Zoran Barišić je potrdil, da se v Ljubljano na klop Olimpije ne bo več vrnil. Bo kot glavni prodajni adut pozimi prodan tudi prvi napadalec Andres Vombergar? Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Barišić je potrdil, da se v Ljubljano na klop Olimpije ne bo več vrnil. Bo kot glavni prodajni adut pozimi prodan tudi prvi napadalec Andres Vombergar? Foto: www.alesfevzer.com

"Ne bom se več vračal tja," omenjena spletna stran avstrijskega časopisa navaja Barišića. Kot vzrok za prekinitev sodelovanja z Olimpijo navajajo nesoglasja s predsednikom kluba Milanom Mandarićem.

Mandarić je po porazu z 2:6 proti Aluminiju napovedal "čistko", del nje pa je tudi Barišić, čeprav je zeleno-bela ekipa pod njegovim vodstvom izgubila le eno od 15 uradnih tekem.

"Igrali smo hiter, napadalen nogomet in navijači so bili tega veseli," je dejal avstrijski strokovnjak, ki je imel pogodbo do leta 2021, klub pa je prevzel septembra.

Štirje trenerji v pol sezone, 11 menjav v Mandarićevi eri
Olimpija po jesenskem delu Prve lige sicer za vodilnim Mariborom zaostaja za devet točk, v jesenskem delu pa so na ljubljanski klopi sedeli kar štirje trenerji. Najprej je zaradi slabih iger v Evropi odletel Ilja Stolica, nekaj časa se je še obdržal njegov pomočnik Aleksandar Linta. Še najbolj uspešen je bil gasilec Safet Hadžić, ki pa nima ustrezne licence za trajno vodenje slovenskega prvoligaša.

Avstrijski Hrvat Zoran Barišić je z Olimpijo 4. septembra podpisal kar triletno pogodbo, ki pa jo je Mandarić razdrl po vsega treh mesecih! V treh letih in pol, odkar je ameriško-srbski poslovnež predsednik Olimpije, se je na klopi zvrstilo že 11 trenerskih menjav, po dvakrat sta v tem obdobju na klop sedla Marijan Pušnik in omenjeni začasni trener Safet Hadžić.

"Olimpija igra napadalen nogomet, kot smo obljubili navijačem"
Po sobotni zmagi s 3:1 v Novi Gorici je Barišić povedal: "Ekipo smo prevzeli, ko je bila na tleh oziroma pod preprogo, tako psihološko, fizično, tehnično in taktično. Po mojem mnenju, to je sicer subjektivna stvar, smo uspeli fante dvigniti in smo daljše obdobje igrali najlepši nogomet v Sloveniji. To je očitno, čeprav izid nekajkrat ni bil takšen, kot bi moral biti. Mislim, da smo se kot ekipa dobro razvili, fantje so super trenirali, na vsakem treningu in vsak dan, čeprav jim je bilo predvsem na začetku težko. Tudi trenerjem je bilo v zadovoljstvo. Bili smo na dobri poti in zadovoljili naše navijače. Zame je bilo to najpomembnejše, da so navijači videli, da se nekaj dogaja. Da Olimpija igra napadalen nogomet, tako kot smo jim obljubljali. Tudi na zadnji tekmi v Novi Gorici smo pokazali, da ne glede na to, kakšna je situacija v klubu in kaj se okoli njega dogaja, zelo dobro igramo in da znamo igrati zelo lep nogomet. Ob slovesu sem igralcem zaželel čim lepši odmor in vesele božične praznike."