Rok Kronaveter je v 69. minuti zadel po podaji Juliusa Wobaya iz kota. To je bil njegov 14. gol v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je v 69. minuti zadel po podaji Juliusa Wobaya iz kota. To je bil njegov 14. gol v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke
Blessing Eleke je zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici igrišče zapustil v 54. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Srečko Katanec
Tekmo v Domžalah si je ogledal tudi selektor Srečko Katanec. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Olimpija
Na prvih treh dvobojih sezone Olimpija ni premagala Domžal, ki so v 3. krogu slavile z 0:2, v 12. in 21. krogu pa ni bilo zmagovalca (1:1 in 0:0). Foto: www.alesfevzer.com
Radoje Smiljanić
Marko Nikolić po kazni NZS-ja ne sme biti v slačilnici ali klopi Olimpije uro in pol pred tekmo in četrt ur po koncu srečanja. "Zmaje" je tako vodil pomočnik Radoje Smiljanić, potem pa se bo v ponedeljek videlo, ali bo sledila druga trenerska menjava pri vodilnem klubu Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Nejc Vidmar (Olimpija)
Nejc Vidmar gola ni prejel že 839 minut oz. vse od konca novembra, ko je še branil za Domžale. Po prestopu v Olimpijo na petih tekmah ni bil premagan, a je zdaj zaradi bolezni izpustil tretjo zaporedno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Gorica v izdihljajih tekme porazila Krko
Celjani napolnili mrežo Koprčanov
Kronaveter Olimpijin junak v Domžalah

nogometna pozornost v Sloveniji znova preusmerila na zelenice. Vodilna Olimpija je z zadetkom Roka Kronavetra v 69. minuti v gosteh z 0:1 premagala Domžale.
Osamljeni Mariborčan je s sedmih metrov z volejem zadel po podaji rezervista Juliusa Wobaya iz kota, ki je sledil akciji, v kateri je Dejanu Kelharju po strelu z glavo veselje preprečila vratnica. Veliko drugih priložnosti gledalci niso videli. Olimpija je bila na zadnjih štirih medsebojnih obračunih proti Domžalčanom brez zmage.
V prvem polčasu bližje golu Domžale
Prvi so zagrozili gostitelji prek Antonia Manceja, ki pa je v 12. minuti po predložku Dejana Trajkovskega z leve strani žogo proti vratom usmeril s prsmi namesto z glavo, Aleksander Šeliga pa jo je brez večjih težav ukrotil. Malce pozneje je Nemanja Mitrović skorajda presenetil svojega vratarja, ko mu je želel z glavo vrniti žogo, vendar malce premočno, tako da je žoga šla mimo Šelige, a na srečo Ljubljančanov tudi mimo vrat.

V 16. minuti je v domžalskem kazenskem prostoru žoga v roko zadela Gabra Dobrovoljca, a se sodniki niso odločili za 11-metrovko. Sledilo je zatišje, kar zadeva priložnosti, ki je trajalo do 38. minute, ko je sam proti vratom Olimpije stekel Juninho, a je Dejan Kelhar popravil predhodno napako, v kazenskem prostoru ujel Brazilca in mu izbil žogo.

Načeti Eleke z igrišča v 54. minuti
Tudi uvod drugega polčasa ni ponudil veliko razburjenja. V 55. minuti je proti vratom stekel Ricardo Alves, a malce z leve strani zadel le zunanji del mreže. Deset minut pozneje je Wobay, ki je v 54. minuti zamenjal poškodovanega Blessinga Elekeja, meril prav tako premalo natančno. Po edinem zadetku sta imeli do konca tekme obe ekipi le še nekaj polpriložnosti, tako da se izid ni več spremenil.

V nezaželenem središču pozornosti
Ljubljančani so prvič in mogoče zadnjič igrali brez trenerja Marka Nikolića. Zaradi sporne rasistične opazke na zadnji tekmi je bil namreč suspendiran za sedem tekem oziroma vse do konca državnega prvenstva 2015/16, kjer ima Olimpija zdaj s tekmo več pet točk prednosti pred Mariborom, ki je okupiran s svojo veliko afero.

Čeprav je v ponedeljek predsednik in pokrovitelj kluba Milan Mandarić sprejel opravičilo in odločitev, da srbski trener zadrži službo, še ni jasno, ali bo pri tem tudi ostalo. Najprej so o neprimernih Nikolićevih besedah ob slavju Blessinga Elekeja začeli pisati vsi, zlasti angleški, mediji, ki kaj v nogometu pomenijo. Sledila je ostra kazen Nogometne zveze Slovenije, po kateri se morajo Ljubljančani za prvi naslov državnega prvaka boriti brez glavnega trenerja.

Mandarićeva odločitev v prihodnjih dneh
V petek so iz Olimpijine pisarne uradno sporočili, da primer Nikolić - Eleke še ni končan: "Zaradi kompleksnosti položaja (kazen Marku Nikoliću) in zavedajoč se posledic napake, ki je bila storjena, se bo predsednik NK-ja Olimpija Ljubljana Milan Mandarić o nadaljnjih korakih v tej zadevi odločil na začetku prihodnjega tedna." Zmaga v Domžalah bi morala kljub vsemu pomiriti nekaj strasti.

Brez Ibraimija v Krškem
Še več prahu je v preteklem tednu dvigala afera Zahovič - Ibraimi, ki se je končala z zakopano sekiro in sporočilom, da so se dogovorili, a javnosti v Mariboru niso razkrili, kakšnim. Znano pa je, da Agimu Ibraimiju ni treba odigrati nedeljske tekme v Krškem, kar je izkoristil za skok v domovino Makedonijo.

Brez Vidmarja in Matića
V Domžalah Olimpija ni bila samo brez trenerja Nikolića, temveč je še tretjo tekmo zapored izpustil Nejc Vidmar, ki je prav pozimi po desetletju Športni park ob Kamniški Bistrici zamenjal za Stožice. Najboljši vratar Prve lige počasi okreva po skrivnostni bolezni, ki mu je delno omrtvila obraz. Zaradi kartonov ni igral tudi motor zeleno-belih Darijan Matić, enako usodo je pri Domžalčanih delil Žan Majer.

Celjani trikrat izkoristili številčno prednost
Prva tekma 30. kroga se je sicer odigrala na Areni Petrol, kjer sta se Celje in Luka Koper pomerila na pomembni tekmi v boju za obstanek. Visoko, s 3:0, so zmagali Celjani.

Gostje so že v 27. minuti ostali brez Marina Jurine, ki je prejel dva rumena kartona. Celjani so številčno prednost kronali v 36. minuti. Tadej Vidmajer je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Matej Podlogar prehitel gostujoče branilce in žogo preusmeril za hrbet Vjekoslava Tomića. To je bil prvi zadetek Podlogarja v celjskem dresu. Pet minut pozneje je Celje povišalo vodstvo. Tokrat je žogo z desne strani pred vrata poslal Tilen Klemenčič, Sunny Omoregie pa jo je "s prve" zabil v mrežo. Končni izid je v 81. minuti z roba kazenskega prostora postavil Janez Pišek.

Boleč poraz zadnje Krke v Novi Gorici
Gorica
je z zadetkom rezervista Bedeja Osujija v 94. minuti strla odpor zadnjeuvrščene Krke in zmanjšala zaostanek za tretjimi Domžalami le na točko.
Skromnemu prvemu polčasu ni sledilo nič boljše nadaljevanje. Šele v 83. minuti so si gledalci lahko vsaj malce dali duška, ko je Marshal Johnson streljal z dobrih 20 metrov, z lepo obrambo pa se je izkazal Miodrag Mitrović. Tik pred koncem so Novogoričani izpeljali protinapad, žogo je z leve strani natančno podal Sandi Arčon, Osuji pa je z glavo neoviran zadel za zmago. Krka je v Novi Gorici izgubila petič zapored.
Preostali dve tekmi sta na sporedu v nedeljo.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 30. krog

CELJE - LUKA KOPER 3:0 (2:0)
1.000; Podlogar 36., Omoregie 41., Pišek 81.
: Jurina 27./Luka Koper

Celje:
Kotnik, Klemenčič, Hadžić, Travner, Vidmajer, Pišek, Vrhovec , Pajač ( 78./Brlečić), De Sousa ( 56./Spremo), Podlogar ( 67./Požeg Vancaš), Sunny.

Luka Koper: Tomić, Andrejašič, Batur, Datković, Pavić, Jefthon, Štulac, Valencia ( 46./Zsivanovics), Blatančić ( 46./Štromajer), Lokaj ( 70./Horvat), Jurina .

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)



DOMŽALE - OLIMPIJA 0:1 (0:0)
2.500; Kronaveter 69.

Domžale: Maraval, Trajkovski, Horić , Zec , Dobrovoljc, Husmani, Vetrih , Horvat ( 87./Grvala), Črnic ( 68./Janković), Juninho ( 73./Jarović), Mance.

Olimpija: Šeliga, Čale, Mitrović , Kelhar, Fink, Alves, Kapun, Kronaveter ( 86./Bajrić), Zajc ( 91./Mimoun), Radović, Eleke ( 54./Wobay).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)



GORICA - KRKA 1:0 (0:0)
400; Osuji 94.

Gorica
: Sorčan, Celcer, Gregorič, Burgić ( 79./Osuji), Arčon, Kolenc, Kavčič, Mevlja , Martinović ( 58./Kapić ), Johnson, Nagode ( 69./Nunić).

Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Brkljača ( 59./Mojstrovič), Kostanjšek , Marotti, Boccaccini , Welbeck-Maseko, Perić ( 64./Aniekan), Dangubić ( 86./Marjanović), Majcen .

Sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje)



Nedelja ob 16.55:

KRŠKO - MARIBOR

Ob 19.00:
ZAVRČ - RUDAR

Lestvica:
OLIMPIJA        30 18  8  4 65:20  62
MARIBOR         29 16  9  4 64:26  57
DOMŽALE         30 12 10  8 41:26  46
GORICA          30 13  6 11 41:41  45
ZAVRČ           29  9 10 10 30:33  37
RUDAR           29  9  7 13 27:43  34
KRŠKO           29  9  7 13 20:41  34
CELJE           30  7 11 12 24:42  32
LUKA KOPER      30  8  6 16 31:47  30
KRKA            30  6  8 16 23:47  26
    


Gorica v izdihljajih tekme porazila Krko
Celjani napolnili mrežo Koprčanov
Kronaveter Olimpijin junak v Domžalah