Alexis Sanchez je že v šesti minuti povedel Čile v vodstvo in s tem postal najboljši strelec v zgodovini reprezentance Čila. Foto: EPA
Alexis Sanchez je že v šesti minuti povedel Čile v vodstvo in s tem postal najboljši strelec v zgodovini reprezentance Čila. Foto: EPA
Avstralija z 11-m do remija
Stindl pred koncem polčasa izenačil
Sanchez popeljal Čile v vodstvo
Remi med Kamerunom in Avstralijo
Milligan izenačil izid po strelu z bele točke
Zambo Anguissa kaznoval neodločnost Avstralcev

Čilenci tako še naprej ostajajo brez zmage nad Nemci, ki so jih nazadnje na kolena spravili pred skoraj 49 leti. Obe zmagi je Čile dosegel na prijateljskih tekmah, sicer je pet zmag na medsebojnih dvobojih zbral elf, tokrat pa sta se prvič razšla brez zmagovalca. Na obračunu svetovnih in južnoameriških prvakov, ki v Rusiji ostajajo neporaženi, potem ko so v prvem krogu oboji zmagali, je za mejnik poskrbel Alexis Sanchez, ki je postal najboljši strelec v zgodovini svoje reprezentance. 28-letni napadalec je v majici z državnim grbom mrežo zatresel že 38-krat. Prehitel je legendarnega napadalca Marcela Salasa, ki je na 70 tekmah dosegel 37 golov, Sanchez je zbral sicer že 109 nastopov.

Čilenci so silovito začeli tekmo in v šesti minuti se jim je napadalna igra obrestovala. Marc-Andre ter Stegen je žogo podal Shkodranu Mustafiju, osrednji nemški branilec pa je napravil veliko napako. Ko je podajal, je vmes skušal žogo prestreči Arturo Vidal, ki se je je dotaknil in končala je v nogah Sancheza. Akcijo sta nato odigrala prva zvezdnika južnoameriških prvakov Sanchez in Vidal, ki sta si izmenjala dvojno podajo, nogometaš Arsenala pa je s konico nogometnega čevlja slabše (leve) noge zadel. Žoga je v mreži končala s pomočjo vratnice in ter Stegen je bil brez moči.

Na začetku 20. minute pa je okvir vrat Čilencem preprečil veselje, ko je s približno 25 metrov z izjemnim strelom poskusil Eduardo Vargas, a je stresel le prečko. Štiri minute pred koncem polčasa pa so svetovni prvaki izenačili. Emre Can je z lepo podajo v prostor zaposlil Jonasa Hectorja, ki je pritekel po levi in poslal predložek pred vrata. Tam je med Charlesom Aranguizem in Gonzalom Jaro do strela prišel Lars Stindl, ki se je drugič na Pokalu konfederacij vpisal med strelce.

Po kar živahnem prvem polčasu sta bili obe reprezentanci v drugem delu bistveno previdnejši, nobena pa si ni priigrala res konkretne priložnosti. Pred nemškimi vrati je bilo najbolj vroče v 48. minuti, ko je Sanchez meril prek vrat, 11 minut pozneje pa je bil nekoliko nenatančen Vidal. V 73. minuti se je po strelu Stindla z obrambo izkazal Johnny Herrera.

Kamerun ostal brez načrtovane zmage
Kamerunci in Avstralci so se v Sankt Peterburgu razšli z remijem in ohranili upanje na napredovanje. V prvem polčasu ni bilo veliko razburljivega dogajanja, nekoliko več pa so pokazali Kamerunci, ki so zadeli tik pred odmorom. Zambo Anguissa je izkoristil lepo globinsko podajo, v pomoč pa mu je bila tudi zelo neodločna avstralska obramba.

V drugem delu je Avstralija zaigrala veliko bolje, nagrada pa je prišla v 59. minuti. Ernest Mabouka je v kazenskem prostoru naredil prekršek, po ogledu posnetka je sodnik pokazal na belo točko, natančen je bil Mark Milligan.

Kamerun je tako ostal brez načrtovane zmage, nespreten je bil zlasti Vincent Abubakar, ki je imel najlepšo priložnost v 57. minuti. Žogo bi moral le še potisniti v mrežo, a je zgrešil gol.


Pokal konfederacij, skupina B, 2. krog, St. Peterburg:
KAMERUN - AVSTRALIJA 1:1 (1:0)
Anguissa 45.; Milligan 60./11-m

Kamerun: Ondoa, Mabouka, Zambo Anguissa, Teikeu, Ngadeu Ngadjui, Moukandjo (77./Ekambi), Aboubakar, Bassogog, Siani, Djoum, Fai.
Avstralija: Ryan, Degenek, Gersbach, Milligan, Leckie, Wright, Jurić (70./Cahill), Kruse (65./Troisi), Mooy, Sainsbury, Rogić (79./Irvine).

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)


NEMČIJA - ČILE 1:1 (1:1)
Stindl 41.; Sanchez 6.

Nemčija: ter Stegen, Ginter, Mustafi, Süle, Kimmich, Can, Rudy, Hector, Goretzka, Draxler, Stindl.

Čile: Herrera, Isla, Medel (71./P. Diaz), Jara, Beausejour, M. Diaz, Aranguiz (90./Silva), Hernandez, Vidal, Vargas (82./Rodriguez), Sanchez.

Sodnik: Alireza Faghani (Iran)

Lestvica:                           
ČILE              2  1  1  0  3:1  4
NEMČIJA           2  1  1  0  4:3  4
KAMERUN           2  0  1  1  1:3  1
AVSTRALIJA        2  0  1  1  3:4  1
  Prvi dve ekipi gresta v polfinale.
Avstralija z 11-m do remija
Stindl pred koncem polčasa izenačil
Sanchez popeljal Čile v vodstvo
Remi med Kamerunom in Avstralijo
Milligan izenačil izid po strelu z bele točke
Zambo Anguissa kaznoval neodločnost Avstralcev