Mariborčani bodo prvo tekmo proti Apoelu igrali v sredo ob 19. uri. Povratna tekma bo v torek, 6. avgusta, ob 20.00. Foto: BoBo
Mariborčani bodo prvo tekmo proti Apoelu igrali v sredo ob 19. uri. Povratna tekma bo v torek, 6. avgusta, ob 20.00. Foto: BoBo
Viler in Cvijanović po zmagi nad Birkirkaro
Maribor z 2:0 čez Maltežane

Navijače je že pred zelo pomembno tekmo pomiril Agim Ibraimi, ki ima potezo več. Kakovostne podaje so bile tudi sinoči njegov zaščitni znak. Makedonski reprezentant oziroma mariborska desetka je odločno napovedal, da bodo enajstkratni slovenski prvaki igrali kombinatorno in da Maltežani ne bodo prevzeli igre, če so se branili že doma.


Ljudski vrt je bil poln, televizijskih kamer praktično ni bilo. Marcos Tavares je zapravil prvo priložnost, Goran Cvijanović pa je bil za načetje gostujoče obrambe natančen iz prostega strela. Takoj po odmoru je bil učinkovit še Mitja Viler. Jasmin Handanović je imel zelo malo dela.

Mariborčani že zelo resno razmišljajo o tekmecu v 3. predkrogu Lige prvakov. V sredo ob 19. uri bodo gostovali v Nikoziji pri ciprskemu Apoelu. Ritem igre je v drugem polčasu padel. Na Malti bodo državno prvenstvo začeli šele sredi avgusta. V Mariboru so si oddahnili po uspešnem začetku evropske sezone. Cilj je še vedno isti, igrati več kot samo štiri mednarodne tekme. Da bi vijoličasti še tretjič zapored igrali vsaj v drugokategorni Evropski ligi, morajo izločiti še Apoel, ki je predlani igral v Ligi prvakov. Apoel nima več zvezdniškega moštva, saj recesija ni obšla niti Cipra.

Mariborska igra ima po Milaničevem odhodu pod novim trenerjem Antejem Čačičem precej novih obrisov. V napadu je igra s Fajićem in Tavaresom širša, na sredini igrišča pa včeraj ni bilo prostora za prej nezamenljivega Mertlja. Po dveh uvodnih zmagah v slovenski ligi in osvojenem superpokalu ter evropskem napredovanju je v Mariboru videti, da je negotovo klubsko poletje po odhodu in vrnitvi Zlatka Zahoviča že pozabljeno.

Boštjan Janežič, Jutranja športna zgodba, Val 202

Viler in Cvijanović po zmagi nad Birkirkaro
Maribor z 2:0 čez Maltežane