Cristiano Ronaldo je sicer dosegel gol, toda Juventusovi branilci so Portugalca v večini tekme dobro ustavili. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je sicer dosegel gol, toda Juventusovi branilci so Portugalca v večini tekme dobro ustavili. Foto: Reuters
Gareth Bale je bil popolnoma neviden. Legendarni vezist Manchestra Roy Keane je v analizi tekme povedal, da je Real igral le z desetimi igralci. Foto: Reuters

"Odigrali smo izvrstno. Zmaga je le nagrada za tisto, kar smo si zaslužili z uvrstitvijo v polfinale Lige prvakov. Vsi vemo, da je proti Realu izredno težko igrati, toda z našo nepopustljivostjo in zrelostjo smo nasprotniku dopustili zelo malo igre. Škoda, da nismo slavili z večjo prednostjo, priložnost Llorenteja na koncu je bila res lepa, toda pred tekmo bi podpisal katero koli zmago. Cilj je bil torej uresničen," je povedal Allegri.

Igralec tekme je bil Carlos Tevez. Argentinec je v osmi minuti prodrl po desni strani, streljal, Iker Casillas pa je žogo le odbil do Alvara Morate, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0. Morata, nekdanji igralec Reala, zadetka ni proslavljal. "Vedno sem govoril, da zadetka proti Realu ne bom proslavljal. Vedno hočem, da Real zmaga, ko ne igram proti njemu," je dejal Morata.

Tevez je v drugem polčasu izsilil enajstmetrovko in jo tudi izkoristil. Navijači Juventusa zamerijo sodniku Atkinsonu, da ni izključil Carvajala, ki je bil zadnji mož obrambe Reala. Veteran Andrea Pirlo ni blestel, toda Allegri ga je pustil v igri do konca tekme. "To je to. Zdaj hočemo priti v finale. Borili smo se, zmagali in z enako samozavestjo moramo nastopiti tudi v sredo v Madridu. Berlin je na obzorju," je povedal Pirlo.

Trener Reala Carlo Ancelotti je bil z izidom razočaran, a ostaja prepričan, da se bo Real uvrstil v finale. "Lahko bi se obrnilo drugače. Poskušali smo, toda ne s pravo učinkovitostjo in s premalo kakovosti. Hoteli smo prevzeti nadzor nad igro, imeli pa smo tudi precej smole. Morali bi povesti z 2:1, a smo nato prejeli gol. Nismo bili dovolj potrpežljivi," je povedal Ancelotti.

Popolnoma neviden je bil Gareth Bale, Sergio Ramos pa izgubljen v sredini, kamor ga je namesto poškodovanega Luke Modrića postavil Ancelotti. "Igral sem slabo, vendar me ne skrbi. Trener mi zaupa in jaz zaupam njemu. Ne bo težko igrati bolje na Santiago Bernabeuu. Prepričan sem, da se bo vse obrnilo. Predaja ni v moji filozofiji in mojem DNK. Od finala smo oddaljeni le en korak," je povedal Ramos.

James Rodriguez, ki je bil podajalec pri golu Cristiana Ronalda, je prepričan, da bo Real igral v finalu. "Rezultat ni slab. Igrali bomo doma v odličnem vzdušju. Težko bo, ker se bodo branili, toda moramo stopiti na zelenico in jih uničiti."

Kolumbijec je ob koncu prvega polčasa zapravil izjemno priložnost, ko je z dveh metrov z glavo zadel le prečko. Če bi takrat Real povedel z 2:1, bi bil z eno nogo praktično že v finalu. Tako je vse odprto. Na stavnicah so favoriti Madridčani. Njihova uvrstitev v drugi krog je nagrajena s količnikom 1,72, Juventusova z 2,1.