Nogometaši Aluminija bodo zaigrali v polfinalu Pokala Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Nogometaši Aluminija bodo zaigrali v polfinalu Pokala Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Maribor potrdil nova večna derbija
Triglav po drami v polfinalu pokala
Aluminij presenetil v Novi Gorici

Goričani, ki so prejšnjo sredo v Kidričevem z zadetkoma Dejana Žigona in Amedeja Vetriha slavili z 1:2, so prevladovali, a streljali s slepimi naboji. Zadnjih deset minut, potem ko je bil zaradi prekrška nad Krisom Joganom izključen nekdanji branilec Olimpije David Kašnik, so igrali celo z igralcem več, vendar jim to ni pomagalo. Takoj po izključitvi je s prostega strela Žigon sicer zadel vratnico.

V 82. minuti je vodilni zadetek iz bližine dosegel Jurica Jeleč, v izdihljajih tekme pa je bil mož odločitve Robert Kurež. Ptujčan, skupaj z Žigonom najboljši strelec Prve lige (oba po sedem zadetkov), je s krasnim diagonalnim strelom z dobrih 25 metrov žogo poslal v levi zgornji kot vrat in svoje moštvo popeljal v polfinale.

V polfinalu nova večna derbija
V Zavrču so nogometaši Maribora odigrali tekmo osmine finala in se brez večjih težav uvrstili v naslednji krog. Varovanci Darka Milaniča so zmagali z 2:0, oba zadetka sta padla v prvem polčasu. V 26. minuti je Robert Berić po sijajnem kombiniranju Marcosa Tavaresa in Agima Ibraimija meril v spodnji kot in premagal vratarja Gregorja Finka. Ta je moral po dobre pol ure igre še drugič po žogo v svojo mrežo. Po Berićevi podaji je z roba kazenskega prostora zadel Dejan Mezga. V nadaljevanju so Mariborčani uspešno (za)držali prednost in se bodo v četrtfinalu za mesto med najboljšimi štirimi moštvi v Pokalu Slovenije udarili z večnim tekmecem Olimpijo.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme:

Gorica - ALUMINIJ 0:2 (0:0) 2:1
200; Jeleč 82., Kurež 89.
RK : Kašnik 80./Aluminij

Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, A. Jogan, Mbida, Kadrija, Vetrih, Žigon, Mevlja, Praprotnik ( 71./K. Jogan), Ndiaye .

Aluminij: Murko, Topolovec, M. Rešek, Kožar ( 46./Režonja), Kašnik , Kurež , Bešić ( 46./Jeleč), Drevenšek, Brezovački , Bingo ( 67./Spahić), Pečovnik.

Sodnik: Dejan Balažič (Šmarje - Sap)


Luka Koper - TRIGLAV 0:2 (0:1, 0:0) - po podaljšku 1:0
500; Zolić 93., Jelar 115.

Luka Koper: Nenezić, Guberac, Majcen ( 66./Brečević), Črnigoj ( 81./Palčič), Teixeira ( 53./Popović), Perger , Mavrič Rožič, Hadžič, Đukić , Čovilo, Pučko .

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Roškar, Jelar, Đurkovič , Ovčina ( 85./A. Poplatnik), Dolžan ( 61./Bubanja), M. Poplatnik ( 107./Kongnyuy), Pokorn, Stojnić .

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Sreda, 21. novembra:
DRAVINJA - CELJE 0:2

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.


Osmina finala:
Zavrč - MARIBOR 0:2 (0:2)
2.000; Berić 26., Mezga 31.

Zavrč: Fink, S. Čeh, Sambolec, Murko , Dugolin , Kuserbanj ( 66./Murat), Golubar, Kelenc, A. Čeh , Perić ( 54./Kokot), Matjašič ( 77./Šnajder).

Maribor: Handanović, Vidović, Mejač , Mezga, Tavares ( 89./Komazec), Ibraimi, Cvijanović ( 76./Dodlek), Rajčević, Viler, Berić, Mertelj ( 74./Filipović ).

Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)

Zmagovalec se bo v četrtfinalu pomeril z Olimpijo.

Maribor potrdil nova večna derbija
Triglav po drami v polfinalu pokala
Aluminij presenetil v Novi Gorici