Nogometaši Olimpije so takole proslavili zadetek Roka Kronavetra z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so takole proslavili zadetek Roka Kronavetra z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Nogometašem Maribora (na fotografiji kapetan Marcos Tavares) ni uspelo zmanjšati zaostanka za vodilno Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Mate Eterović (Rudar)
Mate Eterović je v Novem mestu zadel evrogol. Foto: www.alesfevzer.com
Rudar se je znesel nad Krko
Remi Koprčanov ob Kamniški Bistrici
Maribor še četrtič letos brez zmage nad Zavrčem
Mojstrovina Kotnika za točko Gorice proti Olimpiji

Olimpiji je dolgo kazalo zelo dobro. Ljubljančani so pokazali več, na vrata nasprotnika so sprožili več strelov, a zadeli zgolj enkrat. V nadaljevanju so se jim zapravljene priložnosti maščevale, ko je z natančnim strelom z razdalje za točko zadel Andrej Kotnik. To je bil sploh prvi zadetek v mreži Olimpije v letu 2016.

Delegiran je derbi 33. kroga med Olimpijo in Mariborom v Ljubljani. Tekma bo v soboto, 7. maja, ob 20.15.

Maribor je imel priložnost, da bi se z zmago v Zavrču Olimpiji na prvenstveni lestvici približal na vsega dve točki zaostanka, a je ni izkoristil. Varovancem Darka Milaniča ni uspelo zatresti mreže v Halozah, tekma se je končala brez zmagovalca (0:0). Mariboru v letošnji sezoni v štirih poskusih še ni uspelo premagati Zavrča.

Kronaveter natančen z bele točke
Olimpija je bila v prvem polčasu boljši nasprotnik, že od prvega sodnikovega žvižga je pritisnila na vrata gostiteljev, v 3. minuti je z roba kazenskega prostora previsoko meril Matic Fink, slabih deset minut pozneje je poskusil še Rok Kronaveter, a je ostalo pri 0:0. Mreža se je vendarle zatresla v 40. minuti, ko je z bele točke po prekršku Matije Škarabota nad Finkom zadel Kronaveter. To je bil njegov 13. gol v letošnjem prvenstvu. V nadaljevanju se je pritisk Ljubljančanov nadaljeval, po dobri uri igre je Nik Kapun pripravil strel Finku, a je ostalo pri minimalnem vodstvu gostov. V 70. minuti je eno izmed redkih priložnosti Gorice s prostega strela zapravil Škarabot, ki je sprožil mimo vrat.

Kotnik z natančnim strelom ukanil Šeligo
V 76. minuti je Kapuna zamenjal Blessing Eleke, že minuto pozneje je bilo vroče v kazenskem prostoru Gorice, a se je tej uspelo ubraniti. Nato pa je za eksplozijo navdušenja na stadionu poskrbel Andrej Kotnik, ki je lepo preigraval, nato pa z razdalje natančno meril in matiral nemočnega Aleksandra Šeligo, ki je med vratnicama zamenjal Nejca Vidmarja. Ljubljančani so do konca tekme večkrat pritisnili v želji na zmagoviti zadetek, vendar njihovi napadi niso obrodili sadov. V sodnikovem dodatku sta zapretila še Miroslav Radović in Kronaveter, a je ostalo pri deljenju točk.

Kabha zapravil najlepšo priložnost
Mariborčani so prek Milivoja Novakovića, ki je tokrat tekmo začel od prve minute, zapretili že v 3. minuti. Reprezentančni napadalec je žogo odvzel kapetanu Lovru Cveku, a nastreljal vratarja Matijo Kovačiča. V deseti minuti so do žoge po nespretnosti Aleksa Pihlerja prišli Mariborčani, Marwan Kabha se je srečal s Kovačičem, a je bil zmagovalec dvoboja vratar. V 21. minuti so bili gostitelji blizu zadetka, a je Jasmin Handanović prosti strel Veljka Batrovića odbil v prečko. Na začetku 24. minute je bil Batrović spet nevaren, po preigravanju pred vrati pa sam ni zmogel žoge poslati v mariborsko mrežo.

Maribor na koncu stopnjeval pritisk
V nadaljevanju je Davor Rogač nepravilno ustavljal Novakovića na robu kazenskega prostora in si prislužil rumeni karton. Prosti strel z okoli 25 metrov je izvajal Agim Ibraimi, vendar je mimo živega zidu meril naravnost v roke Kovačiča. Po dobri uri igre se je Marcos Tavares po podaji Ibraimija sam znašel pred vrati Zavrča, a meril previsoko. Z dolgim strelom z okoli 30 metrov je tri minute pozneje prek vrat meril še Amar Rahmanović. V 73. minuti je Handanoviću v roke spet streljal Batrović. Gostje so v zadnjih desetih minutah začeli stopnjevati pritisk.

V 85. minuti je lepo priložnost zapravil Rahmanović, ki je natančno podajo Ibraimija z glavo poslal mimo vrat. Čeprav so Zavrčanom proti koncu pošle moči, je bil Kovačič nepremagljiv. V sodnikovem podaljšku je za vijoličaste poskusil še Gregor Bajde, a domači vratar ni klonil.

Rudar že v prvem polčasu strl Krko
Nogometaši Rudarja so že v prvem polčasu odločili srečanje proti Krki, saj so na odmor odšli s prednostjo 0:4. Že v 8. minuti je mrežo domačega vratarja Miodraga Mitrovića načel Leon Črnčič. Rudar je izvajal prosti strel z desne strani, najvišje je v kazenskem prostoru skočil Črnič in zadel v daljši vratarjev kot. Po pol ure je na semaforju pisalo 0:2, s sredine igrišča je z evrogolom zadel Mate Eterović, ki je lepo opazil slabo postavljenega Mitrovića. Štiri minute pozneje je zadel še Anže Pišek, ki je prejel podajo na petih metrih in se brez težav vpisal med strelce. Minuto pred koncem prvega polčasa je podajo iz kota v gol spremenil še Elvedin Džinić. V drugem polčasu so se krkaši le prebudili in začeli ofenzivo na vrata Rudarja, a so se Velenjčani uspešno branili. V 75. minuti so gostitelji le dosegli zadetek.

Prosti strel z roba kazenskega prostora je izvajal Josip Fuček, meril čez živi zid, žoga pa je končala za hrbtom gostujočega čuvaja mreže Mateja Radana. Čeprav so domači v drugem polčasu popravili svojo igro, višje od častnega zadetka niso zmogli. Njihovo usodo je po napaki domače obrambe z golom v 90. minuti zapečatil Denis Grbić.

Krško iz Celja s polnim izkupičkom točk
V Celju je Krško slavilo z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Enes Đurković. V 35. minuti je skupaj s podajalcem Dinom Hotićem izkoristil napako v obrambi gostiteljev. Glavni sodnik Dejan Balažič je imel veliko dela, izključil je tudi dva igralca, in sicer v 51. minuti, ko je po prekršku Luke Štefanca nad Lovrejem Čirjakom obema pokazal rdeča kartona zaradi medsebojnega obračunavanja.

Belima Rodriguez zadel za remi
Tekma med Domžalami in Luko Koprom se je končala z 1:1. Povedli so Domžalčani, in sicer iz prekinitve. Dejan Trajkovski je podal iz kota, Gaber Dobrovoljc pa zadel. Veselje Domžal je trajalo do 67. minute, ko je za izenačenje poskrbel Ruben Belima Rodriguez; najprej se je izkazal s pobegom po desni strani, nato še z natančnim strelom iz neposredne bližine. V 76. minuti je bil Koper blizu novemu golu. Marin Jurina je podal v kazenski prostor, v njem je na 14 metrih do nje prišel Leo Štulac, Žan Majer je bil v bloku, Axel Marval pa je pred golovo črto žogo odbil. Dve minuti pozneje in na drugi strani igrišča je protinapad zaključil Matic Črnic, meril pa čez gol.

28. krog:
GORICA - OLIMPIJA 1:1 (0:1)
1.500; Kotnik 80.; Kronaveter 40./11-m

Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot (78./Martinovič), Gregorič, Kotnik, Burgić, Kolenc, Kavčič, Humar (64./Kapič), Mevlja, Nagode (58./Nunič).

Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zajc, Kronaveter, Matić (85./Mimoun), Radović, Alves (71./Bajrić), Fink, Kapun (76./Eleke), Čale, Mitrović.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


KRKA - RUDAR 1:5 (0:4)
100; Fuček 75.; Črnčič 8., Eterovič 30., Pišek 34., Džinić 44., Grbič 90.

Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Brkljača (55./Kostanjšek), Fuček, Marotti, Kabiru (37./Perič), Wlbeck, Potokar, Dangubić (72./Majstorović), Majcen.

Rudar: Radan, Kašnik, Pišek, Trifković (84./Grbić), Črnčič, S. Babić, Bolha, Džinić, Jahić, Eterović (62./Prašnikar), M. Babić (75./Krcič).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


CELJE - KRŠKO 0:1 (0:1)
750; Đurković 35.
RK: Čirjak 51.; Štefanac 51.

Celje: Kotnik, Kous, Krajcer (16./Klemenčič), Vidmajer, Čirjak, Brlečić (42./Pišek), Miškić, Pajač, Požeg Vancaš, De Sousa, Podlogar (69./Omoregie).

Krško: Zalokar, Sikošek, Gregov, Vuklišević, Pušaver, Žinko, Urbanč (17./Špiler), Hotić, Poljanec (72./Čeh), Štefanac, Đurković (86./Petranić).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


DOMŽALE - LUKA KOPER 1:1 (0:0)
600; Dobrovoljc 60.; Rodriguez 67.

Domžale: Maraval, Horić, Črnic, Repas (63./Masimov), Horvat (72./Majer), Trajkovski, Blažič, Dobrovoljc, Alvir, Husmani, Mance (79./Juninho).

Luka Koper: Tomić, Datković, Situ (70./Andrejašič), Belima, Štulac, Valencia, Leko (64./Štromajer), Lokaj (46./Jurina), Pavić, Horvat, Niguez.

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)


ZAVRČ - MARIBOR 0:0
1.500 gledalcev

Zavrč: Kovačić, Cvek, Rogač, Golubar (35./Dodlek), Glavica (70./Kokorovič), Matjašič (90./Mužek), Antić, Jakšić, Pihler, Shtanenko, Batrović.

Maribor: Handanović, Filipović, Rahmanović, Tavares, Novaković, Mendy (69./Bajde), Kabha (46./Ibraimi), Viler, Defendi, Šme, Mertelj.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

Lestvica:                            
OLIMPIJA        28 17  7  4 63:19  58
MARIBOR         28 15  9  4 62:25  54
DOMŽALE         28 12 10  6 40:23  46
GORICA          28 12  6 10 40:40  42
ZAVRČ           28  9  9 10 29:32  36
RUDAR           28  8  7 13 26:43  31
KRŠKO           28  8  7 13 19:41  31
LUKA KOPER      28  8  6 14 31:43  30
CELJE           28  6 10 12 20:41  28
KRKA            28  6  7 15 22:45  25
                                     
 

Rudar se je znesel nad Krko
Remi Koprčanov ob Kamniški Bistrici
Maribor še četrtič letos brez zmage nad Zavrčem
Mojstrovina Kotnika za točko Gorice proti Olimpiji