Španci so s pol moči do vrha napolnili mrežo Tahitija. Foto: EPA
Španci so s pol moči do vrha napolnili mrežo Tahitija. Foto: EPA
Fernando Torres
Fernando Torres je dosegel štiri zadetke in zastreljal enajstmetrovko. Foto: Reuters
Mikael Roche
Vratar Mikael Roche se veseli v 77. minuti, ko je Torres z bele točke zadel prečko. Foto: Reuters
Španija pričakovano gladko odpravila Tahiti

Selektor Vicente Del Bosque je proti "eksotom" v začetno enajsterico uvrstil številne rezerviste. Iker Casillas, Alvaro Arbeloa, Jordi Alba, Gerard Pique, Sergio Busquets, Xavi, Pedro in Roberto Soldado sploh niso stopili na igrišče, v zadnjih minutah pa sta vstopila Cesc Fabregas in Andres Iniesta.

"El Nino" zadel ob napaki vratarja Rocha
Španci so povedli že v 5. minuti, ko si je Fernando Torres na levi strani izmenjal dvojno podajo s Juanom Mato, potem pa je krenil proti vratom in ob bližnji vratnici z desnico poslal žogo v mrežo. Vrata Mikael Roche je zelo slabo zaprl kot.

Trije goli v osmih minutah
V prve pol ure so svetovni in evropski prvaki igrali kot na treningu, niso se pretirano naprezali proti Tahitiju, ki se je trudil, a je bil za tri razrede slabša ekipa. V 31. minuti je David Villa našel Davida Silvo, ki je z levico povišal na 2:0. Dve minuti zatem je Silva z dolgo podajo našel Torresa. "El Nino" je preigral Rocha in zatresel prazno mrežo. V 38. minuti je Villa zadel zunanji del mreže, v naslednji minuti pa je bil natančnejši za 4:0 po podaji Silve.
V drugem delu Tahitiju zmanjkalo moči
Čeprav Španci tudi v nadaljevanju niso igrali s polno močjo, so vse bolj utrujene amaterje s Tahitija počasi spravljali na kolena. V 49. minuti je Nacho Monreal prodrl z leve strani in podal pred vrata, kjer je Villa z desnico poslal žogo med nogama Rocha v mrežo.
Torres je dosegel "hat-trick" v 57. minuti, potem ko mu je podal Jesus Navas z desne strani. Sedem minut zatem je dolgo žogo v kazenski prostor Tahitija vratar Roche skušal ujeti, a mu je ušla, pritekel je Villa in zatresel prazno mrežo. V 66. minuti si je Mata izmenjal dvojno podajo s Silvo, nato pa povišal na 8:0.
Torres zadel štirikrat, z bele točke pa ne
V 77. minuti je Navas podal v kazenski prostor, Ricky Altamia pa je igral z roko. Z bele točke je Torres stresel točko. Že v naslednji minuti je "El Nino" zadel še četrtič, ko je preigral Rocha in znova zatresel prazno mrežo. Končni izid je postavil Silva v predzadnji minuti z levico po podaji Torresa.

Skupina B, 2. krog, Rio de Janeiro:
ŠPANIJA
- TAHITI 10:0 (4.0)
40.000; Torres 5., 33., 57., 78., Silva 31., 89., Villa 39., 49., 64., Mata 66.

Torres je v 77. minuti z 11-m zadel prečko.

Španija: Reina, Azpilicueta, Raul Albiol, Ramos ( 46./Jesus Navas), Monreal, Javi Martinez, Mata ( 70./Fabregas), Santi Cazorla ( 76./Iniesta), Silva, Villa, Torres.

Tahiti: Roche, Ludivion, Vallar, J. Tehau, Lemaire ( 74./Vero), Aitamai, Bourebare ( 69./L. Tehau), Caroine, Vahirua, Čong-Hue, A. Tehau ( 53./T. Tehau).

Sodnik: Djamel Haimoudi (Alžirija)




Petek ob 0.00 (TVS 2/MMC):
NIGERIJA - URUGVAJ (Salvador)

Lestvica:                         
ŠPANIJA           2  2 0 0 12:1  6
NIGERIJA 1 1 0 0 6:1 3
URUGVAJ 1 0 0 1 1:2 0
TAHITI 2 0 0 2 1:16 0
Španija pričakovano gladko odpravila Tahiti