Louis van Gaal si ne more predstavljati sodelovanja z Johanom Cruyffom. Foto: EPA
Louis van Gaal si ne more predstavljati sodelovanja z Johanom Cruyffom. Foto: EPA

Vodstvo kluba ga je prejšnji teden imenovalo za direktorja, delati naj bi začel šele leta 2012, a se s tako odločitvijo ni strinjal en član upravnega odbora in je že napovedal odstop. Največja težava za Ajax je, ker je ta član legenda nizozemskega nogometa Johan Cruyff, ki se je v klub vrnil letos, da bi pomagal pri reševanju iz krize.

Preostali štirje člani nadzornega odbora (Edgar Davids, Paul Römer, Marjan Olfers in Steven ten Have) so brez njegove vednosti sklenili direktorsko mesto ponuditi van Gaalu, užaljeni Cruyff pa je napovedal, da bo zapustil Ajax. Van Gaal in Cruyff sta hudo sprta in sploh ne govorita, tako da si je težko predstavljati njuno skupno delo v klubu.

"Najprej sem mislil, da gre za šalo, a hitro se je izkazalo, da ni tako. S to potezo so pri Ajaxu poskrbeli za pravi požar. Vse skupaj je zelo nizkotna poteza," je pojasnil razočarani Cruyff.

Van Gaal je nazadnje kot trener delal pri Bayernu, kjer pa so se mu za sodelovanje zahvalili aprila, še pred iztekom pogodbe. Pri Ajaxu je bil med letoma 1988 in 1991 pomočnik trenerja, do leta 1997 pa glavni trener in med drugim z ekipo osvojil Pokal Uefa (1992) in Ligo prvakov (1995). Leta 2003 je v ekipi že delal kot tehnični direktor.