Luis Suarez bo imel danes
Luis Suarez bo imel danes "popravni izpit" iz vedenja. Foto: EPA
Steven Gerrard
Ko sta se lani ekipi srečali na Anfieldu (15. oktobra), je bilo 1:1. Steven Gerrard je dosegel zadetek z 20 metrov, izenačil pa je Javier Hernandez. Foto: EPA

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard, ki obračun večnih tekmecev označuje za največjega v svetovnem merilu, Suarezu predlaga, naj se tokrat ne spozabi: "Moj nasvet je, naj se rokuje z Evrajem in pozabi na vse, seveda pa je Suarez tisti, ki se bo odločil. Rokovanje je na začetku tekme in oba nosita odgovornost, da se bo dvoboj začel na lep način."

Urugvajski napadalec je moral zaradi domnevnih rasističnih žaljivk zoper branilca Manchester Uniteda na prvem lanskem medsebojnem obračunu na Anfieldu počivati osem tekem, pred vnovičnim derbijem (februarja na Old Traffordu) pa se je na Otoku govorilo le o težko pričakovanem ponovnem snidenju teh dveh igralcev. Številni so pričakovali rokovanje, a se to ni zgodilo. Suarez s svojim dejanjem dvignil ogromno prahu. Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson je dejal: "Suarez je sramota za takšen klub, kot je Liverpool."

Luis Suarez se je sicer kasneje javno opravičil, toda škoda je bila narejena.

Liverpool po štirih tekmah še brez zmage
Najuspešnejši angleški ekipi sta se v vseh tekmovanjih do zdaj pomerili 185-krat. Manchester ima 72 zmag, Liverpool 62. Rdeči vragi so v novejši zgodovini veliko uspešnejši in so prehiteli Liverpool po številu naslovov angleškega prvaka (19:18). Liverpool je tudi to sezono Premier lige začel slabo - po štirih tekmah je zbral le dve točki.

Pred prvim sodnikovim žvižgom bosta Steven Gerrard in Nemanja Vidić v zrak spustila 96 balonov v spomin na tragedijo 15. aprila leta 1989, ko je na stadionu Hillsborough umrlo 96 Liverpoolovih navijačev.