Francesco Tahiraj je v 27. minuti popeljal Aluminij v vodstvo, v 76. minuti pa je postavil končni izid. Foto: www.alesfevzer.com
Francesco Tahiraj je v 27. minuti popeljal Aluminij v vodstvo, v 76. minuti pa je postavil končni izid. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Majcen je dosegel tretji zadetek v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Triglav v Celju do prve zmage letošnji sezoni
Aluminij gladko odpravil Rudar
Zmaga Triglava v Celju

Kidričani so odlično začeli sezono, nato pa so proti Mariboru in Domžalam izgubili. Tudi Rudar je klonil pred tema dvema favoriziranima kluboma, zdaj pa je doživel še tretji poraz v tej sezoni. Po uvodni pobudi Velenjčanov je Aluminij povedel v 27. minuti, ko je Dejan Petrovič lepo podal za hrbet gostujoči obrambi, Francesco Tahiraj pa je sam stekel proti Marku Pridigarju.

Šest minut kasneje je imel po še eni napaki obrambe Rudarja Tahiraj priložnost za povišanje vodstva, a je pravočasno posredoval Josip Tomašević. Tik pred koncem prvega polčasa je imel po napaki Luke Janžekoviča Klemen Bolha priložnost za izenačenje, streljal je z razdalje, a bil nenatančen.

Pet minut po začetku drugega dela se je velenjska mreža znova zatresla. Na levi strani se je po podaji Tahiraja veliko prostora odprlo Antonu Rogini, ki je preigral Roberta Pušaverja, nato pa žogo pospravil za Pridigarjev hrbet. V 76. minuti je končni izid postavil Tahiraj. Znova je bila nepozorna gostujoča obramba, ki jo je z obrambo prelisičil Matic Vrbanec, Tahiraj pa je še drugič uspešno realiziral protinapad.

Triglav prvič v sezoni zmagal
Na stadionu Z'dežele sta se pomerili moštvi, ki letos še nista zmagali. Čeprav so celo več konkretnih akcij imeli Celjani, pa so tri točke domov odnesli nogometaši Triglava, ki so domačo mrežo trikrat zatresli v drugem polčasu. Gostitelji so bili v prvem delu nevarnejši. Imeli so pobudo, priigrali so si več zrelih priložnosti, a niso uspeli premagati razpoloženega Jalna Arka. Največjo priložnost je v 12. minuti zapravil Jucie Lupeta, ki je z ugodnega položaja meril mimo vrat. 11 minut kasneje se mu je ponudila nova lepa priložnost, a je dvoboj tokrat dobil Arko.

Čeprav v prvem delu gostje niso resneje ogrozili celjskih vrat, pa so na začetku drugega polčasa povedli. Tekla je druga minuta nadaljevanja, ko se je po prostem strelu Davida Tijanića in napaki celjske obrambe žoga nekoliko srečno odbila do Luke Majcna, ki jo je z levico silovito pospravil pod prečko. V 57. minuti so imeli gostitelji lepo priložnost za izenačenje. V kazenskem prostoru je Lupeto nepravilno oviral Ermin Alić in Asmir Sagrković je pokazal na belo točko. Streljal je Janez Pišek, a se je z obrambo izkazal Arko.

Tri minute kasneje so Kranjčani povišali prednost. Napako je napravil mladi branilec Dušan Stojinović, ki je izgubil žogo. Po levi strani je v kazenski prostor prišel Dickson Afoakwa in dosegel prvi zadetek v Prvi ligi. Deset minut zatem je Tijanić v skoku prišel do žoge, nato pa je podal Egzonu Kryeziuju, ki je z diagonalnim strelom po tleh žogo poslal v malo mrežico. Pet minut kasneje je Juretu Travnerju veselje preprečila vratnica, v 81. minuti pa se je vendarle zatresla gostujoča mreža, ko je po prekršku Drilona Kryeziuja nad Lupeto z bele točke zadel Tadej Vidmajer.

Nedeljski derbi na TV SLO 2 in MMC-ju
V nedeljo se bo 5. krog zaključil z večnim derbijem med Olimpijo in Mariborom. Dvoboj iz Stožic, ki bo ob 20.30, boste lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju. Še pred tem bo Mura gostila Krško, Gorica pa Domžale.


5. krog:
CELJE - TRIGLAV 1:3 (0:0)
310; Vidmajer 81./11-m; Majcen 47., Afoakwa 60., E. Kryeziu 69.
V 57. minuti je Arko (Triglav) ubranil 11-m Pišku.

Celje: Jurhar, Travner, Stojinović, Vidmarjer, Andrejašič, Pungeršek (73./Cvek), Štraus (59./Koritnik), Novak, Pišek, Pečnik (41./Ibišević), Lupeta.

Triglav: Arko, Kumer, Alić (79./D. Kryeziu), Elsner, Kuhar (89./Bojić), Udovič, Tijanić, Afoakwa(87/Hasanaj), E. Kryeziu, Mlakar, Majcen.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


ALUMINIJ - RUDAR 3:0 (1:0)
300; Tahiraj 27., 76., Rogina 51.

Aluminij: Janžekovič, Krajnc, Grgić, Kontek, Gliha (83./Ploj), Horvat, Petrovič, Tahiraj(86./Trdina), Vrbanec, Rogina(79./Leko), Kidrič.

Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Hrubik (16./Solomun;66./Šimunac), Bolha, Radić, Pišek (46./Šantek), Muić, Črnčič, Tučić.

Sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje)


Nedelja ob 16.00:
MURA - KRŠKO

Ob 18.15:
GORICA - DOMŽALE

Ob 20.30:
OLIMPIJA - MARIBOR
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Lestvica    
MARIBOR           4 3 1 0  15:2   10
DOMŽALE           4 3 0 1   9:7    9
ALUMINIJ          5 3 0 2  11:10   9
MURA              4 1 2 1   8:5    5
OLIMPIJA          4 1 2 1   6:4    5
GORICA            4 1 2 1   5:8    5
TRIGLAV           5 1 2 2   6:10   5
RUDAR             5 1 1 3   5:14   4
KRŠKO             4 0 3 1   2:4    3
CELJE             5 0 3 2   7:10   3

Triglav v Celju do prve zmage letošnji sezoni
Aluminij gladko odpravil Rudar
Zmaga Triglava v Celju