Krka je še dodatno osolila rane Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Krka je še dodatno osolila rane Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke
Blessing Eleke je pri prvem zadetku v Kopru poskrbel za razburjenje v domači vrsti, ki je zahtevala prekršek Mirana Burgiča v kazenskem prostoru in razveljavitev gola. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki iz Celja in Krškega
Gorica dosegla rekordno sedmo zaporedno zmago
Novi trener Maribora Jurčić že pred novinarji

Slovenski prvaki za vodilno Gorico, ki je v Kopru zmagala z 1:3 in dosegla svojo rekordno sedmo zaporedno zmago v državnem prvenstvu, zaostajajo že za devet točk. V prihodnjem, 9., krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta ekipi 12. septembra pomerili v novogoriškem Športnem parku.

Visoko so v gosteh slavile tudi Domžale, v Celju je bilo 0:3. Zavrč je z 0:1 zmagal v Krškem.
Viole: Hočemo fuzbal
V Mariboru so gostje povedli že v 8. minuti, ko je veliko napako pri podaji v obrambi napravil Aleš Mertelj. Žogo je na robu domačega kazenskega prostora prestregel Nano Addo Welbeck Maseko in matiral Jasmina Handanovića. V nadaljevanju so imeli Mariborčani pobudo, a je bil vselej na pravem mestu vratar Miodrag Mitrović. Navijaška skupina Viole je razgrnila transparent "Hočemo fuzbal". V 43. minuti je Jean Philippe Mendy vendarle izkoristil mojstrsko podajo Dareta Vršiča na rob kazenskega prostora, dobil nov dvoboj ena na ena z Mitrovićem in izenačil.

Mojstrovina Ibraimija premalo za zmago
V 59. minuti je bil Mitrović znova uspešnejši od Marcosa Tavaresa, dobro minuto pozneje pa nemočen ob mojstrskem prostem strelu Agima Ibraimija z okoli 25 metrov. Po zaostanku so krkaši zaigrali bolj odprto, si pripravili nekaj priložnosti, nagrada za trud pa je prišla v 85. minuti, ko je Alen Vučkić po lepem predložku Josipa Fučka s prostega strela na desni strani izid poravnal z glavo.

Novomeščani v gosteh v tej sezoni tako še naprej ne poznajo poraza. V Velenju in Zavrču je Krka zmagala, v Celju, Krškem in Mariboru pa osvojila točko. Zaradi kartonov je tokrat manjkal napadalec Žiga Kastrevec.
Gorica po štirih letih do zmage na Bonifiki
Koprčani so po šestih zaporednih prvenstvenih zmagah nad Gorico tokrat potegnili kratko, na Bonifiki so primorski derbi nazadnje izgubili avgusta 2011. Oslabljeni kanarčki so igrali brez kaznovanega Damirja Hadžića, bolnega kapetana Ivice Guberca ter poškodovanih Gorana Galešića, Mateja Palčiča in Mitje Lotriča. Tudi gostje niso prišli popolni, manjkala sta kaznovani napadalec Marko Nunić in poškodovani Miha Gregorič.

Prvo resno akcijo so Goričani spremenili v zadetek. V 32. minuti je po veliki gneči pred golom Kopra, dišalo je tudi po prekršku, žogo v mrežo porinil Blessing Eleke. Na začetku drugega polčasa je Patrika Posavca zamenjal Josip Ivančić, ki je zelo poživil igro domače ekipe. Toda v 61. minuti so Koprčani doživeli nov šok. Amel Džuzdanović je "nanizal" koprsko obrambo in podal Miranu Burgiču, ki je iz igre vrgel še Vasjo Simčiča za vodstvo z 2:0. Vse upe gostiteljev je v 84. minuti pokopal Eleke s svojim sedmim golom v sezoni. Spet je imel največ zaslug za gol razpoloženi Džuzdanović. Častni zadetek za Koper je dosegel Ivančić s strelom iz obrata.

Celje prikovano na dno lestvice
Celjani ne najdejo poti iz rezultatske krize in z dna prvenstvene lestvice. Za Domžale so na Areni Petrol zadeli Zeni Husmani iz voleja z roba kazenskega prostora v 30. minuti (v igro je vstopil v 23. minuti namesto poškodovanega Darka Zeca), Aladin Šišić s šestih metrov v 64. minuti in Gaber Dobrovoljc po kotu v 83. minuti.

Gol Kokorovića potisnil Krško še nižje po lestvici
V Krškem so bili Zavrčani podjetnejši že v prvem polčasu, v drugem pa so nevarnejši postali Krčani, a jih je v 77. minuti kaznoval Ed Kevin Kokorović in z edinim zadetkom na tekmi poskrbel, da je Zavrč (9 točk) prehitel Krško (8) na lestvici.

Rudar štiri tekme brez poraza
Na edini nedeljski tekmi bo Olimpija v Stožicah pričakala Rudar. Velenjčani so po uvodnih treh ničlah nanizali štiri srečanja brez poraza, na zadnjih treh so remizirali.

8. KROG

MARIBOR - KRKA 2:2 (1:1)
2.500; Mendy 43., Ibraimi 60.; Welbeck 8., Vučkić 85.
RK : Bogdan 91./Krka

Maribor:
Handanović, Mertelj , Gigli, Šuler, Janža , Vršič ( 58./Sallalich), Filipović, Vujčić, Ibraimi, Mendy ( 85./Bajde), Tavares.

Krka: Mitrović, Bogdan , Vučkić, Fuček, Marotti , Dangubić ( 68./Dežmar ), Ejup, Mojstrovič ( 84./Marjanović), Welbeck, Perić ( 78./Kramar), Novinić.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)



CELJE - DOMŽALE 0:3 (0:1)
900; Husmani 30., Šišić 64., Dobrovoljc 83.

Celje:
Hosman ( 32./Mujčinović), Kous, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Firer, Miškić, De Sousa ( 65./Marcius), Ahmedi, Soria, Vidmajer ( 47./Klapan).

Domžale: Vidmar, Skubic, Vetrih , Zec ( 23./Husmani ), Horić, Črnic, Šišić ( 80./Juninho), Trajkovski , Dobrovoljc, Majer, Mance ( 55./Podlogar).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


KRŠKO - ZAVRČ 0:1 (0:0)
1.300; Kokorović 77.

Krško:
Zalokar, Petric, Volarič, Poljanec, Slivšek ( 46./Čeh), Bučar ( 80./Rujović), Urbanč, Štefanac ( 61./Petranić), Drnovšek , Jakolić, Đukić .

Zavrč: Bajza, Rogač, Glavica, Matjašič, Antić, Zorko ( 69./Polić), Datković, Pihler , Novoselec, Batrović ( 90./Tahiraj), Kokorović ( 79./Cvek).
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


LUKA KOPER - GORICA 1:3 (0:1)
1.500; Ivančić 87.; Eleke 33., 84., Burgič 61.

Luka Koper:
Simčič , Šimurina ( 73./Štulac), Halilović, Posavac ( 52./Ivančić), Radujko ( 67./Pavić), Tomić, Krivičić, Črnigoj, Šme , Štromajer, Rahmanović .

Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgič ( 83./Škarabot), Arčon, Eleke, Kavčič ( 58./Boben), Humar , Džuzdanović ( 86./Martinovič), Jogan, Johnson.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)



Nedelja ob 17.45:

OLIMPIJA - RUDAR

Lestvica:
GORICA               8  7 0 1 20:12 21
OLIMPIJA             7  5 1 1 19:4  16
DOMŽALE              8  4 1 3 14:8  13
MARIBOR              8  3 3 2 10:9  12
ZAVRČ                8  2 3 3  6:8   9
KRKA                 8  2 3 3  8:13  9
LUKA KOPER           8  2 2 4 12:16  8
KRŠKO                8  2 2 4  5:11  8
RUDAR                7  1 3 3  6:8   6
CELJE                8  1 2 5  6:17  5

Zadetki iz Celja in Krškega
Gorica dosegla rekordno sedmo zaporedno zmago
Novi trener Maribora Jurčić že pred novinarji