Sepp Blatter je predsednik Fife od leta 1998. Foto: EPA
Sepp Blatter je predsednik Fife od leta 1998. Foto: EPA

redsednik Uefe Michel Platini je pred žrebom skupin Lige prvakov v Monaku sporočil, da maja prihodnje leto ne bo kandidiral za predsednika Mednarodne nogometne zveze Fife.

59-letni Francoz, ki je prej govoril, da Fifa potrebuje prevetritev in da razmišlja o kandidaturi, se želi popolnoma osredotočiti na vodenje Evropske nogometne zveze. Tako je zdajšnji predsednik Sepp Blatter ostal brez protikandidata, ki je veljal za edinega, ki lahko ogrozi njegovo ponovno izvolitev.

"To še ni pravi trenutek. Moj čas še ni napočil, ne še," je dejal Platini, ki je v isti sapi še dodal, da je odločitev sprejel na podlagi tega, da je "prisluhnil svojemu srcu". "Izbral sem nogomet. Izbral sem strast. Moram dokončati, kar sem začel. Tako sem ravnal tudi v aktivni nogometni karieri, ko sem vedno izpolnil vse svoje pogodbe do konca in tako uresničil vse svoje obveznosti. Želim si, da mandata na čelu Uefe ne bi predčasno prekinjal, za kar sem dobil tudi podporo članic organizacije," je povedal Platini.

78-letni Blatter bo tako bržkone dobil že peti mandat na vrhu krovne nogometne zveze. Prvič je predsednik postal leta 1998. Protikandidata za zdaj še nima.