Na zelenici sta Maribor in Olimpija prikazala odlično predstavo, brez boja pa ni šlo niti na tribunah. Foto: BoBo
Na zelenici sta Maribor in Olimpija prikazala odlično predstavo, brez boja pa ni šlo niti na tribunah. Foto: BoBo

Zaradi nešportnega vedenja navijačev na derbiju, ki se je končal s 3:3, bodo Ljubljančani morali odšteti 1.400 evrov, Mariborčani pa 3.000 evrov.

Sporočil je še kazni za 14. krog. Domžalčani bodo zaradi štirih rumenih kartonov plačali 300 evrov, vodja skavtske službe pri Domžalah Miha Kebe pa zaradi nešportnega komentiranja sojenja ne bo smel biti na eni tekmi. Mariborčani bodo zaradi kartonov plačali 420 evrov, Mitja Viler zaradi drugega rumenega kartona ne bo smel igrati ene tekme, prav tako tudi Jean-Philippe Mendy, trener Ante Šimundža pa na eni tekmi ne bo smel sedeti na klopi štajerskega moštva.

Mariborčanom odklopili elektriko
Prav začudeno so pogledali mnogi športni delavci v Mariboru, med njimi tudi člani NK Maribor, ko so jim opoldne odklopili električno energijo. Eno od športnih društev oziroma klubov, ki uporabljajo športne objekte, najverjetneje ni poravnalo obveznosti, zato so se pri dobavitelju električne energije odločili elektriko odklopiti kar vsem.

Med številnimi športnimi organizacijami so brez elektrike ostali tudi pri NK Maribor, ki se bo 5. novembra v Ljudskem vrtu pomeril s Chelseajem. "Zgodilo se je nekje okrog 12. ure. Nadaljevali smo delo, dokler so zdržale baterije na prenosnih računalnikih, nato pa smo morali predčasno zaključiti. Za kaj točno gre, ne vemo, upamo pa, da se bodo zadeve čim prej rešile, saj se tako ne da delati," je izklop električne energije komentiral predstavnik za stike z javnostmi pri štajerskem prvoligašu Željko Latin. Mariborski nogometaši bodo reflektorje potrebovali že v torek, ko se bodo v osmini finala pokala srečali z Radomljami.

Kot je dejal Tadej Mežnar, vodja objekta Ljudski vrt, poskušajo vpleteni narediti vse, da bi zaplet čim prej rešili, tudi namestnik direktorja zavoda Športni objekti Maribor Aleš Antolinc je dejal, da bodo obveznosti glede plačila električne energije čim prej poravnali. Iz kabineta mariborskega župana Andreja Fištravca pa so sporočili, da se na primer danes ne morejo odzvati.