoristili možnosti odkupa.

Zaradi tega v zadnjem času tudi ne igra, čeprav se je poleti ustalil v udarni enajsterici. "Trener mi je povedal, da bo računal na tiste igralce, ki imajo daljše pogodbe. Meni pogodba poteče, zato si bom poiskal nov klub. Upam, da ga bom našel čim prej in da se bom lahko v miru pripravil na drugi del sezone. Nekaj se že dogaja na tem področju, bolj konkretno pa mislim, da bo konec decembra in v začetku januarja."
Krilja Sovjetov se bodo bojevala za obstanek
Po rednem delu ruskega prvenstva, ki se je s tekmami 30. kroga končal 6. novembra, so Krilja Sovjetov uvrščena na 14. mesto v 16-članski ligi, zdaj pa jih čaka še boj za obstanek, v katerem bodo odigrala 14 tekem proti ekipam iz spodnje polovice lestvice. Letošnje maratonsko prvenstvo, ki se je začelo marca, se bo končalo spomladi prihodnje leto, ker bodo Rusi v sezoni 2012/13 prevzeli "celinski" model tekmovanja (jesen/pomlad).

Spomin na Moskvo mu pomaga, ko mu je težko
Slovenija je s torkovo tekmo začela novo obdobje pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanovića oziroma "operacijo Brazilija 2014", kot jo je poimenoval sam Pečnik. "Res je, da smo izgubili, a bilo je veliko dobrih stvari. Prepričan sem, da bomo popravili slabosti in se dvignili na tako raven, s katero bomo lahko zelo dobro konkurirali za prvo mesto v skupini," je optimističen nekdanji nogometaš Celja.

V ponedeljek sta minili dve leti, odkar je v Moskvi zabil izjemno pomemben zadetek za preboj Slovenije na južnoafriški mundial. Si ga še kdaj ogleda? "Pogledam ga ne, se pa spomnim nanj. Tudi kdaj, ko mi je težko, me to lahko dvigne. To so lepi spomini, ki bodo ostali za vse življenje, a treba je delati naprej in dosegati nove dobre rezultate."