Prva liga
Kalcer Radomlje
Kalcer Radomlje so po treh sezonah igranja v drugi ligi zdaj povsem blizu prve lige. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Dob se je odpovedal igranju v elitni nogometni ligi

Radomlje oddale vlogo
28. maj 2014 ob 14:01,
zadnji poseg: 28. maj 2014 ob 14:14
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Prvak druge slovenske nogometne lige Roltek Dob ni oddal vloge za "izredni licenčni postopek 1. SNL v sezoni 2014/15", kar pomeni, da so se odpovedali igranju med elito.

"Prva liga je izziv, a tudi obveznost. Naša infrastruktura je, kakršna je, in nam prve lige ne omogoča. Enostavno ne gre, obenem smo gabaritsko omejeni in povečava ni mogoča kar tako," je razložil predsednik kluba Bojan Gasior.

Igralci študirajo in hodijo v službe
"Naša želja je, da igramo z doma vzgojenimi fanti in zato je druga liga za nas sprejemljiva. Naši igralci študirajo, hodijo v službe, prva liga pa bi pomenil korak v profesionalnost. Največja škoda pa bi bila, da potem domači igralci ne bi igrali," je še dodal Gasior.

Kvalifikacije odpadejo
Tekmi dodatnih kvalifikacij med Krko in Kalcerjem Radomljami s tem odpadeta, Novomeščani tako ostajajo člani prve lige. Radomljani so vlogo oddali pravočasno in nameravajo igrati v prvi ligi. To pa tudi pomeni, da bodo najbrž povabilo tudi dobili.

Nogometna zveza Slovenije naj bi odločitev uradno sporočila v četrtek.

VIDEO
Roltek Dob pričakovano ostaja v drugi ligi
S. J.
Prijavi napako
Komentarji
RedWrath
# 28.05.2014 ob 14:08
Ko klubi ne morjo prehajat med ligami zarad infrastrukturnih zahtev stadioni pa vec al manj prazni potem bi se mogl na NZS zamislt ... to ni nov problem, ligaški sistem je treba na novo postavit oz. prilagodit zahteve realnem stanju. Sramota za NZS, sramota za slovenski nogome
Drncl
# 28.05.2014 ob 14:18
Infrastruktura je problem... Na tekmah Olimpije pa 80 gledalcev. Lepo vas prosim...
Fleaa
# 28.05.2014 ob 14:04
pametno & pričakovano.... kaj ni to enako že tretje leto zapored?
Rolf
# 28.05.2014 ob 14:30
@škoda, janša se je že tako veslil igranja v prvi ligi kot posojen igralec ZPZK dob.@

Zemljepis je nekomu v osnovni šoli ornk nagajal.
jakosol
# 28.05.2014 ob 14:11
Bolje tako, kot pa da se ponovijo Korotan, Primorje, Mura, Nafta, Dravograd, naslednji je na vrsti Zavrč.
Majoneza
# 28.05.2014 ob 14:18
1. Izjemno zradvorazumska politika kluba, ki ni le črka na papirju in je dejansko udejanjena

2. Klofuta NZS, ki očitno živi v imaginarnem svetu. Pogoje je treba prilagodit dejanskim razmeram ne pa smernicam po vzoru Bundeslige...
RedWrath
# 28.05.2014 ob 14:30
Sicer sm pod en članek že napisal pa bom še enkrat: morda bi bila rešitev prva liga z infrastrukturnimi zahtevami za 2 ligo s 16 klubi, ker zgornjih 5 v snl2 in spodnji 3 v snl 1 so zelo primeljivi po kvaliteti, maribor je itak za vse premočan; delitev druge lige na vzhod in zahod ter playoff za v prvo ligo, za 2 prosti mesti.
Manj lig, manj stroškov (manj funkcionarjev), manj tekem- vecji obisk tistih ki so, pa vsak mali klub bivsaj enkrat razprodal tribuno ko bi pršu Maribor.
BORUT70
# 28.05.2014 ob 15:51
vsi ki kritizirate Dob, verjetno pojma nimate kaj pomeni iz finančnega vidika igranje v prvi ligi.... jaz jih razumem, za njih je pomembna vzgoja mladih igralcev....za Radomlje pa upam da jim uspe....težka bo.
Belphegor
# 28.05.2014 ob 14:12
Pametno. Problem takih malih klubov je, da potem drugo leto po izpadu iz prve lige jim ostali poberejo tiste 4 ali 5 igralcev, ki dejansko imajo kakovost za prvo ligo, brez njih pa nato naslednje leto tudi v drugi ligi niso več konkurenčni in gre vse samo navzdol. Vprašajte npr. Belo Krajino in Livar...
fur80
# 28.05.2014 ob 14:52
NZS bi se lahko malo zamislila! Organizirajo tekmovanje v katerega pa klubi nočejo čeprav si zaslužijo, da ne bi bankrotirala!?
Velika sramota za NZS, se ti ljudje sploh kaj zamislijo? So sploh naredli kaj v teh letih za ligo?
Je to da dajo 1000€ kazni zaradi prižgane baklje vse kar potegnejo od tekem?
RedWrath
# 28.05.2014 ob 14:38
Bi pa vprašal (ker naivno mislim, da vsaj kdo od NZS prebere kak komentar): Kako imate obraz hodit na "pomembnejše" tekme v sezoni in se kazat prazni tribuni pa ne pomislt da imate kj pri tem? Ker za slab ugled prve lige je kriv NZS, vsaj objektivno so odgovorni (sj so več kot le to, ampak še objektivne odgovornosti ne prevzemajo).
Ko pa reprezentanca nabije Ruse se pa vsi slikajo pa razlagajo kako so pripomogli k uvrstitvi na SP, ne gre to tko, kriv za uspehe, pa nedolžn pri neugodnih situacijah
No Remorse
# 28.05.2014 ob 14:29
V čem je smisel potem da tekmuješ in odžiraš mesto če se potem odpoveš?
el CARTEL
# 28.05.2014 ob 14:13
škoda, janša se je že tako veslil igranja v prvi ligi kot posojen igralec ZPZK dob.
baje da celo rad igra fuzbal..
chelsea99
# 28.05.2014 ob 17:30
še primerjava, ta vikend so bili playoffsi angleških lig na wembleyu, igralci so se boril do zadnje sekunde, pustil so srce na igrišču in tistga veselja po zmagi nemore pričarat niti loto dobitek, da bi se tam pogajal za zeleno mizo o tem kdo gre naprej in kdo ne se je nepredstavljivo... pa ne mi govort kaj primerjam anglijo in slovenijo, Fleetwood ki se je v ponedeljek iz 4. uvrstil v 3. ligo ima pol nižji proračun kot krka... Mislim da bi se mogli pri nzs močno zamislt in pogoje postavt tako, da bi se lahko v 1. ligo uvrstil vsak! Navsezadnje je smisel nogometa da si zmago priigraš na igrišču in ne po raznih dogovorih, vsaj zame..
celtic1888
# 28.05.2014 ob 15:06
Meni se pa zdi odločitev na mestu. Enostavno od igranja v 1. ligi ne bi imeli nič razen obveznosti ter višjih stroškov. Kaj ti bo 1. liga, če pa na tekmo, kjer je infrastruktura OK pride 70 gledalcev namesto 10.000. Žalostno res!
Spuzva
# 28.05.2014 ob 15:45
Zanimivo, 2 prva kluba v 2. ligi sta praktično v okolici Domžal.
camilo
# 28.05.2014 ob 15:37
Ne vem, jaz bi prvo ligo razširil na (npr) 12 ali 14 klubov in na ta način vključil "amaterske" oz. "polprofesionalne" klube tipa Dob.

Dejstvo je, da se v takšnih klubih dela super, da se tu kalijo odlični mladi nogometaši, da v takšnih klubih skrbijo za promocijo nogometa in športa nasploh. Glede na kakovost 1. lige sem prepričan, da Dob na domačem terenu lahko premaga prav vsakogar (morda lahko odštejemo le Maribor), zato se ni bati, da bi govorili zgolj o topovski hrani. Da ne govorim o vaških derbijih (npr: Dob - Radomlje), kjer se na eni tekmi zbere toliko gledalcev, kot na petih v Stožicah. Znova bi se borilo za vstop v ligo (ne pa, da se klubi temu upirajo) in hkrati ne bi imeli 8 večnih derbijev letno, kar spet dela ligo manj atraktivno.

Bodo pa morali na NZS spremeniti kriterije za nastop v prvi ligi. Drugače nas čaka (po mojem mnenju) še nadalnji upad ogleda tekem.

Vsajjaz tako mislim no...
neutrino
# 28.05.2014 ob 15:17
Žal vseeno ni tako enostavna rešitev - čeprav imam pa pri NZS občutek, da niti ne razmišljajo o tem, da bi se potrudili poiskati rešitev, kaj šele, da bi dejansko probali kaj narediti.

Je pa po svoje nepravično takšno dejanje Doba do ostalih, kar bi pa lahko NZS rešila tako, da bi ponudila možnost še 3. klubu v 2. ligi, da se pomeri s Krko.

Mislim pa, da kaznovanje ni na mestu. Kaj naj potem Dob namerno izgublja tekme proti koncu sezone? To je po mojem še slabše in res kaznjivo početje.
Kaj če majhen otrok ne more preplezati ograje, ga boste tako dolgo pretepali, dokler je ne bo preplezal!? Ali boste probali poiskati kakšno drugo rešitev?
ZIZITOP
# 28.05.2014 ob 14:57
Najbolj bo vesela Krka, ki jih ni več strah za prvo ligo. Pohvala klubu z Doba, ker tako racionalno razmišlja, saj igrajo zato, da v športu uživajo.
ZeK
# 28.05.2014 ob 14:13
slovenska liga bi morala biti polamaterska. in Dob ter podobni klubi bi nato lahko igrali v njej.
vse ostalo je napihnjen balon, ki škoduje razvoju športa pri nas.
RedWrath
# 28.05.2014 ob 15:52
@Spuzva

To je zato, ker Domžale harajo z mladinskim pogonom, potem pa nekateri padejo vn pred člansko ekipo in igrajo za Dob oz. Radomlje. Pa še iz Ljubljane se kdo najde, ki ni bil v času prehoda iz mladincev med člane dovolj dober za prvo ligo. Ljubljana pa tko nima več normalnih klubov kr se članskih selekcij tiče. Olimpija je pa itak sui generis
anze82
# 28.05.2014 ob 14:07
radomlje ali triglav...naj igrata onadva kvalifikacije...
ALFAinOMEGA
# 28.05.2014 ob 18:51
. Žal združenje prvoligašev pred leti ni podprlo projekta Pečečnika ''Pronoli'', s katerim bi se začelo tržiti prvo ligo po zahodnoevropskem modelu, kjer bi se ustvarilo blagovno znamko Prve lige,

Seveda so zavrnili, če bi pa potem odpadlo morje funcionarjev, ki vlečejo samo plače.
jakosol
# 28.05.2014 ob 18:42
Če bi imeli klubi od igranja v prvi ligi profit, bi gotovo vsak klub želel igrati v taki ligi. Trenutno pa pomeni igranje v prvi ligi za večino klubov le strošek. Prihodki od prodaje tv pravic so mizerni, prav tako od prihodki od prodaje vstopnic, saj ima klub več stroškov z organizacijo tekme (najemnina stadiona, varnostna služba, redarji, sodniki, administracija, itd.). Žal združenje prvoligašev pred leti ni podprlo projekta Pečečnika ''Pronoli'', s katerim bi se začelo tržiti prvo ligo po zahodnoevropskem modelu, kjer bi se ustvarilo blagovno znamko Prve lige, od katere bi vsi klubi imeli nek osnoven prihodek, ki bi jim omogočil normalno delovanje. V tem času je združenje prvoligašev propadlo in vodenje lige je zopet prevzela NZS, ki pa je preveč konzervativna in stihijska pri vodenju lige, saj je potrebovala skoraj eno leto, da je zagotovila prenose tekem.
frey
# 28.05.2014 ob 16:24
mušica.... Z tako infrastrukturo in amaterizmom ne moremo parirati Evropi. Nek nivo si pa že zaslužimo.

Infrastruktura v Sloveniji spet ni tako slaba. Imamo 3 stadione s kapacitetami 10.000 +. Tu je še stadion v Kopru, soliden stadion v Domžalah, goriški stadion ni slab, soliden je tudi v Velenju. Mislim da sta glavni težavi Krkin in Triglavov stadion (predvsem zaradi garderob). Zavrč tako ali tako gradi novo tribunco, ki bo za njihove potrebe dovolj velika. Po drugi strani imamo dobre stadione tudi v nižjih ligah, Dravograd, Beltinci, Lendava, Murska Sobota, mislim da se je prenovil (vsaj delno) stadion v Izoli. Vendar pa je pri teh krajih težava seveda ta, da so klubi propadli ali pa izpadli v nižje lige. Ravno zato mislim da bi polprofesionalna liga 14, trikrožni sistem (tako kot je že omenil nogax). Klubi se bodo naslanjali na svoje nogometne šole + kakšnega posojenega iz katerega od profesionalih klubov. Manj stroškov za preplačevanje nekih tujcev, ki dobro igro pokažejo samo na preizkušnji, potem pa se zasidrajo v klubu in vlečejo plačo (dobro seveda obstajajo tudi izjeme).To bi lahko sčasoma pomenilo tudi vračanje nekdanjih prvoligašev. Seveda pa je zato potrebno nekaj časa in če bi NZS bolj gledala na potrebe prve lige kot na lastno rit, bi bilo to izvedljivo. Tako pa se spominjam da sem še manj kot 10 let bral, kako želimo v nekaj letih imeti močno ligo kot avstrijsko ipd., da bi pa na zvezi kaj naredili za to pa nič. Vsako leto Čeferin govori, da je liga močnejša kot jo prikazujejo in podobne zgodbice.
Fleaa
# 28.05.2014 ob 14:11
Radomljani so vlogo oddali pravočasno in imajo namen igrati v prvi ligi. To pa tudi pomeni, da bodo bržkone povabilo tudi dobili. .....in eno leto životarili v 1SNL pol bo šel pa klub u tri krasne
raurbef
# 28.05.2014 ob 16:53
Tukaj je največji krivec NZS.
Zakaj? Zato ker so oni tisti ki si ''lastijo'' tekmovanje, in so ga naredili takšnega kot je.
Ne vem a obstaja kje v Evropi, da klub ne želi iti v 1. ligo.
Sicer je res da zmanjkuje klubov ki bi se lahko šli 1. ligo (Mura, Nafta, Primorje, Izola, Drava) s svojo infrastrukturo in geografskim zaledjem potencialnih sponzorjev.
NZS je največji krivec da tekmovanje ni prepoznavno, in zanimivo.
Ni poanta da narediš kdaj pa kdaj prenos tekme.
Potrebno je uvest športno oddajo (nedelja ali ponedeljek zvečer) kjer bi poleg gostov iz nogometnih krogov predvajali intervjuje, reportaže s tekem, pa ne samo reportaže.
Vse boljše tekme začet s prenosom pol ure prej. Kaj se dogaja okrog stadiona, pogovori z navijači. Pogovori in intervjuji s sponzorji, predsedniki klubov.
V letu je 36 krogov, to pomeni 36 oddaj gor ali dol. To pomeni da lahko naredijo za vsako oddajo en intervju ali z igralcem, predsednikom, športnim direktorjem, in imamo hitro za vsako oddajo intervju.
Naredit da je termin oddaje pol ure po tekmi, in naštimat da se igra 1 tekma tik pred oddajo in je ta tekma live na tv. V nedeljo naprimer. Prav tako omogočit ogled reportaž in prenosov na spletni strani NZS.
Večkrat naredit posnetek tekme ekip mladincev.
Celotno ligo je treba zapakirat pa dobro tržit.
In pa pridobit generalne sponzorje in sredstva iz europe katera bi se namenjala za samo organizacijo lige. Kaj to pomeni? Naj NZS uredi in plača autobusne prevoze ekip za vsa gostovanje znotraj lige.
Nov bus je danes 200k eur. (saj gostovanja niso v Parizu ne rabi bit top line)
Naj kupijo 4-5 busov in naj jih dajo v posojo lokalnim avtobusnim prevoznikom in zraven seznam kdaj naj bo bus na voljo za gostovanja ekip.
Naj uredijo en nogometni center na rogli ali nekje kjer se da trenirati celo poletje.
Tam naj gostijo ekipe iz Europe in pa priprave ekip mladincev in kadetov iz celotne države.
Treba je delat.
Ne pa samo snemat reklame s Katancem in Hypo.
Če gre liga dol, je konc s fuzbalom.
frey
# 28.05.2014 ob 14:47
el CARTEL....škoda, janša se je že tako veslil igranja v prvi ligi kot posojen igralec ZPZK dob.

Malo si zgrešil :) ZPKZ ni v Dobu pri Domžalah. Ta arest je na dolenjskem ;)

Nekako bi razumel, če bi NK Dob to naredil enkrat (kot je to naredil tudi Rudar če se ne motim), ampak 3x zapored se mi pa vseeno zdi prevečkrat. Sicer pa bi v Sloveniji že zdavnaj morali narediti pol-profesionalno ligo (mislim da imajo podoben model tudi nekje v skandinaviji - pa kar štima), z 12 ali pa morda 14 klubi. Roko na srce si trenutno čisti profesionalizem trenutno lahko privošči zgolj Maribor (morda tudi Koper - primorci povejte kako je na stvari), pri Bežigradu tako vemo kakšno je stanje, zato njih niti ne jemlem resno. Pol-profesionalna liga 12 (ali pa 14) ekip bi bila zagotovo bolj zanimiva kot pa ta z 10 klubi, prav tako bi bilo manj propadanja klubov, zagotovo pa to ne bi bilo slabo za razvoj mladih igralcev.
dimnik
# 28.05.2014 ob 14:19
ahh, bi janez lahk saj fuzbal gledov
Špula
# 28.05.2014 ob 14:36
HEHE, a mi imamo elitno ligo :D
ALFAinOMEGA
# 28.05.2014 ob 18:50
Hehe...
Pa saj bi imeli poln stadion! Imeli bi svoje navijače iz zapora Dob!


To je Dob pri Domžalah in ne tisti, ki ima zapor.
zogg
# 28.05.2014 ob 14:41
V klubu so zgleda da res na realnih tleh in se zavedajo, da si enostavno ne morajo privoščit igranja v prvi ligi, ker so standardi postavljeni previsoko (npr. komu na čast stadion za 1000 gledalcev, če be le-ta poln mogoče 3x na leto). Glede kaznovanja pa ne vem...mogoče kak simbolni odvzem točk, ker če bi bilo kakšna resnejša kazen, pol bi takšni klubi v drugi polovici sezone namerno izgubljali tekme
kren444
# 28.05.2014 ob 18:10
Pozdravljeni! Prvo je sramota to samo v Sloveniji,da klub noče v 1.ligo,ampak krivec tega je NZS. Vsako leto ista zgodba, klub mora imeti večje ambicije, še dobro ,da igrajo nogometaši v Dobu,vsakdo si želi nekaj več. Tukaj je NZS kriv, treba se je usesti pa iskat ustrezne rešitve. Ne pa ko je konec sezone se pa določi za mizo,kdo bo igral kje in kako. Treba je narediti ligo boljšo,gledalcem in igralcem. To,da je vsako leto isto je brez zveze, morajo prihajati novi obrazi potem se pa Triglav in Krka lahko norca delata pa kar bo bo,vsaj obstanejo vsako leto. Treba je spremeniti veliko, rabili bi tudi v slo. nogometu ne samo enega Zahoviča,ampak kakšne 4. Pa poglejte samo primer, Maribor lahko izgubi Triglav v prvenstvu, v Evropi pa so čisto primerni tekmec vsakemu,to je koncept dela, mislim,da bi bilo dobro,da bi dobili še kakšen klub,ki bi v Evropi storil več,kot samo 1,2 kola. To gre tudi plus našemu nogometu v točkovanju. Rabimo močno Olimpijo, potem bo tudi bolj atraktivno in zanimivo. Še opozorilo glede Doba, nepoznavalci geografije, Dob pri Domžalah nima nobene veze z zapori. Gre namreč za Dob iz dolenjske,ki ima zapore. Drugače imata pa Dob in Radomlje tudi v mladinskih selekcijah uspešne nastope in prirejanje raznih tekmovanj tako,da Domžale izstopa zelo dobro glede nogometnega znanja. Pa vendar igra denar v tej vlogi veliko več,kot pa znanje in mladinski pogon. Tako,da dokler ne bodo na NZS uvedli sistem,ki bi moral biti vsem klubom dostopen ne bodo nič naredili, če se pa zanašajo na reprezentanco,da doda nastope na evropskem in svetovnem prvenstvu potem pa res nimajo namena za klube storiti nič. Če se spominjamo 15 let nazaj, da nismo imeli uvoz talentov, potem sta prišla Gorica in Domžale...
ne_blwdi
# 28.05.2014 ob 23:29
malo OT:
zanimivo, med prvih 7 najbolših strelcev 1.snl ni niti enega slovenskega nogometaša.to se je po vsej verjetnosti zgodilo prvič v zgodovini...
primos
# 28.05.2014 ob 23:06
imre
pa kje ti živiš človek
1,5m prvaku 2 lige, koliko pa ti misliš da ima NZS denarja
liga 16, od kdaj pa ti spremljaš naš nogomet, saj smo imeli večje lige, pa se je pokazalo da je to zgrešeno
glede sponzorstva, delniških družb,... škoda besed :)

Slovenija je majhna in tako se moramo naučit mislit v športu, delat in napredovat z malo denarja.
NZS pa mora razmislit o pogojih za sodelovanje v 1 ligi, zakaj rabimo reflektorje, pokrite tribune, .... potem pa zmanjka za tekoče poslovanje. Koliko NK je propadlo ravno zaradi gradnje stadionov in ostale infrastrukture
Raff69
# 28.05.2014 ob 21:17
Mogoče pa ideja o polprofesionalni ligi niti ni tako neumna.Glede na nekatere naše "profesionalce",ki malo "glumijo"nogomet,trenirajo ko se jim zljubi,vozijo klubske avte,ponočujejo,pa še vedno služijo lepo plačo,na drugi strani pa naprimer Ferci,natakarji,mehaniki trgovci,...pa odigrajo prav všečen nogomet.Nažalost tudi kvalifikacije proti nam.Se mi zdi da bolj zavzeto trenirajo in igrajo,čutijo večjo pripadnost.Povečal bi ligo,omilil pogoje ifrastrukture za domače tekme,povečal tekmovalnost in nabor igralcev za repko.Kar koli se bi spremenilo v 1 ligi,bo bolje kot je zdaj.
kolnkista
# 28.05.2014 ob 21:01
Ne razumem teh infrastrukturnih problemov.a ni variante da bi igrali na domžalskem stadionu ki je samo ene 3 km stran od želodnika.roltek tut ni tok svoh firma pa sebpar lokalnih obrtnikov stop zravn pa ni hudič da ne bi za eno leto za prvo ligo napraskal.
AlexiusH
# 28.05.2014 ob 19:31
Vprašajte npr. Belo Krajino in Livar...
Livar se je takrat precej skeširal za infrastrukturo (pokrili so tribuno ali kaj že), morda jih je to neslo dol?
Xman
# 28.05.2014 ob 18:22
NZS naj finančno nagradi novinca v prvi ligi. Čeprav ni nikakršnje primerjave ampak npr. v Angliji novinci v Premier ligi dobijo vsak po 20 mil. funtov.
mušica
# 28.05.2014 ob 16:02
Po svoje je prav, da so kriteriji in finančne zahteve v prvi ligi tako visoki. Pa ne more vsaka vas igrati nogomet v prvi ligi. Z tako infrastrukturo in amaterizmom ne moremo parirati Evropi. Nek nivo si pa že zaslužimo. Čeprav si Dob in podobni za dobro delo zaslužijo čestitke. Čestitke tudi za nihovo skromnost in razsodnost.
Jerko dolenjski
# 29.05.2014 ob 09:29
Imre bi rad kaznoval nekoga, ki noče skočiti iz aviona, zato ker nima padala?
Takih padalcev, ki so skakali brez padal je v našem športu cel kup. Ne samo v nogometu. In kaj je ostalo za njimi? Zdaj pa naj bi kaznovali tiste, ki mislijo s svojo glavo?

Dob očitno dela dobro in presega svoje okvirje. Pa takih klubov je tudi v drugih športih veliko, samo se o njih ponavadi ne piše. Število padal (sponzorjev) je pač omejeno. Zato eni raje ostanejo na tleh in delujejo naprej. To je naša realnost.
partibrejker
# 28.05.2014 ob 22:48
Imre

S takim sistemom bi samo to dosegel, da bi zadnjih 10 kol v drugi ligi vsi igrali na poraz, da se slucajno ne bi zgodilo, da bi prisli na mesto za napredovanje :-)
partibrejker
# 28.05.2014 ob 22:25
Malo mesate pojme. Ce ni denarja, ga ni.
Ce bi imeli tako fantasticne nogometase, bi jih nekdo ze kupil. Pri nas so sponzorji lokalni bogatasi ali lokalna javna podjetja, zato se nekdo ne more prebiti in obstati.
Nekdo je omenil anglesko ligo ... Ko se v angliji klub uvrsti malo visje, se najdejo sponzorji, ki jih zanima financiranje, saj racunajo, da bodo s tem dosegli vecje stevilo potencialnih kupcev.
Koliko nasih klubov po vstopu v visji rang tekmovanja pridobi nove sponzorje?

Tako pac je. Tisti, ki lahko igrajo polprofesionalno ali ljubiteljsko, naj. Tisti, ki imajo denar pa naj investirajo in to je to. Ne razumem s kaksno pravico bi vi odvzeli moznost, da je nekdo samo profesionalni nogometas in da ga klub lahko najame?

Dobu so pomembnejse mladinske selekcije ter stabilno poslovanje/delovanje kluba. In tako je tudi prav.
MIRNČAN
# 28.05.2014 ob 21:51
Seveda da je elitna nogometna prva liga pri nas. Kaj pa drugega.
wisan
# 28.05.2014 ob 20:48
Verjeto bo krivda res pri NZS. Za uvrstitev v višji rang bi morala NZS nagrajevati in ne kaznovati ( finančno ). Enako je v evropskih ligah: dalje prideš, več dobiš. Zgleda, da Slovenija res še ni v Evropi.
zverinica
# 28.05.2014 ob 15:30
"Elitna nogometna liga"????? Lepo te prosim. Edini klub, ki je vsaj malo podoben klubu je Maribor.Pa še ta je daleč od "elitnih nogometnih lig".
Giroud
# 28.05.2014 ob 15:15
Zakaj ne bi NZS tu vstopila in recimo Dobo omogočila igranje na svojem stadionu? In recimo še to, da pokrivajo enake sodniške stroške kot v 2. SNL? Ostalo razliko plača zveza. Kje bi bil potem kakšen problem?
viktoriana
# 28.05.2014 ob 20:48
Do danes nisem vedela, da ima Slovenija "elitno" ligo. Mi je všeč;)
MB prvak "elitne" lige.

To je kar nekaj. Naša zveza je res neelastična. Ob taki obubožani ligi kot jo imamo, ko moramo naredit štiri kroge da pridemo okrog (saj se mi zdi, da OL in MB igrata vsak teden), pa še skor pol leta pavze je med jesenskim in spomladanskim delom ??, da že pozabijo, da igrajo nogomet - katastrofa, naj že enkrat spremenijo ta neumna pravila. Naj omogočijo klubom, da bodo lahko prehajali iz ene lige v drugo. Bo vsaj malo poživitve. Npr. Zavrč je bil kar nekaj časa na vrhu, vsaj nekaj novega se dogaja. Pa še kakšen tak novinec bi se našel. Igrišče menda imajo, garderobe tudi, tistih nekaj gledalcev, ki bodo prišli bo pa že tudi našlo svoj prostor.
Še dobro, da imamo tako reprezentanco kot jo imamo in en klub, ki je tam kjer je. Tudi to je en čudež.
Odgovorni, zbudite se.
rokers
# 28.05.2014 ob 19:30
Ja pa kolko časa že govorim, da je osnovna skrb NZSja skrb za mladinski pogon in SLO ligo, plus mali nogomet in ženski. Reprezentanca je ćešnja na torti, je vrh piramide in preko nje si lahko Slovenija gradi ugled, lahko privabi velike množice in se krepi nacionalna zavest. Ampak reprezentanca ni osnovna skrb NZSja. Mene ne zanima HYpo, kapo dol, šmarna gora in združeni slovenski navijači, če nimamo uštimane lige in nam je prva liga nebodigatreba.
Kdor pravi, da slo liga nima publike, da ni interesa se laže, oz namerno pljuva v lastno skledo. Smo vidli v Kopru (na nevtralnem igrišču) kako lep finale je bil in koliko publike. Ljudje smo lačni nogometa, dosti nas diha za domače klube, a za to je treba delat NZS! Pa ne samo oni. Starši, učitelji športne vzgoje v OŠ, pa trenerji morajo vzgajat ljubezen do domačega okolja, do domačih klubov (pa naj gre za basket, nogomet, odbojko). NZS mora gradit brand 1lige, da mladi ne bodo samo na TV spremljali Messije, CRja, Ibre,...Tudi pri nas se igra lep nogomet, a če ga noben ne reklamira, če so slabi objekti in prazne tribune seveda izgubi veliko čara. Pa vsi klubi bi morali imet realne cilje, kot jih ima Dob, a hkrati je treba omogočit, da klub napreduje. Žalostno, da se igralci ne uprejo vodstvu in rečejo mi bi za isti keš igrali proti Mariborčanom, Goričanom, Koprčanom, vsak igralec mora imet željo se primerjat z močnejšim, če tega ni šport izgubi smisel. Kot da bi šla missica v dom ostarelih se važit, da je lepa - to ji verjetno ni izziv?

No skratka preveč mi gre po glavi..v glavnem sramota za NZS in zadnje opozorilo, da je nekaj treba ukrenit. Čeferin kot pravnik bi lahko končno že enkrat sprožil kako akcijo, da se uredi športna zakonodajo, da ne prihajalo do propadanja klubov, mutenj v stilu Mandarić, Mura, banane,... Šport ljudem ja pa ja
neutrino
# 28.05.2014 ob 17:19
Če bi bili profesionalni in pol-profesionalni klubi v isti ligi, bi se lahko mogoče naredila tista metoda, da se na polovici sezone razdeli ligo na dve polovici, kjer potem top klubi igrajo svojo polsezonsko ligo, bottom klubi pa svojo. Tak sistem tekmovanja sem že zasledil v par ligah - priznam pa, da ne vem, kako se je vse skupaj obneslo.
Ampak, če že vsi predloge dajemo, pa še jaz enega :P
LESTVICA
1. MARIBOR 36
2. OLIMPIJA 32
3. MURA 22
4. GORICA 22
5. DOMŽALE 21
6. ALUMINIJ 21
7. CELJE 20
8. RUDAR 15
9. TRIGLAV 15
10. KRŠKO 12
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

17. KROG

Petek, 23. novembra, ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota, 24. novembra, ob 14.45:
CELJE - RUDAR

Ob 17.00:
MARIBOR - KRŠKO

Nedelja, 25. novembra, ob 13.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

 

STRELCI in PODAJALCI

10 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)
Rok Sirk (Mura)

8 golov
Dino Hotić (Maribor)
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 


7 golov

Jan Mlakar (Maribor)    
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor)


5 golov

Andrija Filipović (Gorica) 
Senijad Ibričić (Domžale)
Rok Kidrič (Aluminij)
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor) 
Luka Majcen (Triglav Kranj)
Shamar Nicholson (Domžale)
Bede Amarachi Osuji (Gorica)
Marcos Tavares (Maribor)
Milan Tučić (Rudar)
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
8 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

6 podaj
Luka Bobičanec (Mura)

5 podaje
Senijad Ibričić (Domžale)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)
Denis Klinar (Maribor)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo