Dejan Mezga je z bele točke zatresel mrežo Rudarja in Mariborčanom pred zimskim odmorom na lestvici priskrbel 15 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem, Hitom Gorico. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Mezga je z bele točke zatresel mrežo Rudarja in Mariborčanom pred zimskim odmorom na lestvici priskrbel 15 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem, Hitom Gorico. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Davor Bubanja in Milan Osterc
Milan Osterc je v Celju že v 9. minuti Koprčane povedel v vodstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
CM Celje - Luka Koper
Koprčani so v drugem polčasu trikrat izkoristili vrzel v obrambi gostiteljev. Foto: MMC RTV SLO
Dare Vršič se je veselil novega zadetka v dresu Olimpije, a je po tekmi stožensko zelenico zapustil sklonjene glave. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleksander Jerebic (Nafta) - Nusmir Fajić (Mura 05)
Nusmir Fajič (desno) je v 77. minuti zapravil 11-metrovko za črno-bele. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
DOmžale, Split, Birjukov
Domžalčani so Kranj zapustili s točko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ekipa iz Ljudskega vrta je napadala od prve minute, med drugim Dalibor Volaš iz bližine ni zadel žoge. V 25. minuti so gledalci videli najlepšo priložnost prvega polčasa. Goran Cvijanović in Mezga sta izvedla dvojno podajo na robu kazenskega prostora, žoga pa je po Cvijanovićevem strelu zadela prečko. V 38. minuti je bil Robert Berić pred vratarjem Gregorjem Finkom, meril v njegovo levo stran, a je gostujoči vratar strel ukrotil.

Mezga ujel zadnji vlak
V drugem polčasu so tudi gostje zadeli okvir vrat. V 52. minuti je Bratanović streljal z desne strani z roba kazenskega prostora, žoga pa je zadela vratnico. Ko so vsi že pričakovali, da se bosta tekmeca razšla brez zmagovalca, je odločitev padla v zadnji minuti sodnikovega podaljška. Rajko Rotman je v kazenskem prostoru podrl Etiena Velikonjo, sodnik pa je dosodil enajstmetrovko. Gostje se niso sprijaznili z odločitvijo in kar nekaj časa je poteklo, preden je Mezga izvedel najstrožjo kazen. Bil je natančen za zmago in zelo visoko prednost Mariborčanov pred tekmeci.

Koprska igra mačke z mišjo
Luka Koper je kar s 4:0 slavila v Celju. Po umirjenem začetku tekme so Koprčani povedli že v 9. minuti. Po podaji Adnana Aganovića je Milan Osterc v kazenskem prostoru Celja lepo prišel do strela in iz obrata ukanil Amela Mujčinovića. V 73. minuti je gostiteljem znova zapretil Osterc, ki je končal lepo in hitro akcijo Kopra, v kateri sta sodelovala še Davor Bubanja in Aljaž Struna. Zmago so Koprčani potrdili v 78. minuti, ko je Osterc na levi strani preigral svojega čuvaja, nato še vratarja, namesto da bi sam končal akcijo in dosegel hat-trick, pa je nesebično podal do osamljenega Bubanje, ki je žogo le še potisnil v prazno mrežo. V 85. minuti je bil blizu ublažitve poraza Zoran Pavlovič, vendar se je po močnem prostem strelu izkazal Nenezić, za nameček pa je na drugi strani nov protinapad Kopra učinkovito končal Aganović in postavil končni izid.

Mura planila na gol Nafte
V prekmurskem derbiju v Murski Soboti se je zmage z 2:0 nad Nafto veselila Mura. Gostitelji so začeli silovito, prvo polpriložnost pa je imel v tretji minuti Mitja Lotrič, toda ob njegovem strelu ni bilo nevarnosti za Naftinega vratarja Darka Pršo. Tri minute pozneje je na drugi strani poskusil Joao Da Silva, žoga pa je končala v naročju Filipa Drakoviča. Nafta je z razpoznavno igro s kratkimi podajami potrpežljivo gradila, domači pa so se osredotočili na hitre protinapade.

Sobočani povedli v 11. minuti
V zgodnji fazi tekme so Sobočani povedli. V 11. minuti je Mate Eterović izvedel kot z desne strani, Fabijan Cipot je podaljšal žogo, Timotej Dodlek pa nato s polvolejem zadel levi spodnji kot Naftinih vrat. V 20. minuti so bili gosti blizu izenačenja, a je strel Boštjana Zelka Drakovič s težavo obranil. V 28. minuti so domači podvojili prednost na enostaven način. Po gneči v kazenskem prostoru Lendavčanov in neodločni obrambi gostov se je do žoge dokopal Nusmir Fajić in z osmih metrov zadel za 2:0.

Slabih 15 minut pred koncem je po prekršku Aleksandra Jerebica nad Fajićem sodnik dosodil enajstmetrovko za domače, ki jo je izvedel Fajić, a je njegov slab strel Prša obranil. Fajić je imel še eno priložnost devet minut pred koncem, v 85. minuti pa še Leon Horvat, a je ostalo pri 2:0.

V Kranju brez zmagovalca
Na tekmi med Triglavom in Domžalami je bilo 1:1. Po ne preveč razburljivem uvodu v tekmo so znova precej oslabljeni Domžalčani povedli v 19. minuti. Tadej Apatič je z leve strani podal pred kranjska vrata, do žoge je prišel Slobodan Vuk, ki je najprej zadel prečko, v drugo pa je iz neposredne bližine zadel za 1:0. Tudi po zadetku so bili nevarnejši Domžalčani, ki pa niso več resneje ogrozili Mihe Gracarja. Drugi polčas so bolje začeli gosti, ki so v 50. minuti resno zapretili, Lucas Horvat je namreč zatresel vratnico. Štiri minute pozneje so izpeljali še protinapad, po katerem se je za strel z 20 metrov odločil Vuk, vendar se je izkazal Gracar. Le minuto zatem so imeli gostitelji priložnost za izenačenje. Rok Brajič je z desne strani podal pred vrata, Alen Krcić pa je s petih metrov povsem sam z glavo streljal za las previsoko.

V 82. minuti so se domači le veselili izenačenja. Brajič je podal z desne strani na prvo vratnico, tam pa je Anže Jelar z glavo premagal gostujočega vratarja Gregorja Zabreta. V 88. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko po domnevnem igranju z roko Martina Šušteršiča, vendar je niso dobili, za nameček pa je Liridon Osmanaj v 90. minuti zaradi grobega prekrška nad Brajičem dobil neposreden rdeč karton.

V Stožicah na odmor odšli izenačeni
Novogoričani so z zmago z 2:1 na medsebojnem dvoboju ujeli Olimpijo pri 34 točkah. Potem ko gledalci v prvih 20 minutah niso videli veliko "akcije", so Ljubljančani povedli v 25. minuti. Po levi strani je lepo prodrl Matic Fink, podal v sredino do Vršiča, ta pa je s slabih desetih metrov brez težav ugnal Darka Brljaka. V 32. minuti so imeli gosti lepo priložnost za izenačenje, vendar je poskus Vita Pluta iz bližine zaustavil Elvis Džafić. V 34. minuti je ljubljanski vratar le klonil po diagonalnem strelu Dina Martinovića v desni spodnji kot. Zadnji mož pred Džafićem je bil sicer Plut v prepovedanem položaju, ki se je umaknil žogi, a so sodniki menili, da goriški napadalec ni vplival na igro. Tudi končnica dokaj dinamične tekme je ponudila nekaj razburjenja, v 45. minuti je namreč Adnan Bešić iz obrata zatresel prečko.

Radujko premagal lastnega vratarja
V uvodu drugega polčasa so nekaj več spet poskušali domači, toda gosti so v 57. minuti povedli, potem ko je Dalibor Radujko - pozneje je pomagal ljubljanskemu napadu - po podaji Dejana Žigona z nogo premagal Džafića. V 70. minuti je moral sodnik tekmo za nekaj trenutkov prekiniti, saj so domači navijači s trakovi "pobelili" kazenski prostor Gorice. Takoj zatem je zapretil Blaž Božič in povzročil nekaj težav Brljaku, na drugi strani pa je zgrešil Dejan Žigon. V končnici tekme se je napadu Olimpije iz obrambe priključil še Milan Anđelković, toda Novogoričani so tudi v teh trenutkih disciplinirano igrali, preprečevali vse ljubljanske namere (v tretji minuti sodniškega dodatka je sicer iz bližine zgrešil Radujko) ter se veselili zmage.

21. krog:
MURA 05 - NAFTA 2:0 (2:0)
4.500; Dodlek 11., Fajić 28.
Prša (Nafta) je v 77. minuti obranil 11-m Fajiću.

Mura 05: Drakovič, Cipot, Lotrič (82./L. Sreš), Horvat, Fajić, Janža, Eterović (66./Bohar), Rep (90./Sprečo), Dodlek, Maruško, Kous.

Nafta: Prša, Levačič (71./Kocsis), Raduha (31./Polareczki), Caban, Jerebic, Tomažič-Šeruga, Da Silva, D. Sreš, Vranešević (61./Vori), Korošec, Zelko.


TRIGLAV - DOMŽALE 1:1 (0:1)
100; Jelar 80.; Pekič 18.

Triglav:
Gracar, Smolej, Ovčina, Brajič, Krcić (75./Romič (86./Stanarevič)), Jelar, Najdenov, Zornik, Šušteršič, Ćoralić, Bunderla (57./Šujica).

Domžale: Zabret, Elsner, Rems, Zec, Apatič, Teinović, Korun, Vuk, Horvat, Drevenšek (85./Osmanaj), Pekič (81./Grbić).


OLIMPIJA - HIT GORICA 1:2 (1:1)
700; Vršič 24.; Martinovič 34., Radujko 56./ag

Olimpija: Džafić, Ranić (46./Zorc), Škerjanc, Valenčič (66./Nunić), Anđelković, Bešić (61./Vučkić), Božič, Fink, Vršič, Radujko, Sretenović.

Hit Gorica: Brljak, Kovačević, Vicente, Plut (72./Buzeti), Martinović (68./Arčon), M. Mevlja. N. Mevlja, Širok, A. Jogan, Žigon (88./K. Jogan), Gregorič.


CELJE - LUKA KOPER 0:4 (0:1)
300; Osterc 9., 73., Bubanja 78., Aganović 88.

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Krljanović (76./Močič), Popović, Bezjak, Kapić (46./Bakarič), Đaković (67./Močivnik), Radulović, Pavlović, Gobec.

Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Linić, Struna, Aganović, Bagarić, Đukić, Bubanja, Osterc (88./Štulac), Pučko (68./Palčič).


MARIBOR - RUDAR 1:0 (0:0)
1.300; Mezga 93./11-m

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Rajčević, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Cvijanović (61./Tavares), Ibraimi (90./Filipović), Volaš, Berić (61./Velikonja).

Rudar: Fink, Rotman, Dedić, Novaković, Jeseničnik, Žinko, Klinar, Mujaković, Trifković (63./Črnčič), Podlogar (82./Djokić), Bratanović (63./Majcen).


Lestvica:
MARIBOR 21 15 4 2 48:22 49
HIT GORICA 21 10 4 7 34:24 34
OLIMPIJA 21 9 7 5 32:26 34
MURA 05 21 9 5 7 25:26 32
RUDAR 21 8 6 7 36:29 30
LUKA KOPER 21 7 6 8 28:26 27
CELJE 21 7 4 10 27:32 25
DOMŽALE 21 7 4 10 25:34 25
NAFTA 21 5 6 10 25:33 21
TRIGLAV 21 3 4 14 8:36 13