Jonathan Tehau je v 54. minuti dosegel zgodovinski prvi zadetek za Tahiti na velikih turnirjih, kjer sodelujejo najboljše reprezentance sveta. Foto: EPA
Jonathan Tehau je v 54. minuti dosegel zgodovinski prvi zadetek za Tahiti na velikih turnirjih, kjer sodelujejo najboljše reprezentance sveta. Foto: EPA
Nnamdi Oduamadi
Nnamdi Oduamadi je bil neustavljiv za obrambo Tahitija. Foto: EPA
Uwa Echiejile
Uwa Echiejile je že v 5. minuti načel mrežo Tahitija. Foto: EPA
Nigerija gladko odpravila Tahiti

Že pred tekmo je bilo jasno, da prvaki Oceanije proti afriškim nimajo nobene možnosti, a so se zgodovinskega prvega dvoboja na veliki sceni lotili zagrizeno in srčno. Tudi gledalci v Belo Horizonteju so se postavili na njihovo stran in jih nagradili za vsako lepo potezo.
Nigerija v prve pol ure premočna
Nigerijci so začeli odločno. V 5. minuti je Uwa Echiejile močno streljal s 25 metrov, žoga se je odbila od kapetana Tahitija Nicolasa Vailarja, spremenila smer in končala za hrbtom nemočnega vratarja Xavierja Samina. Pet minut zatem je Ahmed Musa lepo podal do Oduamadija, ki je ob zmedeni obrambi Tahitija zatresel mrežo z desnico. V 26. minuti je Musa podal popolnoma nenevarno žogo pred vrata, Samin jo je izpustil iz rok, Oduamadi pa je pritekel in povišal na 0:3.
Zgodovinski zadetek Tehauja
Tako navijači na stadionu kot nogometaši polinezijske otoške države so se najbolj razveselili v 54. minuti, ko je Jonathan Tehau dosegel zadetek z glavo po podaji Marame Vahirue s kota. Vratar Vincent Enyeama je slabo ocenil let žoge, Tehau pa se je veselil, kot da bi odločil finale svetovnega prvenstva.

V zadnjih 20 minutah Tahitiju pošle moči
Tahitijski junak Tehau pa je bil nato tudi osmoljenec, saj je v 69. minuti zatresel lastno mrežo, ko je skušal izbiti podajo Oduamadija z leve strani. Vezist Vareseja je zabil hat-trcik v 77. minuti, ko je z bližine le še poslal žogo prek golove črte po akciji Browna Ideyeja. Končni izid je z močnim strelom deset minut pred koncem postavil Echiejile po podaji Muse.

Skupina B, Belo Horizonte:
TAHITI - NIGERIJA 1:6 (0:3)
J. Tehau 54.; Echiejile 5., 80., Oduamadi 10., 26., 76., J. Tehau 69./ag

Tahiti: Samin, Aitamai, Ludivion, Vallar ( 54./Faatiarau), Caroine, J. Tehau, Simon ( 90./Lemaire), A. Tehau, Bourebare, Vahirua ( 70./Atani), Chong-Hue.

Nigerija: Enyeama, Oboabona, Echiejile, Ambrose, Musa, Mikel, Ogude, Mba (57./Ugochukwu), Oduamadi, Ujah ( 51./Ideye), Omeruo (74./Egwuekwe).

Sodnik: Joel Antonio Aguilar Chicas (Salvador)

ŠPANIJA - URUGVAJ 2:1 (2:0)
43.921; Pedro 21., Soldado 32.; Suarez 88.



Četrtek ob 21.00:
ŠPANIJA - TAHITI (Rio de Janeiro)

Petek ob 0.00 (Salvador):

NIGERIJA - URUGVAJ

Nedelja ob 21.00:

NIGERIJA - ŠPANIJA (Fortaleza)

URUGVAJ - TAHITI (Recife)

Lestvica:                          
NIGERIJA          1  1 0 0  6:1  3 
ŠPANIJA           1  1 0 0  2:1  3 
URUGVAJ           1  0 0 1  1:2  0 
TAHITI            1  0 0 1  1:6  0 
Nigerija gladko odpravila Tahiti