Luka Zahović se je izkazal z dvema goloma. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Zahović se je izkazal z dvema goloma. Foto: www.alesfevzer.com

Bolgari so imeli generalko pred spomladanskim delom sezone, ki se pri njih začenja že ta konec tedna, prihodnji četrtek pa jih čaka prvi dvoboj 1/16 finala Evropske lige proti Köbenhavnu.

V 5. minuti je mrežo Ludogorca načel Luka Zahović, ki je izkoristil napako v obrambni vrsti tekmecev in jo spretno poslal mimo vratarja. Najboljši strelec Maribora v jesenskem delu sezone je v 31. minuti na 2:0 povišal z 11-metrovke, potem ko ga je po podaji Žana Celarja v kazenskem prostoru odrinil Cosmin Moti. Zahović je moral dvakrat izvajati strel z bele točke, saj je vratar najprej prehitro krenil iz vrat.

V drugem polčasu so Bolgari pritisnili in v 63. minuti znižali na 2:1, ko je Claudiu Keseru po predložku z leve strani poslal žogo čez Jasmina Handanovića. Po treh priložnostih Maribora je končni izid v 84. minuti po globinski podaji postavil Jody Lukoki.
Na prejšnjih tekmah v Beleku so vijoličasti z ruskim prvoligašem Arsenalom iz Tule igrali 1:1 (Pihler 43.; Denisov 3.), z beloruskim prvakom Batejem iz Borisova 0:0, z ukrajinskim prvoligašem Oleksandrijo pa prav tako 1:1 (Bohar 5.; Uskoković 15./ag).

V petek bo tekmec Maribora Slovacko, v soboto pa še Budućnost Podgorica. Po vrnitvi v domovino bo teden dni pozneje generalko za prvenstveni derbi proti Olimpiji opravil proti velenjskemu Rudarju.

Postava Maribora: Handanović, Hodžić, Šme, Rajčević, Viler (62./Vršič), Vujčić (79./Kabha), Mertelj (79./Pihler), Ogrinec (70./ Bohar), Hotić, Zahović (54./Hajrić), Celar (46./Bajde).