Maribor je v krizi: po treh remijih in zmagi proti rezervni postavi Kopra so
Maribor je v krizi: po treh remijih in zmagi proti rezervni postavi Kopra so "vijoličasti" v štirih dneh doživeli dva poraza, v torek pa že sledi povratna tekma pokalnega polfinala v Celju, kjer morajo zasukati izid 2:3. Foto: www.alesfevzer.com
Mario Babić (Rudar Velenje)
Mario Babić je v prejšnjem krogu z dvema goloma potopil že Celje, zdaj pa je z evrogolom poskrbel še za vodstvo Rudarja proti Mariboru. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksandar Rajčević (Maribor)
Aleksandar Rajčević je kot zadnji v obrambi igral z roko, za kar ga je Damir Skomina z neposrednim rdečim kartonom poslal z igrišča. (Pre)stroga kazen? Foto: www.alesfevzer.com
Darko Zec in Slobodan Vuk (Domžale)
Slobodan Vuk se je po težki poškodbi kolena dolgo vračal in proti Gorici le dočakal prvi gol v sezoni. Predtem je nazadnje za Domžale zadel 7. decembra 2013 proti Triglavu (4:1), ko je dosegel prav tako dva gola. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Gorica (Lorenzo Pasqualini)
Fotografija, ki dobro razkriva, kako namočeno je bilo igrišče v Športnem parku v Domžalah, kar je močno vplivalo na sam nogomet. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Verbič
Najučinkovitejši igralec lige Benjamin Verbič je v Zavrču vstopil v igro, da bi pomagal pri preobratu, a na koncu ni zmogel dokončati tekme in je bil sam zamenjan v 90. minuti. Morebitna poškodba prvega igralca bo hud udarec za Celje pred torkovo povratno pokalno tekmo z Mariborom. Foto: www.alesfevzer.com
Javornik in Šimundža po tekmi Rudar - Maribor
Celjani do treh točk po preobratu
Zadetki s tekme Koper - Radomlje
Kapetan Rudarja podvojil prednost proti Mariboru
Evrogol Babića za vodstvo Rudarja
Domžale še četrtič letos ugnale Gorico

Sproščeni Velenjčani so v zadnjih dveh krogih popestrili državno prvenstvo. V prejšnjem krogu so knapi presenetljivo zmagali v Celju (3:1), zdaj pa so si doma pokorili še Maribor z 2:0. Evrogol Maria Babića (poglejte si priloženo videonovico) v zadnji minuti 1. polčasa je načel branilce naslova, ki so nato ostali še brez izključenega Aleksandra Rajčevića, piko na i zmagi Rudarja pa je postavil kapetan Ivan Knezović.

Znova odprt boj za naslov?
Vijoličasti
tako niso popravili vtisa po sredinem pokalnem porazu s Celjani (2:3), hkrati pa se je prednost pred najbližjim zasledovalcem Domžalami stopila na 4 točke, medtem ko tretje Celje zaostaja za pet točk. Z morebitno uspešno nedeljo v Novem mestu se lahko v boj za prvaka vrne tudi še Olimpija, ki bi v tem primeru za 1. mestom zaostajala za 6 točk. Do konca prvenstva je sicer še osem krogov, pri čemer se bodo vsi kandidati za vrh udarili med seboj.

Mojstrovina Babića za vodstvo Rudarja
Ob jezeru so Mariborčani začeli kombinatorno in veliko bolj nevarno kot gostitelji Velenjčani. Najprej je dvakrat poskusil Marcos Tavares, nato še njegov partner v napadu Luka Zahović. Najlepšo priložnost je po protinapadu imel Agim Ibraimi, a njegov strel ustavil Matjaž Rozman. Potem so prvič prek Ivana Firerja zagrozili tudi knapi, ki pa so v zadnjih 10 minutah polčasa popolnoma prevzeli pobudo.

Po štirih neuspelih poskusih je že tekla zadnja minuta, ko je zablestel Mario Babić s pravim evrogolom. Na levi strani je najprej nakazal podajo in iz igre vrgel Aleksandra Rajčevića, nato pa je diagonalnim lobom počistil pajčevino v vratih Jasmina Handanovića.

Po izključitvi Rajčevića zadel kapetan knapov
Drugi polčas je prinesel nekaj hitrih strelov Maribora, pošteno si je dlani Rozman ogrel po močnem strelu Tavaresa, takoj za njim je tik mimo vrat z razdalje ustrelil še Ibraimi. In ko je izenačenje viselo v zraku, se je obramba gostov zlomila in Aleksander Rajčević je kot zadnji v obrambi namerno igral z roko, za kar ga je sodnik Damir Skomina nagradil z neposrednim rdečim kartonom.

Maribor je še grozil, izjemna priložnost se je ponudila Zahoviću, a je bil v dvoboju iz oči v oči Rozman za spoznanje hitrejši. V 71. minuti je po prostem udarcu Rudarja prišlo do kazni - strelec prvega gola Babić je podal v kazenski prostor Maribora, nogo je podstavil kapetan domačih Ivan Knezović in žoga se je skotalila prek črte za 2:0. Do konca tekme bi lahko knapi poskrbeli še za višjo zmago, medtem ko so pred Antejem Šimundžo naporni dnevi samoizpraševanja o krizi slovenskih prvakov. V torek sledi povratna pokalna tekma pri Celju ...

Močvirnato igrišče nagradilo Goričane
Na prvi tekmi 28. kroga Prve lige Telekoma Slovenije so drugouvrščene Domžale gostile osmo Gorico in jo po uvodnem zaostanku premagale s 3:1, s čimer se je zaostanek za prvim Mariborom vsaj začasno zmanjšal na štiri točke.

Na namočeni zelenici, ki je močno vplivala na igro, je Slobodan Vuk že v 8. minuti zatresel gostujočo mrežo, a so sodniki po posvetovanju razsodili, da je bil osrednji napadalec Domžal v prepovedanem položaju in so zadetek razveljavili. Slabo igrišče je v 24. minuti botrovalo k napaki domžalskega branilca Kenana Horića, ki se ni razumel z vratarjem Nejcem Vidmarjem. Darilo je z zadetkom v napol izpraznjen gol spretno izkoristil Dejan Žigon.

Prvemu golu v sezoni Vuk hitro dodal še drugega
Ravbarji
so izenačili že čez štiri minute. Po prostem udarcu Dejana Trajkovskega je gostujoča obramba slabo posredovala, slabo izbita žoga se je od Dina Martinovića odbila pred gol, Slobodan Vuk pa je hitro matiral Alberta Gallinetta za 1:1. Če je 25-letni napadalec na prvi gol v sezoni čakal kar 575 minut, je za drugega potreboval samo še 25 nadaljnjih minut igre. Sredi 2. polčasa so Domžalčani kombinirali na levi strani, Trajkovski je poslal hiter predložek, ki ga je na drugi vratnici v vodstvo z 2:1 spremenil pozabljeni Vuk.

"Grofi" zmagali, a poškodoval se je Verbič
Zavrč je prvič po odprtju nove tribune izgubil na prenovljenem športnem parku na vzhodu Haloz. Začelo se je spodbudno z vodstvom v 24. minuti. Iz kota je podal Jure Matjašič, z glavo pa je zadel Ivan Novoselec, ki je poskrbel za izid polčasa.

V uvodu drugega polčasa pa so Celjani, okrepljeni tudi z Benjaminom Verbičem, izenačili, potem ko je Ivan Lendrić prodrl in podal z leve strani, Jiri Jeslinek pa je podajo spremenil v zadetek. Celjska igra se je z vstopom Verbiča in Sunnyja Omeregieja izboljšala, kar je potrdil Nigerijec v 77. minuti, ko je poskrbel za zmagoviti gol gostov s strelom iz bližine. Do konca tekme so Celjani zanesljivo ohranjali prednost, nekaj skrbi pa jim je povzročila poškodba Verbiča ob koncu tekme.

Lotrič dvakratni strelec proti zadnjemu
Koprčani so bili do danes edina ekipa v prvi ligi, ki je imela negativno razmerje zmag in porazov z zadnjeuvrščenimi Radomljani. Toda danes so v hladnem vremenu kanarčki pokazali precej boljšo igro od gostov, ti na zadetek iz igre čakajo že 741 minut, in zasluženo zmagali.

Prvi igralec tekme je bil dvakratni strelec Mitja Lotrič. Dober začetek so Koprčani kronali v 23. minuti. Akcijo je začel mladi Jan Andrejašič, ki je podal do Gorana Galešića, ta je kratko vrnil žogo do Lotriča, ki je z natančnim diagonalnim strelom s 14 metrov dosegel zadetek za domače. Pritisk Koprčanov se je znova obrestoval v 56. minuti. Lotrič je po globinski podaji Amarja Rahmanovića stekle proti vratom gostov, preigral vratarja in žogo poslal v prazno mrežo za 2:0.


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 28. krog

DOMŽALE - GORICA 3:1 (1:1)
150; Vuk 28., 63., Podlogar 89.; Žigon 24.
: Caputo 72./Gorica

Domžale: Vidmar; Skubic, Korun, Horić, Trajkovski; Zec, Morel; Požeg Vancaš, Ožbolt ( 63./Horvat), Šišić ( 46./Črnic); Vuk ( 87./Podlogar )

Gorica: Gallinetta; Caputo, Pasqualini, Napoli, Palumbo; Vetrih, Slivka ( 70./Ruggiero), Martinović; Širok, Eleke( 84./Johnson), Žigon .


LUKA KOPER - KALCER RADOMLJE 2:0 (1:0)
300; Lotrič 23., 57.

Luka Koper: Simčič; Andrejašič( 58./Pučko), Blažič, Halilović, Hadžić; Krivičić ( 73./Črnigoj), Štulac, Rahmanović, Posavac ( 66./Peshevski); Lotrič , Galešić.

Kalcer Radomlje: Andrić; Jazbec ( 61./Cankar), Balkovec, Perković, Lidjan; Teinović, Jakovljevič, Cerar, Đurković, Vuk, Stoiljković ( 63./Zavrl).


ZAVRČ - CELJE 1:2 (1:0)
250; Novoselec 24.; Jeslinek 51., Sunny 77.

Zavrč: Petrović; Novoselec , Bogdan, Datković, Antić; Cvek; Matjašič ( 69./Monjac), Polić ( 75./Balić), Muminović, Grezda; Kiš.

Celje: Kotnik; M. Klemenčič, Žitko, Soria, Gobec; Miškić, Jugović, Šporn ( 65./Sunny ); Kubo ( 46./Verbič, 90./T. Klemenčič), Jeslinek , Lendrić.


RUDAR - MARIBOR 2:0 (1:0)
1.100; Babić 45., Knezović 71.
: Rajčević 55./Maribor

Rudar: Rozman; Klinar, Knezović , Kašnik, Krefl; Stjepanović, Radujko, Bolha, Babić (76./Kocić); Firer, Jelić.

Maribor: Handanović; Stojanović, Rajčević, Arghus, Viler; Vršič ( 70./Mendy), Mertelj, Dervišević, Ibraimi; Tavares, Zahović ( 69./Volaš).


Nedelja ob 16.00:
KRKA - OLIMPIJA

                                     
Lestvica:                            
MARIBOR          28 18 5  5 52:26  59
DOMŽALE          28 17 4  7 35:15  55
CELJE            28 15 9  4 42:18  54
OLIMPIJA         27 14 8  5 46:19  50
ZAVRČ            28 12 3 13 27:39  39
RUDAR VELENJE    28  9 9 10 34:30  36
LUKA KOPER       28 11 2 15 30:45  35
GORICA           28  6 6 16 26:39  24
KRKA             27  6 6 15 28:42  24
KALCER RADOMLJE  28  3 4 21 14:61  13
                                     

                                     
                                     
Javornik in Šimundža po tekmi Rudar - Maribor
Celjani do treh točk po preobratu
Zadetki s tekme Koper - Radomlje
Kapetan Rudarja podvojil prednost proti Mariboru
Evrogol Babića za vodstvo Rudarja
Domžale še četrtič letos ugnale Gorico