Dalibor Volaš je bil z dvema zadetkoma prvo ime tekme. Foto: BoBo
Dalibor Volaš je bil z dvema zadetkoma prvo ime tekme. Foto: BoBo
Veselje Maribora in razočaranje Benjamina Verbiča
Veselje Mariborčanov in razočaranje Benjamina Verbiča. Foto: BoBo
Maribor
To je fotomontaža, s katero je NK Maribor vabil na današnjo tekmo. Foto: NK Maribor
Janža, Volaš in Šimundža po zmagi nad Celjem
Preobrat Zavrča na Bonifiki
Firer dvakrat zatresel mrežo Olimpije
Zadetek Zorca prinesel četrto zmago Radomljam
Maribor dobil štajerski derbi
Krka doma presenetila Domžale
Gol Volaša v 90. minuti za končnih 4:1
Zadetek Ibraimija s prostega strela za 3:1
"Roka" Rajčevića in gol Lendrića z 11-m
Volaš iz gneče povišal na 2:0
Šuler zadel za vodstvo Maribora

Za gostitelje sta v prvem polčasu zadela Marko Šuler (po kotu Erika Janže iz bližine z nogo) in Dalibor Volaš (po nespretnosti gostujoče obrambe z desetih metrov), v 53. minuti pa je z 11-metrovke znižal Ivan Lendrić. Sodnik Damir Skomina je pokazal na belo točko po domnevnem igranju z roko Aleksandra Rajčevića, ki pa ga ni bilo. Tri minute zatem je tretji zadetek za vijoličaste s prostega strela dosegel Agim Ibraimi, zmago pa je v 90. minuti s svojim drugim golom v padcu potrdil Volaš, ki je nekaj trenutkov prej zadel tudi stičišče vratnice in prečke.
Varovanci Simona Rožmana so na gostovanju izgubili prvič po skoraj desetih mesecih, niz neporaženosti je trajal kar 18 tekem. Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili petkrat, Mariborčani so zmagali šele drugič. Celjani so dobili tudi oba prejšnja obračuna v Ljudskem vrtu. Tokrat so igrali pod pričakovanji. Poskusa Gregorja Bajdeta in Sunnyja Omoregieja mimo vrat sta bila skoraj vse, kar so prikazali v prvem polčasu. V drugem polčasu so se le nekoliko predramili.

Poravnali račune
V polfinalu pokalnega tekmovanja prejšnji mesec je Celje najprej slavilo v Ljudskem vrtu z 2:3 in brez večjih težav zadržalo prednost na povratni tekmi, ki se je končala z 0:0.

Ante Šimundža tokrat ni mogel računati na kaznovanega Jeana Philippa Mendyja, Dareta Vršiča (bolezen), Arghusa, Welleja Ndiayeja in Željka Filipovića (poškodbe). Z opornico na roki je igral Šuler. Precej zdesetkani so bili tudi Celjani. Poškodovanima Valonu Ahmediju in Blažu Vrhovcu se je pridružil še Danijel Miškić.

Fotomontaža dvignila veliko prahu
"Bitka za Štajersko", so v Mariboru oglaševali obračun v preteklih dneh. Veliko prahu je dvignila neposrečena fotomontaža mariborskega kluba, ki je na tekmo vabil s fotografijo, na katerem so svojim nogometašem nadeli nemške vojaške čelade iz druge svetovne vojne. S spletne strani kluba so jo po številnih kritikah hitro umaknili.

V klubu so se odzvali na različne obtožbe in (napačne) interpretacije. Poudarili so, da so za oglas uporabili motoristične čelade, ki jih je mogoče kupiti povsod po spletu, in da s fotomontažo niso želeli vzbuditi neprijetnih spominov na pretekle čase. Njihovo pojasnilo si lahko v celoti preberete spodaj.


Pojasnilo NK-ja Maribor glede oglaševalske akcije za tekmo s Celjem!

Kot pred vsemi najpomembnejšimi tekmami smo pri NK Maribor zasnovali oglaševalsko akcijo. Tokrat gre za dvoboj prvo- in drugouvrščene ekipe, dveh štajerskih klubov. Celjski klub v tekmovalni želji skuša med letošnjo sezono ogroziti našo prevlado, mi jo želimo obdržati in smo iz teh razlogov v napovedniku tekmo poimenovali Bitka za Štajersko.

Sodobna športna prizorišča so svojevrstne gladiatorske arene, ki ponazarjajo boj do zadnjega atoma moči. Dosedanje oglaševalske akcije smo pripravljali na različne načine, tudi z zamislimi s filmskega področja. Med drugim smo že posegli po upodobitvi filmskega plakata Titanik pred lanskim derbijem z Olimpijo (3. 5. 2014) in smo tokrat ob tematiki boja povezavo našli pri preslikavi plakata še ene filmske uspešnice, Reševanje vojaka Ryana.

Za oglas so bile uporabljene motoristične čelade, ki jih je mogoče kupiti povsod po spletu in jih uporabljajo vozniki starodobnih motorjev. Ker pa smo ob začetku oglaševanja naleteli na različne odzive in nekateri upodobljene zamenjujejo s čeladami iz preteklih časov, ki lahko vzbujajo neprijetne spomine, smo iz spoštovanja do vseh z neprijetnimi izkušnjami akcijo ustavili. Če se je kdo ob tem počutil prizadetega, iskreno obžalujemo. Namen pa je bil samo in izključno v ponazarjanju bojevitosti ob upodobitvi plakata po zgledu na vsem dobro znano filmsko uspešnico.

S spoštovanjem,

Nogometni klub Maribor


Domžale v osmih minutah prejele tri zadetke
Tretjeuvrščene Domžale so si privoščile spodrsljaj v Novem mestu in ostale brez točk (3:2), čeprav so do 72. minute vodile z 0:2. A najboljša obramba lige je v pičlih sedmih minutah nato klonila kar trikrat, kar je pomenilo zmago Dolenjcev.

V 9. minuti je Nejc Skubic s prostega strela podal, na bližji vratnici pa je žogo v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Po pol ure igre je Darko Zec z glavo unovčil novo podajo Skubica za 0:2. V zadnje četrt ure so velik preobrat pripravili rezervist Danijel Rašić z lepim strelom z roba kazenskega prostora v zgornji kot, Josip Fuček s 25 metrov in Marin Perić po kotu v 80. minuti.

Tik pred koncem tekme je malce zavrelo med Zecem in Damirjem Rašićem, posledica je bil rumeni karton za Domžalčana in neposredni rdeči za Novomeščana, ki je tekmeca pljunil.

Firer z dvema goloma potopil Olimpijo
Poraz je doživela tudi četrta Olimpija, v Velenju je bil Rudar boljši z 2:0. Knapi pred domačimi gledalci ne poznajo poraza že enajst tekem. Oba zadetka so dosegli v precej živahnejšem drugem polčasu, pod oba pa se je podpisal Ivan Firer. Najprej je z izjemnim strelom zadel v 49. minuti po podaji Senada Jahića v kazenski prostor, ko mu je žogo prepustil Dalibor Radujko. Deset minut pred koncem je bil uspešen še z diagonalnim strelom po podaji Dragana Jelića. Le minuto predtem je na drugi strani Marko Vukčević za nekaj centimetrov zgrešil gol.

Preobrat Zavrča v drugem polčasu
Zavrč je na Bonifiki z 1:2 premagal Koper, ki je z zadetkom Denisa Halilovića po podaji Jake Štromajerja dobil prvi polčas z 1:0. Mitja Lotrič je bil blizu povišanja na 2:0, a se je s fantastično obrambo izkazal Nikola Petrović. Tudi uvodne minute drugega polčasa so minevale pretežno ob premoči domačega moštva, potem pa je v 59. minuti Leo Štulac povsem po nepotrebnem izgubil žogo na sredini igrišča, Rok Zorko pa je iz protinapada izenačil. Slabih 10 minut pozneje je Zorko poslal lepo globinsko podajo v kazenski prostor, rezervist Tomislav Kiš pa je zagotovil tri točke gostom.

Od 77. do 91. minute je sodnik Matej Jug pokazal kar tri rdeče kartone - Domnu Črnigoju, Goranu Galešiću in Toniju Datkoviću. Vsi trije so bili posledica brezobzirne igre in drugega rumenega kartona.

Radomlje do četrte zmage
Gorica si je s porazom v Domžalah proti Kalcerju Radomlje (1:0) otežila obstanek v ligi, saj ji Krka na osmem mestu zdaj beži za tri točke. Gostitelji so bili predvsem v prvem polčasu veliko nevarnejši, v 74. minuti pa je bil edini strelec Anže Zorc, ki je po protinapadu mrežo zatresel z lepim strelom s 25 metrov. Žoga se je čez golovo črto odbila od prečke.


32. krog:
MARIBOR
- CELJE 4:1 (2:0)
5.500; Šuler 16., Volaš 29., 91., Ibraimi 56.; Lendrić 53./11-m
Maribor: Handanović, Stojanović , Rajčević, Šuler, Janža, Ibraimi ( 90./Hotić), Mertelj, Dervišević, Bohar ( 79./Sallalich), Tavares ( 85./Zahović), Volaš.

Celje: Kotnik, Jakolič, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Jeslinek ( 46./ Lendrić), Šporn ( 57./Gobec ), Jugović, Verbič , Bajde ( 82./Kubo), Sunny.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


KRKA - DOMŽALE 3:2 (0:2)
100; Dan. Rašić 73., Fuček 75., Perić 80.; Podlogar 9., Zec 31.
RK : Dam. Rašić 95./Krka

Krka:
Mitrović, Žižić , Vučkić, Fuček, Mojstrović, Palić ( 83./Aniekan), Welbeck, Perić , Dam. Rašić , Potokar ( 62./Dan. Rašić), Kastrevec ( 70./Novinić).

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec , Horić, Požeg Vancaš ( 82./Juninho), Jelar, Podlogar ( 70./Vuk), Šišić ( 59./Črnic), Trajkovski, Morel, Korun .
Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


RUDAR - OLIMPIJA 2:0 (0:0)
550; Firer 49., 79.
Rudar: Rozman, Kašnik ( 67./Džinić), Knezović, Dedič ( 30./Jahić ), Krefl , Trifković, Stjepanović, Radujko , Jelić ( 90./Kocić), M. Babić , Firer.

Olimpija: Brljak, Mitrović, Bajrić, Baskera ( 55./Golubar), Lazevski, Matić, Kapun, Vukćević ( 80./S. Babić), Fink, Šporar, Rodić ( 60./Ivančić).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


KALCER RADOMLJE - GORICA 1:0 (0:0)
150; Zorc 74.

Kalcer Radomlje:
Stergulc, Teinović, Vrhunc ( 86./Avbelj), Vuk ( 75./Stoiljković), Cerar ( 75./Zavrl), Zorc , Perković, Balkovec, Lidjan , Jazbec, Đurković.

Gorica: Sorčan, Vetrih, Žigon, Eleke, Napoli, Jogan ( 67./Boccaccini ), Ruggiero ( 61./Ferri), Pasqualini, Martinović, Caputo, Slivka .

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


LUKA KOPER - ZAVRČ 1:2 (1:0)
300; Halilović 9.; Zorko 59., Kiš 68.
RK : Črnigoj 77., Galešić 91.; Datković 89.

Luka Koper: Simčič, Šme, Lotrič, Halilović, Štulac, Črnigoj , Posavac ( 85./Smrtnik), Hadžić, Palčič ( 72./Andrejašič ), Štromajer ( 68./Galešić ), Pučko.

Zavrč: Petrović, Cvek, Muminović , Polič, Kelenc ( 59./Grezda), Antić, Zorko, Datković , Đukić, Matjašič ( 61./Kiš), Novoselec ( 81./Bogdan).

Lestvica:
MARIBOR          32 21  6  5 67:30  69
CELJE            32 17 10  5 50:24  61
DOMŽALE          32 18  5  9 43:21  59
OLIMPIJA         32 15 10  7 50:26  55
ZAVRČ            32 14  4 14 32:43  46
RUDAR VELENJE    32 11 10 11 39:36  43
LUKA KOPER       32 12  3 17 35:50  39
KRKA             32  8  7 17 32:51  31
GORICA           32  7  7 18 30:43  28
KALCER RADOMLJE  32  4  4 24 19:73  16
Janža, Volaš in Šimundža po zmagi nad Celjem
Preobrat Zavrča na Bonifiki
Firer dvakrat zatresel mrežo Olimpije
Zadetek Zorca prinesel četrto zmago Radomljam
Maribor dobil štajerski derbi
Krka doma presenetila Domžale
Gol Volaša v 90. minuti za končnih 4:1
Zadetek Ibraimija s prostega strela za 3:1
"Roka" Rajčevića in gol Lendrića z 11-m
Volaš iz gneče povišal na 2:0
Šuler zadel za vodstvo Maribora