Lionel Messi je dosegel sedmi hat-trick v Ligi prvakov. V letošnji sezoni je dosegel že šest zadetkov v najmočnejšem klubskem tekmovanju, skupaj pa 89 na 108 tekmah. Cristiano Ronaldo je zadel 95-krat na 130 tekmah. Foto: Reuters
Lionel Messi je dosegel sedmi hat-trick v Ligi prvakov. V letošnji sezoni je dosegel že šest zadetkov v najmočnejšem klubskem tekmovanju, skupaj pa 89 na 108 tekmah. Cristiano Ronaldo je zadel 95-krat na 130 tekmah. Foto: Reuters
Pep Guardiola in Luis Enrique
Pep Guardiola je moral znova čestitati prijatelju Luisu Enriqueju. Pri Kataloncih sta bila soigralca med letoma 1996 in 2001. Foto: Reuters
Claudio Bravo
Claudio Bravo je 25. avgusta prestopil iz Barcelone k Cityju. Proti nekdanjim soigralcem si je privoščil veliko napako. Foto: Reuters
Arjen Robben
Arjen Robben je z odličnimi igrami v dresu PSV-ja stopil na veliko evropsko sceno. Proti nekdanjemu klubu je bil zelo motiviran, prispeval je dve podaji, nato pa je z glavo postavil piko na i imenitnemu večeru. Foto: Reuters


Argentinski velemojster je lani na prvi tekmi polfinala dvakrat ukanil Manuela Neuerja, v sredo zvečer pa je zabil hat-trick in izsilil še najstrožjo kazen, ki pa je Neymar ni izkoristil. Vodilna ekipa Premier lige je na peti tekmi proti Barceloni doživela še peti poraz, a ta je bil najvišji.
Ključni dogodek se je zgodil v 53. minuti, ko je Claudio Bravo z roko posredoval zunaj kazenskega prostora ob lobu Luisa Suareza. Vratar Cityja je prejel rdeči karton, tudi Čilenec si je vrnitev na Camp Nou zamislil popolnoma drugače. V zadnje pol ure so bili Angleži nemočni. Če bi Neymar zadel z enajstih metrov, bi jo odnesli s "petardo".
Guardiola: Prav gotovo ne bom menjal Brava
"Do zadnjega dne svoje trenerske kariere bom skušal gojiti igro od vratarja naprej. Seveda so tudi trenutki, ko je treba žogo poslati v avt. Na sobotni tekmi proti Evertonu smo v štirih izmed petih primerov poslali dolgo žogo naprej. Bravo je skušal odigrati in v nogometu se tudi take napake dogajajo. Prav gotovo ne bom menjal vratarja, vse ostaja po starem. Bravo se zaveda napake, ima dovolj izkušenj in vsekakor je v zadnjih desetih letih med najboljšimi na svetu. Iz takih napak se lahko le nauči. Nobenih pomislekov nimam glede njegove kakovosti," je pojasnil Guardiola, ki ga čaka še veliko dela v Manchestru. Že naslednjo sredo je na sporedu osmina finala ligaškega pokala in nov obračun z mestnim tekmecem Unitedom.
Ekipa je še v izgradnji
"Že z enajstimi igralci je zelo težko igrati proti Barceloni. Ko smo ostali le z deseterico, je bila tekma končana. Vse do izključitve Brava je bila tekma popolnoma odprta. Če zdaj pogledam na tekmo, do takrat ne bi veliko spreminjal. Priigrali smo si dve ali tri lepe priložnosti. Tudi drugi polčas smo začeli pogumno, z desetimi igralci pa so nas Messi, Neymar in Suarez hitro kaznovali. Naša ekipa se še gradi, vsi se moramo še spoznati na tako velikih tekmah," je razmišljal strateg, ki je med letoma 2009 in 2012 pustil neizbrisen pečat na klopi Barcelone. Dvakrat se je veselil tudi zmage v Ligi prvakov.
Presenetil je z začetno postavo, Sergia Agüera je poslal v igro šele v 79. minuti, ko je bilo srečanje že odločeno.
Agüero vstopil pri 0:3
"Na sredini igrišča sem želel enega igralca več, zato Agüero ni začel tekme. Odločitev sem mu sporočil že precej pred tekmo, zato se tudi ni ogreval. O vsem skupaj sva se pogovorila," je odločitev pojasnil Guardiola, ki seveda ni zadovoljen z zadnjimi predstavami svojih izbrancev: "Na zadnjih tekmah delamo preveč napak. Vse skupaj se je začelo v Glasgowu proti Celticu. Proti Evertonu smo zgrešili dve enajstmetrovki. Nujno moramo spremeniti celotno vzdušje, ki nas obdaja v zadnjih tednih."
Luis Enrique: Unovčili smo napake Cityja
"Igralci Cityja so res naredili nekaj velikih napak in na srečo smo jih znali unovčiti. Messi je zaključeval akcije vrhunsko. Zdelo se je, da je na lastnem dvorišču. Ključna je bila izključitev Brava, City je imel priložnosti za izenačenje," je bil zadovoljen Luis Enrique.
"Res mi je žal, da se je prav zaradi moje napake tekma obrnila. Mislim, da smo igrali zelo dobro in si priigrali veliko priložnosti," je bil razočaran Bravo.
Ancelotti: Tekma v Frankfurtu prava lekcija
Guardiola je v Münchnu postavil visoke standarde in Carlo Ancelotti je že slišal nekaj kritik po zelo slabi igri Bayerna v soboto v Frankfurtu (2:2). Italijanski strokovnjak je igralcem pustil veliko svobode in na zadnjih tekmah pristop ni bil pravi. V torek so se vsi nogometaši zbrali na Allianz Areni in odšli v hotel, kjer so skupaj skovali taktiko za tekmo proti PSV-ju iz Eindhovna. Bavarci so prikazali pravi obraz (4:1).
"Pričakoval sem tako reakcijo igralcev. Pristop je bil pravi, tekma v Frankfurtu je bila prava lekcija. To je bila prava igra in tako moramo nadaljevati, saj nas čaka hud boj za prvo mesto v skupini z Atleticom. Ne smemo si več privoščiti spodrsljajev. Zadovoljen sem s 70 minutami, vmes pa smo za 20 mint popustili in PSV bi lahko tudi izenačil," je povedal Ancelotti, ki si želi ponovitve take predstave tudi na sobotnem derbiju Bundeslige proti Borussii iz Mönchengladbacha.
Robben z glavo zadel proti rojakom
Končni izid je postavil Arjen Robben z glavo po sijajni podaji Thiaga v 84. minuti. "Res si nisem mislil, da bom pri svojih letih zadel z glavo v Ligi prvakov," se je nasmejal 32-letni vezist, ki je med letoma 2002 in 2004 igral za PSV, kjer je opozoril nase in nato prestopil k Chelseaju.