Usoda Pedra je negotova. Foto: Reuters
Usoda Pedra je negotova. Foto: Reuters
Nogometaši Barcelone
Nogometaši Barcelone so osvojili četrto lovoriko v letu 2015. Foto: Reuters

zapleten," je negotov Pedro, junak evropskega superpokala, v katerem je Barcelona po podaljšku ugnala Sevillo s 5:4.

"Težko je, ko se zaveš, da lahko odideš," je razložil 28-letni Španec, ki je v Tbilisiju zadel v 115. minuti. Moti ga minutaža, saj ob prihodu Neymarja in Luisa Suareza igra manj, kot bi si želel.

Fernandez: Rekel je, da želi oditi
O njegovem morebitnem odhodu se špekulira že nekaj časa. Olja na ogenj govoric je prilil predstavnik kluba Robert Fernandez, ki je ob robu superpokala izjavil: "Pedro mi je dejal, da si želi oditi. Odkupna klavzula je znana in o njej se ni mogoče pogajati. To bi bila lahko njegova zadnja tekma za Barcelono."

Pedro: Nisem rekel tega
A napadalec je bil po tekmi nezadovoljen nad Fernandezovo izjavo: "Ne, nisem rekel tega, kar pravi Robert. Oziroma nisem tega rekel na tak način. Resnica je, da sem imel možnosti za igro, a trener se je odločil, da name ne računa. Res ne vem, ali bom kariero nadaljeval v tem klubu."

Manchester bi bil pravi izziv
Jo bo v Manchestru? Rdeči vragi so pred časom prodali Angela Di Mario. Od takrat se ugiba, da bi na Old Trafford radi pripeljali prav Pedra. Ta o teh ugibanjih pravi: "Manchester? To bi bil pravi izziv. A danes sem tukaj in vesel. A če bom odšel, bom z visoko dvignjeno glavo."

Argentinca bosta spoštovala odločitev
V odličnem superpokalu je dva zadetka prispeval Lionel Messi. O Pedru ni povedal veliko: "Igralci in klub v resnici ne vemo, kaj bo storil. To je njegova odločitev, kar koli bo storil, mu želim le najboljše." Messijev rojak Javier Mascherano pa je dodal: "Upam, da ostane pri nas. Je eden od igralcev, ki blesti na največjem odru. Res se zna izkazati v najpomembnejših trenutkih."

Serijsko zabijal v finalih
Pedro je z Barcelono petkrat postal španski prvak, trikrat pa zmagovalec Lige prvakov. V svoji karieri je zadel tako v finalu španskega pokala, superpokala, Lige prvakov, svetovnega klubskega prvenstva, dvakrat pa tudi v finalu evropskega superpokala. Leta 2009 proti Šahtarju (1:0), tokrat proti Sevilli (5:4). Zanimivo - obakrat v 10. minuti drugega podaljška, oziroma v 115. minuti tekme ...