Mario Mandžukić ob prihodu na trening na stadionu Etihad v Manchestru. Foto: EPA
Mario Mandžukić ob prihodu na trening na stadionu Etihad v Manchestru. Foto: EPA
Pep Guardiola
Bayern je imel v 1. krogu proti CSKA-ju iz Moskve 753 uspešnih podaj, več kot katero koli drugo moštvo. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Real je pred dvema tednoma s 6:1 zmagal v Carigradu na gostovanju pri Galatasarayu. Foto: EPA

Čilenec, v preteklih letih je vodil Real, Villarreal in Malago, se je na osmih srečanjih v španskem prvenstvu le enkrat izognil porazu proti Guardioli. V sezoni 2008/09 je na Camp Nouu z Villarrealom izvlekel remi 3:3. Toda Pellegrini se s statistiko ne ukvarja preveč. "Preteklost je preteklost. Ne bova se pomerila jaz in Guardiola, ampak Manchester City in Bayern," pravi južnoameriški strokovnjak na klopi angleškega kluba.
Vrača se Silva
V soboto je City v Premier ligi brez Sergia Agüera zaradi pomanjkanja koncentracije doživel nekoliko nesrečen poraz v Birminghamu proti Aston Villi s 3:2, toda Pellegrini je bil z igro zadovoljen. Seveda pa si v Manchestru želijo, da bi proti evropskemu prvaku Bayernu ponovili predstavo iz prejšnjega kroga, ko so na mestnem derbiju s 4:1 premagali United.

"Želimo igrati agresivno, hitro in napadalno," poudarja Edin Džeko, ki je v letošnji sezoni do zdaj dosegel štiri zadetke. Pellegrini napadalcu iz Bosne in Hercegovine zaupa, potem ko se s prejšnjim trenerjem Robertom Mancinijem ni najbolje razumel. Zdaj znova igra s pravo samozavestjo in lakoto po zadetkih. Džeko poudarja, da je moštvo zaradi izkušenj in novih igralcev gotovo boljše kot lani. Vrača se tudi David Silva, ki bo po poškodbi stegenske mišice in enomesečnem počitku lahko igral vsaj nekaj minut.

V zadnjih dveh sezonah je City sicer obstal že v skupinskem delu Lige prvakov, pred dvema letoma se je srečal tudi z Bayernom. V Münchnu je bilo 2:0 za Bavarce, v Manchestru pa so z istim izidom slavili Angleži.

Bo Giggs postal rekorder?
Manchester United bo v skupini A gostoval v Donecku pri Šahtarju. "Rdeči vragi" so slabo začeli sezono v angleškem prvenstvu, kjer so v šestih krogih osvojili vsega sedem točk. V Ukrajino je odpotoval tudi 39-letni Ryan Giggs, ki bi z nastopom odigral rekordno 145. tekmo v najelitnejšem evropskem tekmovanju (vključno s kvalifikacijami) in prehitel Raula. Giggs je marca z Unitedom podpisal novo enoletno pogodbo, v tej sezoni pa je tudi član trenerskega štaba Davida Moyesa.

Real brez Bala
V skupini B bo Real gostil Köbenhavn. Po slabih predstavah v španskem prvenstvu bo to priložnost za dvig samozavesti Madridčanov, ki so v soboto klonili na mestnem derbiju proti Atleticu (0:1). "Igralci se še navajajo na nekatere stvari, kar je normalno, ko delaš spremembe. Potrebujemo še nekaj časa. V obrambi smo ranljivi in mislim, da moramo najti ravnotežje med posestjo žoge in boljšo igro v obrambi," meni trener Carlo Ancelotti. Zaradi poškodbe leve stegenske mišice bo tekmo izpustil Gareth Bale.
Liga prvakov, 2. krog, sreda ob 20.45
Skupina A:
BAYER LEVERKUSEN - REAL SOCIEDAD
ŠAHTAR DONECK - MANCHESTER UNITED

Lestvica:
MANCHESTER UNITED   1  1 0 0 4:2  3
ŠAHTAR DONECK       1  1 0 0 2:0  3
BAYER LEVERKUSEN    1  0 0 1 2:4  0
REAL SOCIEDAD       1  0 0 1 0:2  0


Skupina B:
JUVENTUS - GALATASARAY
REAL MADRID - KÖBENHAVN

Lestvica:
REAL MADRID         1  1 0 0 6:1  3
JUVENTUS            1  0 1 0 1:1  1
KÖBENHAVN           1  0 1 0 1:1  1
GALATASARAY         1  0 0 1 1:6  0


Skupina C:
PARIS SG - BENFICA

ANDERLECHT - OLYMPIACOS

Lestvica:
PARIS SG            1  1 0 0 4:1  3
BENFICA             1  1 0 0 2:0  3
ANDERLECHT          1  0 0 1 0:2  0
OLYMPIACOS          1  0 0 1 1:4  0


Skupina D:
CSKA MOSKVA - VIKTORIA PLZEN (ob 18.00)
MANCHESTER CITY - BAYERN

Lestvica:
BAYERN              1  1 0 0 3:0  3
MANCHESTER CITY     1  1 0 0 3:0  3
CSKA MOSKVA         1  0 0 1 0:3  0
VIKTORIA PLZEN      1  0 0 1 0:3  0