Nogometaši Olimpije so v 18 krogih letošnjega prvenstva dosegli 50 zadetkov, prejeli pa so jih zgolj 13. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so v 18 krogih letošnjega prvenstva dosegli 50 zadetkov, prejeli pa so jih zgolj 13. Foto: www.alesfevzer.com
Andraž Šporar
Andraž Šporar je v izdihljajih prvega polčasa z bele točke takole sprožil, a mu je veselje preprečila vratnica. Foto: www.alesfevzer.com
Agim Ibraimi
Agim Ibraimi je načel mrežo Gorice. Foto: BoBo
Sintayehu Sallalich
Sintayehu Sallalich je izkoristil napako v obrambi Gorice in povišal na 2:0. Do konca srečanja sta obe ekipi zadeli po dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Črnic (Domžale)
Matic Črnic je Domžalam v zadnjih trenutkih tekme priboril točko. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale remizirale v Krškem
Mariborčani brez težav ugnali Gorico
Kronaveter junak zmage nad Krko

Po 18 odigranih krogih elitnega slovenskega nogometnega prvenstva ima na vrhu Olimpija še vedno sedem točk naskoka pred drugouvrščenim Mariborom, medtem ko so Domžale zaradi remija v Krškem zdaj za aktualnimi državnimi prvaki na tretjem mestu točkovno še nekoliko bolj zaostale. Razlika je pet točk.

Kdor ne da, dobi ...
Krka je v preteklosti Ljubljančanom že povzročala težave, da tudi tokrat v Stožice ni dopotovala z belo zastavo, je bilo hitro vidno. V prvem delu bi si namreč glede na priložnosti lahko priigrala vodstvo s 3:0. V šesti minuti je Josip Fuček iz ugodnega položaja streljal mimo gola, štiri minute pozneje je Filip Dangubić po podaji iz avta in strelu z leve strani zadel vratnico, Marin Perić pa je bil, potem ko je sam prišel pred vratarja Aleksandra Šeligo, prav tako premalo natančen. Kazen za zgrešene priložnosti je sledila v 20. minuti, ko je Martin Michel Mimoun z desne strani poslal žogo v sredino, kjer je pred svojim golom nespretno posredoval Luka Bogdan in premagal svojega vratarja.

Šporar z bele točke zadel vratnico
Po srečnem zadetku Olimpije se je sreča obrnila na stran Dolenjcev, ki jih je do odmora kar trikrat rešil okvir vrat. Ezekiel Henty je že v naslednji akciji po golu zadel desno vratnico, Rok Kronaveter je iz prostega strela stresel prečko, v zadnjih trenutkih prvega dela pa Andraž Šporar ni izkoristil novega darila dolenjske obrambe, ki je zaradi igre z roko zakrivila najstrožjo kazen (Jamilu Collins). Veselje najboljšemu strelcu slovenske lige je spet preprečila vratnica.

Kronaveter poskrbel za zmago
Da bodo točke ostale doma, je bilo bolj ali manj jasno že v sedmi minuti nadaljevanja, ko je Kronaveter izkoristil lepo podajo Mimouna in zadel za 2:0. Po drugem golu Ljubljančanov se je ritem igre umiril, Šporar bi sicer lahko obogatil svoj strelski izkupiček, toda tokrat ni bil pri strelu, kakor niso bili pri strelu niti gostujoči igralci, ki pa so vendarle dosegli častni zadetek. Pravzaprav pa niso bili natančni sami, ampak je po strelu Collinsa že drugi avtogol na tekmi dosegel domači branilec Dejan Kelhar.

Veselje Novomeščanov pa je bilo kratko, saj je vsa njihova upanja že minuto pozneje s svojim drugim golom razblinil Kronaveter, natančen je bil s strelom z roba kazenskega prostora.

Vijoličasti hitro pritisnili na vrata Gorice
Mariborčani so na vrata Gorice pritisnili že od prve minute in goste postavili v podrejen položaj. Pritisk je hitro obrodil sadove. V 20. minuti so navijačem ogreli dlani, ko so prišli do vodstva. Marcos Tavares si je na polovici igrišča priboril žogo, na levi strani našel prostega Agima Ibraimija, ki je brez težav preigral vratarja Grego Sorčana in žogo poslal v levi spodnji kot. V 34. minuti bi lahko Gorica izenačila, toda Blessing Eleke, ki je s preigravanjem prišel do roba kazenskega prostora, je žogo poslal visoko čez vrata Jasmina Handanovića. Zanesljivo prednost pred drugim delom igre je Mariborčanom zagotovil Sintayehu Sallalich. Ta je na polovici Gorice prestregel podajo do Alena Jogana. Stekel je proti vratom gostov in brez težav ukanil Sorčana.

Gorica udarila nazaj, a Maribor močnejši
Gostje iz Nove Gorice se niso predali, takoj po premoru so presenetili domačo obrambo. Eleke se je z roba kazenskega prostora odločil za strel in premagal Handanovića. Domači so hitro odgovorili. Sallalich je sprožil strel z roba kazenskega prostora, Jogan pa je žogo preusmeril v lastno mrežo. Na 4:1 je povišal Gregor Bajde v 62. minuti. Dobil je uporabno žogo od Marwana Kabhe in jo potisnil mimo Sorčana za končno zmago. Kljub premoči domačih so Goričani prišli do drugega zadetka. Sandi Arčon je izkoristil nepazljivost domače obrambe in z desetih metrov ukanil nemočnega Handanovića.

Črnic Domžalam priboril točko
Prvi polčas tekme med Krškim in Domžalami gledalcem ni ponudil veliko užitkov v smislu strelov proti vratom. Dolgo ekipi nista sprožili niti enega. Najbolj vroče je bilo v 23. minuti, ko je Dejan Urbanč sprožil s prostega strela, Nejc Vidmar pa je žogo odbil. Do nje se je dokopal Tim Čeh, a so ga blokirali branilci, zatem pa je žoga končala pri Marku Perkoviću, ki je s sedmih metrov zadel prečko. Krčani so povedli v 61. minuti, ko so z dolgo podajo prelisičili obrambo gostov, pobegnil ji je Čeh, ki je potem ugnal še Vidmarja. Deset minut zatem je moral znova posredovati Marko Zalokar po poskusu Matica Črnica, takrat z roba kazenskega prostora.

Ob koncu tekme pa je za točko Domžal poskrbel prav Črnic, ki je iz bližine ugnal Zalokarja po podaji Nejca Skubica. Zatem je še Aladin Šišić s 17 metrov zatresel vratnico.

18. krog:
OLIMPIJA - KRKA 3:1 (1:0)
500; Bogdan 20./ag, Kronaveter 52., 79.; Kelhar 78./ag
Šporar (Olimpija) je z 11-m nastreljal vratnico/45+2.

Olimpija: Šeliga, Klinar, Kelhar, Kronaveter, Matić, Šporar (81./Djermanović), Fink, Kapun, Mitrović, Henty (77./Baskera), Mimoun (66./Zajc).

Krka: Mitrović, Bogdan, Fuček (86./Gliha), Mojstrovič (81./Kostanjšek), Ejup, Marotti, Collins, Welbeck-Maseko, Perić, Kastrevec (75./Novinić), Dangubić.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


MARIBOR - GORICA 4:2 (2:0)
2.000; Ibraimi 21., Sallalich 41., Jogan 49./ag, Bajde 61.; Eleke 46., Arčon 93.

Maribor: Handanović, Mertelj, Gligli, Šuler, Janža, Ibraimi (71./Bohar), Sallalich, Filipović, Kabha (66./Hotić), Tavares, Bajde (75./Mendy).

Gorica: Sorčan, Širok, Mevlja, Jogan, Celcer, Džuzdanović, Johnson, Cvijanović (89./Humar), Kotnik (64./Arčon), Burgić (77./Nunić), Eleke.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


KRŠKO - DOMŽALE 1:1 (0:0)
600; Čeh 61.; Črnic 89.

Krško: Zalokar, Volarič (88./Jurečič), Sikošek, Urbanč, Štefanac (49./Poljanec), Drnovšek, Pavič, Perković, Čeh (73./Petranić), Jakolić, Žinko.

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Vuk (79./Podlogar), Črnic, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec (65./Šišić), Majer, Morel, Mance (53./Vetrih).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


LUKA KOPER - ZAVRČ 3:1 (1:0)
300; Vekić 4., Štulac 59., 82.; Golubar 67.

CELJE - RUDAR 1:0 (1:0)
450; Klemenčič 33.

Lestvica:                            
OLIMPIJA          18 13 3 2 50:13  42
MARIBOR           18 10 5 3 41:20  35
DOMŽALE           18  8 6 4 26:14  30
GORICA            18  9 1 8 29:30  28
ZAVRČ             18  7 5 6 19:19  26
LUKA KOPER        18  5 4 9 23:28  19
RUDAR             18  4 6 8 16:27  18
KRKA              18  4 6 8 14:27  18
CELJE             18  3 6 9 13:33  15
KRŠKO             18  3 6 9  9:29  15
                                     
 

Domžale remizirale v Krškem
Mariborčani brez težav ugnali Gorico
Kronaveter junak zmage nad Krko