Rok Elsner je takole še maja lani slavil v dresu Slaska. Foto: EPA
Rok Elsner je takole še maja lani slavil v dresu Slaska. Foto: EPA
Hector Herrera
Se bo tudi Hector Herrera dokazal v Portu, ki je znan po sijajnem delu z mladimi talenti? Foto: Reuters

27-letni slovenski vezni igralec je zapustil poljski Slask Wroclaw, kjer je igral dve leti, in tudi zdaj podpisal dveletno pogodbo. Elsner, vnuk znamenitega slovenskega trenerja Branka Elsnerja in sin Marka Elsnerja, nastopa za slovensko člansko reprezentanco še nima. Finančne podrobnosti prestopa niso znane.

Iz Pachuce za osem milijonov evrov k Portu prihaja Hector Herrera
Portugalski nogometni prvaki Porto so potrdili, da so za osem milijonov evrov iz Pachuce pripeljali mehiškega veznega igralca Hectorja Herrero. 23-letni mehiški reprezentant je podpisal štiriletno pogodbo, odkupna klavzula znaša 40 milijonov evrov. V vezni liniji naj nadomestil odhod Joaa Moutinha in Jamesa Rodrigueza k Monacu za 70 milijonov evrov.

Herrera igra na položaju centralnega veznega igralca, za člansko reprezentanco je zbral osem nastopov, med drugim tudi na letošnjem Pokalu konfederacij.

Spahić dokončno zapušča Sevillo
Sevillo je zapustil bosanski nogometni reprezentant Emir Spahić, ki se je pridružil Bayerju iz Leverkusna. Dvaintridesetletni Spahić se je andaluzijskemu klubu pridružil leta 2011, Sevilla pa ga je februarja letos posodila v rusko Anži Mahačkalo. Spahić je z Leverkusnom podpisal dveletno pogodbo, ki ga veže do 30. junija 2015. Finančne podrobnosti prestopa niso znane.

Marin v Andaluzijo na posojo iz Chelseaja
Sevillo pa bo okrepil nemški nogometaš Marko Marin. Marin bo v Španijo odšel iz londonskega Chelseaja, ki se mu je pridružil lani za pet let. 24-letni Marin je v Londonu dobil malo priložnosti in je v 15 nastopih zabil le en gol.