Boban Jović (desno):
Boban Jović (desno): "Mariboru želimo vsiliti svoj ritem igre. Samozavest ekipe se je po zadnjih zmagah okrepila, tudi vzdušje je dobro. Na derbiju ni favorita, lestvica ne igra vloge. Napovedujem boj do zadnje kaplje krvi. Maribor ima zelo dober kolektiv, govoriti o posameznikih je potrata časa." Foto: www.nkolimpija.si
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar ima s prvih treh tekem na klopi Olimpije stoodstoten izkupiček: tri zmage. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor in Olimpija zmagala pred derbijem
Vršič in Lovrečič strelca v Kranju

Branilec Anđelković si je v nedeljo proti Triglavu (0:2) poškodoval stegensko mišico in bo počival vsaj deset dni. V Kranju ga je v 29. minuti zamenjal David Kašnik, trener Bojan Prašnikar pa je kot alternativo na tem položaju omenil tudi Mitjo Kovačevića, ki dobro igra v drugi ligi za Kalcer Radomlje. Djermanović intenzivno okreva, že trenira in mogoče bo proti Mariboru lahko stisnil zobe. Tudi Ranić, ki je bil med pripravami po Prašnikarjevih besedah eden boljših igralcev, bo verjetno že kmalu znova v ekipi.

"Razmišljamo, kako bomo boljši"
"Maribor je glede na lestvico favorit, toda igramo doma in želimo pokazati čim več. Derbi je seveda zgodba zase, na njem po navadi odločajo malenkosti. Maribor je nazadnje doma pokazal dve dobri predstavi proti Domžalam in Muri. Ekipi se zelo dobro poznata in velikih neznank ni. Maribor ima svoj način igre, moramo ga spoštovati, a razmišljamo, kako bomo boljši," je na novinarski konferenci še povedal Prašnikar in dodal: "V Kranju nam ni bilo lahko, ker bi pet igralcev lahko dobilo karton, s katerim bi morali izpustiti derbi. Zato smo morali temu prilagoditi tudi igro. V določenih trenutkih smo napravili manj, kot smo želeli, rezultatsko pa smo dosegli cilj. Triglav je bil tako kot proti Mariboru tudi proti nam maksimalno motiviran."

Poziv k športnemu navijanju
Športni direktor Mile Ačimović je razmišljal takole: "Dobro vemo, kako dobro zna Olimpija igrati, če ima pravo podporo navijačev. To smo videli na evropskih tekmah in na prvem derbiju v Stožicah. Igralci niti enkrat niso ostali dolžni navijačem. Upam, da bo tako tudi v sredo in se bomo veselili zmage. Na prvih treh spomladanskih tekmah smo izpolnili cilj, osvojili smo devet točk. Tako kot si v sredo želim nove zmage, si želim tudi miru na tribunah, da bi po tekmi govorili o igralcih, tekmi in vzdušju, ne pa o stvareh, ki ne spadajo na nogometna igrišča. Pozval bi obe navijaški skupini, da navijata športno."

Pridite na stadion pravočasno
V prodaji za tekmo, ki se bo začela ob 18.00, je 13.800 vstopnic. 690 (pet odstotkov) jih je namenjeno navijačem Maribora. Ti bodo na stadion lahko prišli skozi dva vhoda na sektorju D - skozi enega organizirani navijači, skozi drugega pa drugi gledalci.
Organizatorji tekme želijo ob personalizaciji vstopnic spodbuditi pravočasen prihod obiskovalcev na srečanje, zato so se odločili, da bo vstopnica na dan tekme 50 odstotkov dražja (15 evrov) kot v predprodaji, kjer jih prodajajo po 10 evrov in 5 evrov za otroke do 14. leta. Do zdaj so prodali približno 1.500 vstopnic.

"Tiskovka" Maribora v torek
Mariborski navijači, ki jim bo vhod v garaže omogočen iz jugovzhodne smeri športnega parka Stožice, lahko vstopnice kupijo izključno prek svojega kluba. Druge garaže bodo na voljo vsem obiskovalcem.
V taboru vijoličastih bodo svoja pričakovanja pred derbijem predstavili na novinarski konferenci v torek.

Maribor in Olimpija zmagala pred derbijem
Vršič in Lovrečič strelca v Kranju