Florentino Perez je branil trenerja Beniteza. Foto: EPA
Florentino Perez je branil trenerja Beniteza. Foto: EPA
Rafael Benitez za zdaj ostaja trener Reala, a vprašanje, kako dolgo. Foto: Reuters

Osrednje vprašanje pred izredno novinarsko konferenco je bilo seveda, ali bo Real sporočil, da se razhaja z Benitezom.
"Rafa še naprej uživa našo polno podporo in zaupanje, saj je šele začel svoje delo, zato mu pustite delati, da bo lahko dosegel zastavljene cilje. Krivda ni samo trenerjeva, v soboto je zatajila celotna ekipa. Razumem nezadovoljstvo navijačev, a igralci naj imajo še naprej njihovo podporo. Predstava je bila zares slaba, a motiv ni bil vprašljiv," je po koncu sestanka vodstva kraljevega kluba dejal Perez.

Zidane: Malo mi še manjka, da bi lahko treniral prvo ekipo
Zinedine Zidane, ki so ga omenjali kot morebitnega naslednika, je ugibanja zavrnil: "Jaz sem trener B-ekipe, Benitez pa trener prvega moštva in prav je tako. Meni še nekaj manjka, da bi lahko treniral prvo ekipo."

Ronaldo ni zadovoljen z Benitezom
55-letni Benitez je z Realom triletno pogodbo podpisal 3. junija. Pred prihodom v Madrid je vodil Napoli, pred tem pa je bil tudi trener Valencie, Liverpoola, s katerim je leta 2005 osvojil tudi naslov evropskega prvaka, Interja in začasno Chelseaja. Na madridski klopi je zamenjal Carla Ancelottija.

Španski mediji poročajo, da je glavni zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo zahteval zamenjavo trenerja. Zahtevo je ponovil tudi po porazu proti Barceloni. Ronaldo naj bi celo zagrozil predsedniku Perezu in mu postavil ultimat, češ ali bo odšel nepriljubljeni trener ali pa se bo za odhod iz ekipe odločil sam.

V sredo proti Šahtarju bosta manjkala Marcelo in Ramos
Na tekmi Lige prvakov v sredo v Lvovu proti Šahtarju iz Donecka ne bosta igrala poškodovana branilca Marcelo in Sergio Ramos. Brazilec okreva po poškodbi stegenske mišice, Španec pa se še ni povsem pozdravil po poškodbi rame. Real si je sicer že zagotovil nastop v osmini finala.