Maribor je na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije premagal Domžale z 1:0. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije premagal Domžale z 1:0. Foto: www.alesfevzer.com
Kakšno praznovanje rojstnega dne Jana Mlakarja - v 20. minuti je zadel edini gol. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčane je v drugem polčasu rešila prečka. Foto: www.alesfevzer.com
Mlakar odločil v 20. minuti na 20. rojstni dan

Trener gostiteljev Darko Milanič je precej premešal začetno enajsterico, saj je v soboto ob 16.45 na sporedu derbi z Olimpijo. Ob morebitni zmagi bi si vijoličasti priigrali že osem točk naskoka in s tem naredili velik korak k naslovu.

Maribor nevarnejši v prvem polčasu
Goste je po strelu z levico v 10. minuti s parado rešil Mulalić, pet minut pozneje je Melnjak posredoval v zadnjem trenutku po strelu Mešanovića, žogo je izbil v avt. V 20. minuti pa je 20-letni Jan Mlakar (rojstni dan praznuje prav danes) le povedel Mariborčane v vodstvo. Mlakar je dobro spremljal podajo iz kota Vršiča, izkoristil je gnečo pred vrati Domžal, skočil je najvišje in z glavo zadel za 1:0.

Potem je Maribor prevzel pobudo. Dvojno priložnost so zapravili v 31. minuti, po globinski podaji je žogo v mrežo skušal spraviti Rajčević, a branil je Mulalić. Žoga se je odbila do Mešanovića, ki pa prav tako ni bil učinkovit.

Maribor rešila prečka
V nadaljevanju dolgo ni bilo resnih priložnosti na nobeni strani. Za gostitelje je postalo nevarno v 73. minuti, takrat jih je po izvedenem prostem strelu Gnezde Čerina z okoli 18 metrov (žoga je šla prek živega zidu) rešila prečka. Do odbitka je prišel Hodžić, a njegov strel ni bil natančen. V 77. minuti je Gnezda Čerin še enkrat ogrozil mariborska vrata, tokrat je bil na mestu vratar Pirić.

Zadnjo mariborsko priložnost je po protinapadu Tavaresa v sodnikovem dodatku ustavil Mulalić in tekma se je končala z minimalno zmago Maribora.

Končni zmagovalec in potnik v polfinale bo znan 31. oktobra, ko bo povratno srečanje v domžalskem Športnem parku.

POKAL SLOVENIJE
ČETRTIFINALE, prve tekme

MARIBOR - DOMŽALE 1:0 (1:0)
2.500; Mlakar 20.

Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler, Cretu, Vrhovec, Vršič (62./Hotić), Bajde (80./Pihler), Mlakar (67./Tavares), Mešanović.
Domžale: Mulalić, Rom, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek, Gnezda Čerin, Hodžić, Mujan (83./Belima), Ibraimi (46./Kirm), Podlogar (71./Vuk).

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina).


Sreda ob 16.30:
GORICA - MURA

Ob 18.00:
KRŠKO - ALUMINIJ

KOPER - OLIMPIJA 0:5 (0:3)
3.100; Savić 8., Boateng 13., 48.,
Vombergar 45., Kronaveter 84.

Mlakar odločil v 20. minuti na 20. rojstni dan