Nogometaši Celja so na odmor odšli s prednostjo zadetka (1:2), ki pa jo je v nadaljevanju s še drugim zadetkom na srečanju izničil Olimpijin branilec Nemanja Mitrović. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Celja so na odmor odšli s prednostjo zadetka (1:2), ki pa jo je v nadaljevanju s še drugim zadetkom na srečanju izničil Olimpijin branilec Nemanja Mitrović. Foto: www.alesfevzer.com
Nemanja Mitrović
Nemanja Mitrović je bil dvakratni strelec za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Handanović
Jasmin Handanović je večkrat rešil svojo ekipo, ob zadetku je bil povsem nemočen. Foto: www.alesfevzer.com
Drava v Zavrču do remija
Celjani v Stožicah zadržali Olimpijo
Maribor na kolenih v Velenju

Povratne tekme bodo 28. oktobra. Tedaj se bo odigrala tudi prva tekma zadnjega četrtfinalnega para Domžale - Luka Koper. Povratni obračun bo na Bonifiki 4. novembra.

Firer in Pajač zatresla Brljakovo mrežo
Uvodne minute v Stožicah so bile razmeroma mirne, Ljubljančani so bolj napadali, Celjani pa so pretili predvsem iz protinapada. V 26. minuti so nato tudi povedli. Po globinski podaji se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Ivan Firer, ki je najprej preigral Arifa Zarifovića, nato je obšel še vratarja Darka Brljaka in žogo poslal v prazno mrežo. Po dobri uri igre so gostitelji izid poravnali - po predložku iz kota je bil z glavo iz neposredne bližine natančen Nemanja Mitrović.

Na odmor so s prednostjo vseeno odšli Celjani, ki so v 36. minuti Brljakovo mrežo zatresli še drugič. Tokrat je bil uspešen Marko Pajač, ki je z mojstrsko izvedenim lobom matiral ljubljanskega vratarja za 1:2.

Mitrović zadel še drugič
Ljubljanski trener Marjan Pušnik je hitro ukrepal, pred začetkom drugega polčasa je na zelenico poslal Ezekiela Hentyja in Andraža Šporarja, v slačilnici sta ostala Lucas Ontivero in Danilo Mariotto. Zeleno-beli so dobrih dvajset minut iskali izenačenje, izid so vendarle poravnali v 67. minuti, ko se je v kazenskem prostoru po predložku iz kota najbolje znašel Mitrović. Ta je po zmedi v gostujoči obrambi in odbitem Zarifovićevem strelu žogo iz neposredne bližine strpal v mrežo. 2:2.

Kotnik na koncu reševal svojo ekipo
Celjani kljub vsemu niso vrgli puške v koruzo, v 82. minuti je z razdalje nevarno sprožil Marko Krajcer, žoga se je odbila od Mitrovićeve noge in za kakšen meter zgrešila cilj - zletela je mimo desne vratarjeve vratnice. Do konca tekme je bilo pestro na obeh straneh, najlepša priložnost se je ponudila Šporarju, ki je v 90. minuti po dobrem prodoru streljal naravnost v opreznega Matica Kotnika. Ta se je moral izkazati tudi v sodnikovem dodatku, ko je žogi preprečil pot v mrežo po silovitem Hentyjevem strelu z desne strani.

Jahić odločil srečanje v Velenju
V Velenju se je moral gostujoči vratar Jasmin Handanović že v 8. minuti izkazati s pomembno obrambo, ko je odbil žogo po nevarnem strelu Davida Kašnika. Takoj zatem je Gregor Bajde že preigral domačega vratarja, a zadel vratnico. Gostitelji so bili ves čas boljši nasprotnik, pokazali so več želje po zadetku, v napadu so bili nekoliko podjetnejši. V 68. minuti so aktualni državni prvaki zahtevali najstrožjo kazen po domnevnem igranju z roko v kazenskem prostoru, a je glavni sodnik Roman Glažar le zamahnil z roko. Velenjčani so deset minut pred iztekom rednega dela srečanja nato vendarle povedli.

Z leve strani je pred vrata predložek poslal Leon Črnčič, Senad Jahić je popolnoma neovirano prišel do strela ob drugi vratnici, s polvolejem je žogo brez težav pospravil v mrežo. Handanović je bil povsem brez moči.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prve tekme:

OLIMPIJA - CELJE 2:2 (1:2)
700; Mitrović 32., 67.; Firer 26., Pajač 36.

Olimpija: Brljak, Bajrić, Klinar, Mitrović, Zarifović, Alves, Kapun, Zajc, Ontivero (46./Šporar), Djermanović, Mariotto (46./Henty).

Celje: Kotnik, Soria, Krajcer, T. Klemenčič, Vidmajer, Pajač (76./De Souza), Miškić, Vrhovec, Spremo (87./Osman Ali), Đurković (72./Omoregie), Firer.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


RUDAR VELENJE - MARIBOR 1:0 (0:0)
1.100; Jahić 80.

Rudar: Radan, Jahić, Knezović, Kašnik (82./Žitko), Džinić, Tolimir, Bolha (64./Črnčič), S. Babić, Trifković, M. Babić, Grgić (64./Eterović).

Maribor: Handanović, Janža, Šuler, Gigli, Mertelj, Dervišević (55./Sallalich), Filipović, Kabha, Bohar (83./Mejač), Volaš (73./Tavares), Bajde.

Sodnik: Roman Glažar (Ptuj)


ZAVRČ - DRAVA PTUJ 1:1 (1:0)
600; Batrović 35.; Šalamun 58.

Povratne tekme bodo 28. oktobra.


Sreda, 28. oktobra, ob 18.00:
DOMŽALE - LUKA KOPER

Povratna tekma bo 4. novembra.

Drava v Zavrču do remija
Celjani v Stožicah zadržali Olimpijo
Maribor na kolenih v Velenju