20-letni Kamerunec Gabriel Junior Eteme je v Olimpijo prišel iz Sochauxa. Foto: Aleš Fevžer
20-letni Kamerunec Gabriel Junior Eteme je v Olimpijo prišel iz Sochauxa. Foto: Aleš Fevžer
Goran Galešić
Poskus Gorana Galešića s prostega strela. Foto: Aleš Fevžer
Miroslav Čovilo in Zajko Zeba
Miroslav Čovilo spremlja akcijo Zajka Zebe. Foto: Aleš Fevžer
Točka za Olimpijo na Bonifiki

Pred 500 gledalci na Bonifiki je Olimpija bolje začela srečanje in v uvodnih minutah pritisnila proti vratom Igorja Nenezića. Kljub pobudi pa zmaji niso resneje ogrozili koprskih vrat. Tako je bilo vse do 18. minute, ko je Gabriel Junior Eteme po lepo odigrani akciji sam prišel pred Nenezića, a je slednji ubranil njegov (slab) poskus. Koprčani so bili v podrejenem položaju.

Bodite Nostradamus in napovejte izide slovenskega nogometnega prvenstva! Nič hudega, če ste zamudili prve tekme, še vedno se lahko priključite naši igri.

Mojstrovina Etemeja za vodstvo zmajev
V 28. minuti je glavni sodnik Slavko Vinčič zaradi vročine - živo srebro se je povzpelo nad 30 stopinj Celzija - prekinil tekmo, tako da so se igralci malo osvežili. Eteme je v 34. minuti popravil, kar je prej zapravil. Kamerunec je na levi strani lepo prodrl v kazenski prostor, preigral Domna Črnigoja, nato pa s strelom za bližnjo vratnico matiral še Nenezića.

Džafić ubranil projektil Črnigoja
Koprčani so se po golu nekoliko prebudili. V 41. minuti je 17-letni Črnigoj silovito sprožil z okoli 25 metrov, a je vratar Elvis Džafić s sijajno parado preprečil, da bi žoga končala pod prečko. To je bil tudi najnevarnejši poskus domačih v prvem polčasu.

Branilci Olimpije pozabili na Lotriča
Prvo veliko priložnost v drugem polčasu so si priigrali gostje, saj je Andraž Šporar v 49. minuti na robu kazenskega prostora neoviran streljal čez vrata. In kdor ne da, dobi. V 54. minuti je Mitja Lotrič po podaji Gorana Galešića z leve strani z udarcem s peto mojstrsko matiral Džafića. Na Lotriča so branilci Olimpije povsem pozabili.

Pritisk Olimpije ni obrodil sadov
Sledila sta dva nevarna poskusa. Najprej je Zajko Zeba z roba kazenskega prostora meril mimo desne vratnice, nato pa je na drugi strani še Miroslav Čovilo z glavo streljal čez vrata. Olimpija je bila v nadaljevanju boljši nasprotnik. V 78. minuti je Enis Đurković silovito sprožil z roba kazenskega prostora, a je gol s "parado" preprečil Nenezić. Čeprav so imeli gostje pobudo, se mreži do konca nista več zatresli.

Iz vodstva Olimpije so sporočili, da bo imel klub v ponedeljek ob 12.00 izredno novinarsko konferenco, na kateri bo predsednik Izet Rastoder spregovoril o po njegovem mnenju "škandaloznih sodniških napakah na račun zeleno-belih".


Prva liga, 2. krog:

LUKA KOPER - OLIMPIJA 1:1 (0:1)
500; Lotrič 54.; Eteme 34.

Luka Koper: Nenezić, Rožič-Mavrič , Blažič, Hadžić (7./Šme), Štulac (62./Reja ), Črnigoj, Čovilo , Palčič , Lotrič (71./Krajnc ), Pučko, Galešić .

Olimpija: Džafić, Eteme, Jović, Trifković (64./Ivelja), Đurković (86./Valenčič), Šporar, Delamea, Omladič , Bagarić, Mitrović, Zeba.

Sodnik: Slavko Vinčič

Sobotne tekme:
DOMŽALE - TRIGLAV 2:2 (2:2)
KRKA - GORICA 1:1 (0:0)
RUDAR - MARIBOR 0:3 (0:2)
ZAVRČ - CELJE 2:1 (0:1)

Lestvica:                            
MARIBOR              2  2 0 0  5:1  6
LUKA KOPER           2  1 1 0  3:2  4
GORICA               2  1 1 0  2:1  4
ZAVRČ                2  1 0 1  3:3  3
RUDAR                2  1 0 1  2:4  3
DOMŽALE              1  0 1 0  2:2  1
KRKA                 2  0 1 1  2:3  1
TRIGLAV              2  0 1 1  2:3  1
OLIMPIJA             2  0 1 1  2:3  1
CELJE                1  0 0 1  1:2  0

Točka za Olimpijo na Bonifiki