Massimo Coda letos navdušuje v dresu Gorice. Foto: Aleš Fevžer
Massimo Coda letos navdušuje v dresu Gorice. Foto: Aleš Fevžer

Hvala vsem, hvala ekipi, vesel sem, da sem v prvi sezoni v Sloveniji postal najboljši igralec.

Massimo Coda
SPINS 2014
Skupinska fotografija najboljših v letošnji in v lanski sezoni Prve lige. Foto: Aleš Fevžer

Za najboljšega mladega nogometaša je bil razglašen bočni branilec Maribora in občasni slovenski reprezentant Martin Milec.

Codova zahvala ekipi
"Hvala vsem, hvala ekipi, vesel sem, da sem v prvi sezoni v Sloveniji postal najboljši igralec," je najprej v italijanščini povedal Coda, nato pa se zahvalil še v slovenskem jeziku: "Hvala." V izboru za najboljšega nogometaša sta bila tudi Saša Aleksander Živec iz Domžal, ki je bil drugi, in Marcos Tavares iz Maribora, ki je bil tretji.

11 najboljših v letošnji sezoni
Najboljša enajsterica te sezone je po izboru 183 igralcev 1. SNL-ja naslednja: vratar Matko Obradović (Krka), branilci Ivan Knezović, Denis Klinar (oba Rudar), Martin Milec, Aleksander Rajčević (oba Maribor), vezisti Goran Galešić, Miroslav Ćovilo (oba Luka Koper) ter Saša Aleksander Živec (Domžale) in napadalci Massimo Coda (Gorica), Jean-Philippe Mendy (Maribor) in Mate Eterović (Rudar). Najboljši sodnik sezone 2013/14 po izboru igralcev je Damir Skomina.

Lani najboljša Ibraimi in Jović
Podelili so tudi priznanja za najboljše v sezoni 2012/13, ko prireditve ni bilo. Najboljšo enajsterico po izboru igralcev so sestavljali Aleksander Šeliga, Aleksander Rajčević, Boban Jović, Martin Milec, Aleš Mejač, Agim Ibraimi, Goran Cvijanović, Nik Omladič, Nikola Nikezić, Marcos Tavares in Enis Đurković. Najboljši mladi nogometaš je bil Boban Jović iz Olimpije, najboljši nogometaš v Sloveniji pa je bil Agim Ibraimi, ki je navduševal v dresu Maribora.

Prireditev z dobrodelno noto
So se pa v sredo na prireditvi obrnili tudi k dobrodelnosti. Za znani primer dečka Reneja, ki čaka na drago operacijo, s katero mu lahko rešijo nogo, so priredili dražbo podpisanih dresov Barceloninega in argentinskega zvezdnika Lionela Messija ter trenerja Chelseaja Joseja Mourinha. Izklicna cena je bila 500 evrov za dres.

Hvala vsem, hvala ekipi, vesel sem, da sem v prvi sezoni v Sloveniji postal najboljši igralec.

Massimo Coda
Coda postal igralec leta v Prvi ligi
Coda postal igralec leta v Prvi ligi