Blessing Eleke bo morda nared že za tekmo z Domžalami. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke bo morda nared že za tekmo z Domžalami. Foto: www.alesfevzer.com

Mladi nigerijski nogometaš si je poškodoval stegensko mišico ob proslavljanju izenačujočega zadetka. "Elekeja je zagrabil izredno močan mišični krč zaradi utrujenosti. Za uspešno okrevanje bo potreboval približno pet dni, saj je mišica prizadeta. Glede njegovega nastopa v Domžalah bo več znanega v prihodnjih dneh," so sporočili iz Stožic.

Proslavljanje Elekeja v sodnikovem podaljšku je močno razburilo trenerja Olimpije Marka Nikolića, ki je v afektu uporabil tudi rasistično opazko. Pozneje se je zanjo opravičil. Novica o tem je prišla tudi v velike svetovne medije, kot so BBC, Guardian, Independent in Telegraph.

Olimpija se bo v soboto ob 17. uri morala z Domžalami spoprijeti brez kapetana Darijana Matića, ki bo počival zaradi kartonov.

Težave imajo tudi v taboru Maribora. Poleg suspendiranega Agima Ibraimija bo manjkal Marko Šuler, ki je zaradi poškodbe izgubljen za sezono. "Gre za hudo poškodbo," je novico o izgubi branilca začetne enajsterice v torek potrdil trener Darko Milanič. V slabem stanju je tudi Željko Filipović, medtem ko se po poškodbi počasi vrača Dare Vršič. Vijoličasti v nedeljo gostujejo v Krškem.