Dejan Burgar je v 36. minuti zadel okvir vrat. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Burgar je v 36. minuti zadel okvir vrat. Foto: MMC RTV SLO
Lepa prednost za nogometaše Doba

Gostje so povedli v 34. minuti , ko je protinapad učinkovito zaključil Goran Vuk. Šest minut pozneje je vodstvo Doba povišal Armin Kukavica, ki je izkoristil veliko napako v obrambi Kranjčanov. Vratar Žan Pelko in Klemen Šturm sta nespretno posredovala in Kukavica je poslal žogo v prazno mrežo.
Favorizirani Kranjčani so si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih priložnosti, a so bili v zaključku akcij premalo zbrani, Dejan Burgar pa je v 36. minuti zatresel okvir vrat.

Vuk še v okvir vrat
V drugi polovici tekme so gostitelji zaigrali na vse ali nič, nekoliko bolj obrambno naravnani gosti pa so neprestano pretili iz bliskovitih nasprotnih napadov. Predvsem nevaren je bil Vuk, ki je v 59. minuti zadel vratnico.

Izjemno disciplinirano predstavo so pokazali tudi njegovi soigralci v obrambi, ki so kljub gorenjski premoči in nekaterim njihovim priložnostim svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Povratna tekma bo v Dobu pri Domžalah v sredo ob 17.00.

Prva tekma:
TRIGLAV - ROLTEK DOB 0:2 (0:2)
1.500; Vuk 34., Kukavica 41.

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić , Šušteršič ( 33./Krcić), Dolžan, Pokorn, Stjepanović, Ovčina , Burgar, Đurković ( 85./Romič), Jelar ( 69./Šujica).

Roltek Dob: Vezirović, Avbelj, Češnjevar, Kukavica , Stanko, Klopčič ( 83./Metelko), E. Mešanović, Kunstelj, D. Mešanović ( 73./Cimprič), Goropečnik, Vuk.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Povratna tekma, sreda ob 17.00:
ROLTEK DOB - TRIGLAV

Lepa prednost za nogometaše Doba