Nogomet
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 5 glasov Ocenite to novico!
Michel Platini
Michel Platini je bil zadovoljen z napredkom v Ukrajini. Foto: Reuters

Dodaj v

Platini zadovoljen po obisku v Ukrajini

V Kijevu se bo srečal s predsednikom Janukovičem
26. september 2011 ob 19:54
Lvov - MMC RTV SLO

Predsednik Uefe Michel Platini je obiskal Ukrajino in izrazil zadovoljstvo zaradi napredka pri pripravi vsega potrebnega za uspešno izvedbo evropskega prvenstva v nogometu.

V Lvovu, kjer je Platini začel dvodnevni obisk, so mu predstavili gradbišči letališča in novega stadiona. "Videli smo, da so naredili velik korak naprej. Pred letom dni tega terminala še ni bilo," je bil po ogledu bodoče letališke zgradbe zadovoljen prvi mož evropske nogometne organizacije. Še dlje so Ukrajinci pri gradnji novega stadiona. Arena Lvov bo uradno odprtje doživela že 28. oktobra, manjka ji le še ustrezna travnata površina.

Po obetavnem začetku pa čaka delegacijo Uefe, v kateri sta še generalni sekretar Gianni Infantino in direktor tekmovanj Martin Kallen, težji del inšpekcijskega pregleda. V Harkovu in Donecku so imeli v preteklosti veliko težav pri zagotavljanju varnosti na letališču oziroma pri zadostnem številu prenočitvenih kapacitet. Ob koncu obiska pa se bo Platini v Kijevu, kjer bo 1. julija 2012 finale Eura, srečal še z ukrajinskim predsednikom Viktorjem Janukovičem.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Evropsko prvenstvo v nogometu
Kazalo