Lionel Messi na zadnjih dveh tekmah ni blestel, Barca pa je doživela grenka poraza. Foto: EPA
Lionel Messi na zadnjih dveh tekmah ni blestel, Barca pa je doživela grenka poraza. Foto: EPA
Roberto Di Matteo in Petr Čech
Roberto Di Matteo je preporodil Chelsea in številni navijači si italijanskega strokovnjaka tudi v prihodnji sezoni želijo na klopi modrih. Foto: EPA
Didier Drogba
Didier Drogba je odločil prvo tekmo v Londonu, tudi na povratni tekmi pa naj bi kljub poškodbi dobil prednost pred Fernandom Torresom. Foto: EPA

Na Stamford Bridgeu je prejšnjo sredo odločil Didier Drogba, njegov nastop v Kataloniji pa je zaradi poškodbe vprašljiv. Po grenkem sobotnem porazu proti Realu (1:2) in slovesu od še četrtega zaporednega naslova španskega prvaka bo Barca vse moči usmerila v Ligo prvakov.
"Edini način, da Barcelona reši sezono, je nova zmaga v Ligi prvakov," so menili pri katalonski televiziji TV3. Barca bi lahko postala prvi klub po Milanu leta 1990, ki bi mu uspelo osvojiti dva naslova v Ligi prvakov zapored.

Mediji so po porazu proti Realu kritizirali stratega Barce Pepa Guardiolo, ki je na klopi pustil španske reprezentante Gerarda Piqueja, Cesca Fabregasa in Pedra. Na klopi je tekmo začel tudi Alexis Sanchez, ki je nato na El Clasicu v 70. minuti zadel za izenačenje. Sanchez bo skoraj zagotovo začel tekmo proti modrim, prav tako Pique in Fabregas.

Xavi: To bo najpomembnejša tekma sezone
Eden ključnih mož bo tudi Xavi Hernandez, čeprav se na tekmi proti Realu ni izkazal in je jezno zapustil zelenico. "Nov naslov v španskem prvenstvu je za nas po porazu nedosegljiv, vendar je skrajni čas, da obrnemo pesem. V torek nas čaka najpomembnejša tekma sezone in upam, da nam bodo ob strani stali tudi navijači," je dejal Xavi.

"Čaka nas tekma upanja. Še vedno lahko imamo odlično sezono, vse je v naših rokah. Po porazu proti Realu smo, če se izrazim v športnem žargonu, zelo jezni in željni maščevanja," je še dodal sijajni vezist.

Lionel Messi v soboto ni imel svojega večera na El Clasicu. V Ligi prvakov je dosegel že rekordnih 14 golov, v Primeri division pa 41, a na sedmih tekmah proti Chelseaju še ni zatresel mreže. Barca je dobila le eno izmed teh sedmih srečanj (22. februarja 2006 je bilo v Londonu 1:2).

Drogba in Terry naj bi stisnila zobe
Pri Chelseaju vseeno upajo, da bo Drogba pripravljen, čeprav je v soboto izpustil derbi proti Arsenalu (0:0). Trener Roberto Di Matteo je dejal, da je še upanje, da reprezentant Slonokoščene obale v torek zaigra: "Ima poškodbo kolena, zato sem ga konec tedna spočil. Upam, da bo okreval dovolj hitro, da bo lahko zaigral na povratni tekmi Lige prvakov." Kljub zlomljenemu rebru bo igral tudi kapetan John Terry.

S prihodom Di Mattea so modri začeli igrati precej bolje, doživeli so le en poraz (1:2 proti Manchester Cityju), prebili pa so se tudi v finale Pokala FA, kjer se bodo 5. maja pomerili z Liverpoolom na Wembleyju. Chelsea je na lestvici Premier lige šele na šestem mestu in si bo težko zagotovil mesto v Ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni.

Polfinale, povratni tekmi, torek ob 20.45:
BARCELONA - CHELSEA 0:1

Verjetni postavi:
Barcelona: Valdes, Dani Alves, Mascherano, Puyol, Pique, Xavi, Busquets, Iniesta; Messi, Fabregas, Sanchez.

Chelsea: Čech, Cahill, Ivanović, Terry, Cole, Mikel, Luiz, Ramires, Raul Meireles, Mata, Drogba.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - BAYERN 1:2

Verjetni postavi:
Real Madrid:
Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema.

Bayern:
Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Robben, Kroos, Ribery, Gomez.

Sodnik:
Viktor Kassai (Madžarska)

Izida prvih tekem sta v odebeljenem tisku. Finale bo 19. maja na Allianz Areni v Münchnu.