Nemčija (na fotografiji Julian Draxler, ki je zadel z bele točke) je Pokal konfederacij začela z zmago nad Avstralijo s 3:2. Foto: Reuters
Nemčija (na fotografiji Julian Draxler, ki je zadel z bele točke) je Pokal konfederacij začela z zmago nad Avstralijo s 3:2. Foto: Reuters
Ivo Šajh – oče Pokala konfederacij
Elf uspešno začel Pokal konfederacij
Goretzka zadel za 3:1, Jurić postavil končni izid

Nemški selektor Joachim Löw, ki je na turnir pripeljal pomlajeno reprezentanco brez največjih zvezdnikov, je bil zadovoljen: "Imeli smo veliko lepih priložnosti, res pa je, da smo po eni uri igre popustili. Vseeno je čutiti, da so igralci lačni uspeha."

S petimi goli je bila to strelsko najbogatejša tekma na letošnjem Pokalu konfederacij. Že po dobrih štirih minutah je "elf" povedel, kar se mu v tem tekmovanju do zdaj še ni posrečilo. Po podaji Brandta z desne strani je zadel napadalec Borussie Mönchengladbach Lars Stindl.

Avstralci so izenačili v 41. minuti, ko je ležernost Nemcev in neprepričljivega vratarja Bernda Lena kaznoval Tom Rogić. Na odmor so šli s prednostjo vseeno Nemci, potem ko je Julian Draxler uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je sodnik dosodil po prekršku nad Leonom Goretzkim.

Fifa na Pokalu konfederacij prvič v praksi na večjih turnirjih preizkuša uvedbe tehničnih novosti. Zadetke, prepovedane položaje, rdeče kartone ali enajstmetrovke lahko tako po novem analizirajo in odločitev po potrebi tudi spremenijo.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, s hitrim zadetkom Nemčije. Po Kimmichovi podaji v prazen prostor je bil uspešen Leon Goretzka, kar je njegov prvi reprezentančni zadetek. Avstralci so znižali v 56. minuti. Bernd Leno prvi strel ubranil, pri strelu Tomija Jurića pa se ni proslavil. Sodnik se je sicer pri tem odločil za videoanalizo, ki pa je pokazala, da Jurić ni igral z roko.

Prenos vseh tekem na TV SLO 2 in MMC-ju!

Avstralija je imela v preostanku tekme več od igre, a ni nevarneje zapretila. Na drugi strani je Timo Werner zadel vratnico. V četrtek ob 20. uri bo v predtekmovalni skupini B v Kazanu derbi med Nemčijo in Čilom, že prej pa bosta igrali reprezentanci Avstralije in Kameruna.

V torek bo v Rusiji prost dan.



POKAL KONFEDERACIJ, skupina B

1. krog:
AVSTRALIJA - NEMČIJA (Soči) 2:3 (1:2)
Rogić 41., Jurić 57.; Stindl 5., Draxler 45./11-m, Goretzka 48.

Avstralija:
Ryan, Degenek, Sainsbury, Wright, Behich, Mooy, Milligan,Leckie, Rogić (71./Troisi), Jurić (87./Cahill), Luongo (46./Kruse).

Nemčija:
Leno, Hector, Mustafi, Rüdiger, Kimmich, Draxler, Goretzka, Rudy, Stindl (78./Can), Brandt (58./Süle), Wagner (63./Werner).


KAMERUN - ČILE (Moskva) 0:2 (0:0)
Vidal 82., Vargas 92.

2. krog, četrtek ob 17.00:
KAMERUN - AVSTRALIJA (St. Peterburg)
Ob 20.00:
NEMČIJA - ČILE (Kazan)

Ivo Šajh – oče Pokala konfederacij
Elf uspešno začel Pokal konfederacij
Goretzka zadel za 3:1, Jurić postavil končni izid