Ezekiel Henty je skupaj z Andražem Šporarjem blestel v napadu Olimpije. Na 21 tekmah je dosegel osem golov in prispeval še osem podaj. Foto: www.alesfevzer.com
Ezekiel Henty je skupaj z Andražem Šporarjem blestel v napadu Olimpije. Na 21 tekmah je dosegel osem golov in prispeval še osem podaj. Foto: www.alesfevzer.com

Prestop Hentyja je za klube iz slovenske lige rekorden. S tem je tudi presežen prejšnji rekord Andraža Šporarja, za katerega je Basel decembra plačal 2,8 milijona evrov.

Henty: Ponudba Lokomotive preveč mikavna
"V zimskem prestopnem roku nisem želel zapustiti Olimpije, še posebej pa ne ob prvi ponudbi Lokomotive, ki je znašala 2 milijona evrov. Izpostavil sem željo, da lahko klub zapustim, če bo nekdo zame odštel 5 milijonov evrov ali več, saj sem želel, da ima klub veliko korist od mojega prestopa. Po prihodu s priprav v Istri pa mi je moj zastopnik predstavil ponudbo Lokomotive, ki je preprosto nisem mogel zavrniti. Predsednik Milan Mandarić me ni želel spustiti iz kluba, storil je prav vse, da bi ostal v Ljubljani, toda ponudba Lokomotive je bila preprosto preveč mikavna,”
je za spletno stran Olimpije dejal Henty.

Podrobnosti pogodbe z Lokomotivo niso znane
Lokomotiva je sporočila, da je s Hentyjem podpisala večletno pogodbo. Dolžine trajanja pogodbe ali finančnih podrobnosti Rusi niso objavili, so pa zapisali, da je Henty že obiskal stadion in muzej kluba ter se seznanil z uslužbenci. Že v kratkem naj bi opravil tudi prve treninge.

Pri Lokomotivi dres s številko 45
"Vesel sem, da sem našel novo ekipo. Tudi Moskva me je navdušila, zelo veliko in lepo mesto je. Lokomotiva pa je tudi velik klub in upam, da se bom hitro vključil v ekipo ter spoznal način igranja, preden prvič zaigram,"
je Henty povedal za spletno stran Lokomotive. Henty bo v Moskvi nosil dres s številko 45. Lokomotiva je dvakratni ruski (2002, 2004) in šestkratni pokalni prvak. V lanski sezoni so "železničarji" osvojili sedmo mesto.