Vodstvo Legie je poziva Škote k častnemu boju. Foto: EPA
Vodstvo Legie je poziva Škote k častnemu boju. Foto: EPA

ednjemu tekmecu Maribora, zato Škote poziva, naj v duhu ferpleja odigrajo še eno tekmo.

Legia je v tretjem predkrogu Lige prvakov izločila Celtic s skupnim izidom 6:1, vendar je Uefa povratno tekmo registrirala z izidom 3:0 za škotskega prvaka, ker so Poljaki v 88. minuti v igro poslali Bartosza Bereszynskega, ki ni imel pravice nastopati. Tako je v zadnji predkrog napredoval Celtic, ki se bo za Ligo prvakov pomeril z Mariborom.

Eden od solastnikov kluba iz Varšave Dariusz Mioduski je kazen Uefe označil za "zelo nepravično in v nasprotju z duhom ferpleja". Na uradni klubski strani je zapisal: "Celtic je legendaren evropski klub z neverjetno tradicijo, ki od leta 1888 soustvarja zgodovino najlepše igre na svetu. Gre za klub, ki nima le izjemnih športnih uspehov, ampak spoštuje osnovna športne vrednote, kot sta poštenje in čast. Celtic je leta 1967 spisal eno najlepših poglavij v zgodovini evropskega nogometa, ko je v finalu Pokala prvakov nepričakovano premagal Inter na čelu s Heleniem Herrero. Predstavljajte si, kako bi bilo Jocku Steinu in Billyju McNeillu, če bi ostala brez tega športnega užitka zaradi napačno izpolnjenega formularja. Ne uničite svoje bogate klubske dediščine, ki so vam jo ustvarili. Srečajmo se v Varšavi ali Glasgowu in rešimo to zadevo častno."

Iz Celtica je za zdaj prišel hladen odgovor: "To je popolnoma stvar Uefe. Zaradi tega se bomo vzdržali kakršnih koli komentarjev."

Bereszynski bi moral v letošnji evropski sezoni izpustiti tri tekme. Ni ga bilo na tekmah 2. predkroga proti St. Patricku in na prvi tekmi proti Celticu, ki jo je Legia dobila s 4:1. Kot se je pozneje izkazalo, Bereszynski sploh ni bil registriran za tekmi z irskim St. Patrickom, kar samodejno pomeni, da ni odslužil dveh tekem kazni.

Drugi solastnik Legie Boguslaw Lešnodorski je ogorčen. "Sploh si ne morem predstavljati, da se lahko zgodi kaj takega. Štirje si delijo odgovornost za to napako. Upravni odbor bo kmalu odločal o njihovi usodi."

Maribor se bo s Celticom pomeril 20. in 26. avgusta. Prva tekma bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu.