Filip Valenčič je na Prevaljah načel mrežo Korotana. Foto: Aleš Fevžer
Filip Valenčič je na Prevaljah načel mrežo Korotana. Foto: Aleš Fevžer
Celje
Celjani so se morali v Kranju pošteno potruditi. Foto: Aleš Fevžer

Več dela so imeli Celjani, ki so Zarico premagali "le" z 2:1. Kranjčani so presenetljivo povedli v 28. minuti, ko je v polno zadel Dejan Robnik. Celjani so nato tekmo preobrnili z dvema goloma v 54. in 56. minuti. Obakrat je bil uspešen Sunny Omoregie.

Vukčević dvakratni strelec
Olimpija je na Prevaljah zmagala s 4:0. Zmaje je v vodstvo popeljal Filip Valenčič, ki je v 8. minuti lepo zadel z roba kazenskega prostora. Borbeni Korošci so se v nadaljevanju dobro upirali favoritom. Njihov upor je bil dokončno zlomljen med 58. in 67. minuto, ko sta Marko Vukčević z dvema in Enis Đurković z enim zadetkom razblinila vse dvome o zmagovalcu.

Preostali štirje dvoboji bodo v sredo, medtem ko sta obračuna Maribor - Kalcer Radomlje in Farmtech Veržej - Gorica preložena.


Damjan Trifković bo do konca sezone 2014/15 znova nosil dres slovenskega nogometnega prvoligaša Rudarja iz Velenja. Trifković, ki je kariero začel v Velenju, je zadnji dve sezoni igral za Olimpijo, po slovesu od Ljubljančanov pa je skušal nov klub najti v tujini.


POKAL SLOVENIJE


OSMINA FINALA

Korotan Prevalje - OLIMPIJA 0:4 (0:1)
850; Valenčič 8., Vukčević 58., 64., Đurković 67.

Zarica Kranj - CELJE 1:2 (1:0)
Robnik 28.; Omoregie 54., 56.
: Jakolič 45./Celje

Sreda ob 16.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

TABOR SEŽANA - LUKA KOPER

Ob 17.00:
ŠENČUR - ZAVRČ

RUDAR VELENJE - KRKA

Preloženo:
MARIBOR - KALCER RADOMLJE

FARMTECH VERŽEJ - GORICA