Benjamin Morel je v 93. minuti zadel za polfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Morel je v 93. minuti zadel za polfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Črnic (Domžale)
Matic Črnic je s krasnim strelom že v 3. minuti Domžale povedel v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale ujele zadnji vlak za polfinale

Gostje, ki so v zadnjih dneh javnost razburkali s pritožbo o sojenju sodnikov na njihovih tekmah, so bili zgolj nekaj trenutkov oddaljeni od izpada, ko se je v kazenskem prostoru po degažiranju Nejca Vidmarja in podaljšani žogi Darka Zeca najbolje znašel Benjamin Morel in s strelom z 12 metrov prek vratarja Kristijana Kahline poskrbel za zmago na Bonifiki.

Domžalčani so sicer tekmo začeli odlično, saj so že v 3. minuti izničili prednost Koprčanov s prvega srečanja ob Kamniški Bistrici. Antonio Mance je s kratko podajo zaposlil Matica Črnica, ki je s fantastičnim diagonalnim strelom z 20 metrov matiral nemočnega Kahlino. Žoga je zletela v desni zgornji kot domačih vrat.

Gostitelji zadeli na začetku 2. polčasa
Koprčani so izid na začetku drugega polčasa poravnali. Mitja Lotrič je z desne strani podal pred vrata, rezervist Jaka Štromajer, ki je pred začetkom drugega polčasa na zelenici zamenjal Patrika Posavca, je podaljšal do Josipa Ivančića, kjer je Miha Blažič žogo preusmeril v svoj gol. Ko je v izdihljajih srečanja že kazalo, da se bodo Koprčani kot zadnje moštvo uvrstili med najboljše štiri ekipe letošnjega pokalnega tekmovanja, je udaril Morel in tako izločil aktualne pokalne zmagovalce.

V polfinale Pokala Slovenije so se torej uvrstili Zavrč, Celje, Maribor in Domžale. Polfinalni obračuni bodo 13. in 20. aprila.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma

Luka Koper - DOMŽALE 1:2 (0:1) 1:0
250; Blažič 47./ag; Črnic 3., Morel 93.

Luka Koper: Kahlina, Pavić, Hadžić, Andrejašič, Memolla, Guberac, Štulac, Posavac (46./Štromajer), Šme, Lotrič (75./Škerjanc), Ivančić (82./Vekić).

Domžale: Vidmar, Horić, Zec, Blažič, Trajkovski (75./Juninho), Majer, Husmani, Skubic, Črnic, Šišić (53./Morel), Mance (65./Vuk).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

V krepkem tisku je izid prve tekme. Polfinalni obračuni bodo odigrani 13. in 20. aprila.

Domžale ujele zadnji vlak za polfinale