Nathan Oduwa je igral le v uvodnem spomladanskem krogu v Mariboru in na domači tekmi z Rudarjem. Foto: BoBo
Nathan Oduwa je igral le v uvodnem spomladanskem krogu v Mariboru in na domači tekmi z Rudarjem. Foto: BoBo

21-letni Londončan je trdo delal, da bi se lahko vrnil še pred koncem sezone. Zadnjih nekaj tednov vadi s soigralci, na nedeljski tekmi proti Gorici pa bo prvič tudi v kadru.

"Poškodba je verjetno najtežji del nogometaševe kariere. Tega si ne želi nihče. Ampak bil sem pozitiven, spodbujal sem moštvo, ker hočem, da nam gre dobro. Imamo skupni cilj, to je igranje v Evropi v naslednji sezoni," je poudaril Oduwa.

"Počutim se dobro. Veliko sem delal za fizično moč, prepričan pa sem, da me bo trener počasi vračal v postavo. Moja naloga je dosegati gole. Kingsley je bil prav tako poškodovan in je trdo delal, da se je vrnil. Upam, da bo njegova energija pomagala tudi meni, ko bom nazaj," je še dodal Oduwa, ki je bil med letoma 2013 in 2017 član Tottenhama. Hotspursi so ga posodili Lutonu, Rangersom, Colchestru in Peterboroughu.

Njegov prijatelj Kingsley Boateng se je odlično vrnil na igrišče, zadel je proti Domžalam in v Kopru. Olimpija je dva kroga pred koncem na drugem mestu, zmaji pa imajo v mislih predvsem finale pokala, ko se bodo 31. maja v Kopru srečali z Domžalčani. Trener Safet Hadžić bo imel na voljo močno zasedbo, potem ko so Ljubljančani večino spomladanskega dela odigrali z močno okrnjenim kadrom.