Ezekiel Henty je Olimpiji na težkem gostovanju v Zavrču prinesel poln izkupiček točk. Foto: www.alesfevzer.com
Ezekiel Henty je Olimpiji na težkem gostovanju v Zavrču prinesel poln izkupiček točk. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Maribor
Domžalčani in Mariborčani so se ob Kamniški Bistrici razšli brez zmagovalca. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Marcos Tavares je tekmo začel na klopi, v igro je vstopil v 64. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Štromajer
Jaka Štromajer je odločil srečanje v Krškem. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke
Blessing Eleke je Goričanom priigral nove tri točke. Foto: www.alesfevzer.com
Brez golov na obračunu Domžal in Maribora
Olimpija v Zavrču potrdila jesenski primat

Ljubljančani se zaradi poškodbe niso mogli zanesti na njihovega najboljšega napadalca in tudi najboljšega strelca jesenskega dela prvenstva Andraža Šporarja. Po prejetem zadetku v uvodnih minutah tekme jim je kazalo zelo slabo, a so izid pred odmorom poravnali, za poln izkupiček točk pa je po napaki domače obrambe poskrbel Henty.

Ontivero izničil zadetek Golubarja
Zavrčani so tekmo izvrstno začeli, Josip Golubar je "slalomiral" skozi neodločno ljubljansko obrambo, tudi z nekaj sreče žogo pripeljal pred Aleksandra Šeligo in ga premagal za 1:0. V osmi minuti je na drugi strani zapretil tudi Henty, a v dveh poskusih ni premagal Dominika Picaka. Ob dokaj enakovredni igri so imeli gostitelji novo priložnost v 21. minuti, ko je sam proti ljubljanskim vratom stekel Dejan Glavica, vendar se je v ključnem trenutku zapletel. Kazen za to zgrešeno priložnost je sledila že v naslednjem napadu, ki ga je s težkim, ne preveč močnim, a natančnim strelom z roba kazenskega prostora učinkovito zaključil Lucas Ontivero za 1:1. Miha Zajc je slabih deset minut zatem prav tako poskusil z roba kazenskega prostora, a je bil premalo natančen.

V 40. minuti je vratar Zavrča znova dobil dvoboj s Hentyjem, na drugi strani je tri minute pozneje prišel sam pred Šeligo Francesco Tahiraj, tudi v tem primeru je bil uspešnejši čuvaj mreže.

Glavina storil veliko napako
V uvodu drugega polčasa gledalci niso videli priložnosti ene ali druge ekipe, v 64. minuti pa je Olimpija povedla z 2:1. Denis Glavina je pri izbijanju naredil napako, žogo z leve strani poslal v lasten kazenski prostor točno do Hentyja, ki je iz igre vrgel še domača srednja branilca in zadel s strelom po tleh. V 72. minuti so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je Jure Matjašič prišel pred Šeligo, žogo poslal čezenj, nato pa je ljubljanski vratar podrl igralca Zavrča. Sodniki so dosodili le kot, žoga se je namreč odbila od Šelige mimo vratnice. A z završke strani je bilo to tudi vse, izjema je bil strel z glavo Ivana Novoselca v sodniškem dodatku, tako da se je zmage veselila ljubljanska ekipa.

Mariborčani redko prihajali do strelov
Na tekmi Domžale - Maribor so gledalci v prvem polčasu videli lepo predstavo, v kateri sta si ekipi na trenutke izmenjavali pobudo, večino prvega dela pa so bili podjetnejši gostitelji. Tudi v uvodu tekme, ko so prek Nejca Skubica in Matica Črnica dvakrat streljali, a je bil Jasmin Handanović obakrat na mestu. Mariborski vratar je moral posredovati tudi v 22. minuti po udarcu Črnica z roba kazenskega prostora. Mariborčani so le poredkoma prišli do zaključnega strela, eden nevarnejših je bil v 31. minuti, ko je z glavo streljal Dare Vršič in žogo poslal mimo leve vratnice. Ob koncu polčasa so bili znova blizu zadetka Domžalčani, ko je Gaber Dobrovoljc s 25 metrov meril malo mimo desnega zgornjega kota vrat gostov.

Črnic najdejavnejši na zelenici
V uvodu drugega dela igre je najprej zagrozil Željko Filipović v 49. minuti, še nevarneje pa je bilo šest minut pozneje, ko je z desne strani kazenskega prostora močno sprožil Skubic in oplazil prečko. Domačini so bili znova nevarni v 57. minuti, najprej je z leve strani sprožil Črnic, Handanović je žogo odbil do Antonia Manceja, temu pa je zadetek preprečil Erik Janža na golovi črti. Zatem je močno sprožil še Jure Balkovec, a bil premalo natančen. V 62. minuti je po levi strani prodrl Črnic, prišel do strela v kazenskem prostoru, a žogo poslal le malce mimo nasprotne vratnice. Pritisk Domžal je prekinil strel Jean-Philippa Mendyja v 68. minuti, vendar je z glavo meril preveč po sredini vrat. Na drugi strani je v 72. minuti Balkovec z roba kazenskega prostora poskusil spremeniti izid, toda Handanović je žogo ustavil, tako kot po strelu Slobodana Vuka štiri minute pozneje.

Nato je Črnic v 77. minuti malce z leve strani sprožil močan diagonalni strel, žoga pa je za nekaj centimetrov zgrešila cilj. V 85. minuti je iz ugodnega položaja z glavo prazno mrežo zgrešil še Vuk, v sodniškem dodatku pa je poskusil še Gregor Bajde, a je žoga končala malce mimo vrat Domžal.

Džuzdanović staknil poškodbo
Na tekmi Gorice in Rudarja so imeli v prvem polčasu terensko premoč gostitelji, ki so sprožili tudi nekaj več strelov proti vratom kot gostje - ti so poskusili le v 20. minuti, ko je strel Stjepana Babića obranil Grega Sorčan -, najnevarnejša pa sta bila poskusa Sandija Arčona z roba kazenskega prostora v 26. in Blessinga Elekeja v 39. minuti. V prvem primeru je bil na mestu Matej Radan, v drugem pa je Eleke, ki je bil po podaji Amela Džuzdanovića (ta je moral zaradi domnevne poškodbe kolena igro zapustiti še pred koncem prvega polčasa) sam pred Radanom, zgrešil cilj, tako kot Džuzdanović minuto zatem.

Eleke zadel za tri točke
V uvodu drugega polčasa je prvi zagrozil Mario Babić, ko je iz prve udaril po podaji z desne strani, a je bil Sorčan na mestu. Sledilo je nekaj strelov na obeh straneh, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo rezultata. Zato pa ga je spremenil Eleke v 87. minuti, ko se je znašel sam pred Radanom po napaki Milana Kocića in podaji Dina Martinovića. Za Elekeja je bil to 12. zadetek v sezoni, s čimer se je utrdil na drugem mestu lestvice strelcev. Za vodilnim Šporarjem zaostaja pet zadetkov. V 90. minuti je Eleke prodrl še po levi strani v kazenski prostor, podal v sredino, a je dobro posredovala obramba gostov.

Klemenčič zadel ob koncu tekme
Celjani in Novomeščani na tekmi niso prikazali pretirano dobre predstave, gostitelji so prvič resneje zapretili šele v tretji minuti nadaljevanja, ko je Milan Spremo zgrešil popolnoma prazna vrata Krke. V zadnjih dvajsetih minutah sta obe ekipi nekoliko več tvegali, več sta napadali, mreža pa se je zatresla šele v sodnikovem dodatku, ko je bil po predložku Erika De Souse na pravem mestu ob pravem času Tilen Klemenčič, ki je z glavo premagal nemočnega Matea Barukčiča.

Štromajer že v 5. minuti zadel odločilni gol
Koprčani so na stadionu Matije Gubca končali niz neporaženosti Krčanov, ki je trajal štiri tekme. S tem so se na lestvici, kjer zasedajo šesto mesto, malce odlepili od zasledovalcev. Pred zadnjim Krškim imajo po novem šest točk naskoka, za petim Zavrčem pa pet točk zaostanka. Junak tekme je bil sicer Jaka Štromajer, ki je za tri točke zadel že v uvodu tekme. Natančneje v peti minuti, potem ko je Leo Štulac podal na desno stran kazenskega prostora, od tam pa je Štromajer dosegel vodilni zadetek. Primorci so bili od začetka boljši in podjetnejši, Krčani pa so počasi vzpostavljali ravnotežje, štirikrat prišli do strela, a bili vselej nenatančni. Gostitelji so si prizadevali izid poravnati, a brez uspeha. Vroče je bilo predvsem v zaključku srečanja.

V 79. minuti je Čeh prišel sam pred Kahlino, a izgubil dvoboj, nato pa s škarjicami žogo poslal mimo vrat. Pritisk domačih je skušal unovčiti tudi Luka Volarič v 83. minuti, a s strelom iz obrata koprskemu vratarju ni povzročil posebnih težav.

20. krog:
GORICA
- RUDAR 1:0 (0:0)
400; Eleke 87.

Gorica:
Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (71./Nunić), Arčon (65./Kotnik), Eleke, Cvijanović, Kavčič, Džuzdanović (45./Martinović), Mevlja, Johnson.
Rudar: Radan, Kašnik, Trifković, Črnčič (62./Krcić), S. Babić, Kocić, Bolha (80./Tolimir), Ihbeisheh, Knezović, Eterović (66./Prašnikar), M. Babić.

Sodnik: Nejc Kajtazović


CELJE - KRKA 1:0 (0:0)
500; Klemenčič 92.

Celje: Kotnik, Kous, Vrhovec, Klemenčič, Firer, Travner, Pajač (72./Đurković), Osman Ali (56./Sunny), Spremo (64./De Sousa), Soria, Klapan.

Krka: Barukčič, Bogdan, Fuček, Ejup, Kostanjšek (68./Dežman), Marotti, Collins, Welbeck, Perić, Kastrevec (89./Gliha), Dangubić (88./Aniekan).

Sodnik: Davor Drečnik


ZAVRČ - OLIMPIJA 1:2 (1:1)
1.000; Golubar 5.; Ontivero 22., Henty 64.

Zavrč: Picak, Glavina, Cvek, Golubar, Riera, Glavica, Kokorović (63./Matjašič), Antić, Tahiraj (75./Zorko), Datković, Novoselec.

Olimpija: Šeliga, Kelhar, Ontivero, Zajc, Matić, Fink, Kronaveter (79./Kapun), Bajrić, Čale (83./Klinar), Mitrović, Henty (90./Djermanović).

Sodnik: Slavko Vinčić


KRŠKO - LUKA KOPER 0:1 (0:1)
550; Štromajer 5.

Krško: Zalokar, Sikošek, Perković (78./Bučar), Petric, Jakolić, Urbanč, Žinko, Volarič, Štefanac (47./Drnovšek), Petranić (46./Poljanec), Čeh.

Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Memolla, Pavić, Gal, Posavac, Gabrić (90./Kljun), Anđelković (83./Radujko), Štulac, Vekić (77./Dedić), Štromajer.

Sodnik: Vojko Goričan


DOMŽALE - MARIBOR 0:0
2.100 gledalcev

Domžale: Vidmar, Skubic, Vetrih, Horić, Črnic (87./Požeg Vancaš), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Majer, Morel, Mance (64./Vuk).

Maribor: Handanović, Janža, Šuler, Filipović, Mertelj, Sallalich (64./Tavares), Kabha, Vršič, Bajde, Mendy (79./Bohar), Ibraimi.

Sodnik: Andrej Žnidaršič


Lestvica:                            
OLIMPIJA         20 14 3  3 52:16  45
MARIBOR          20 10 7  3 44:23  37
DOMŽALE          20  9 7  4 28:14  34
GORICA           20 11 1  8 32:30  34
ZAVRČ            20  7 6  7 23:24  27
LUKA KOPER       20  6 4 10 24:30  22
RUDAR            20  4 7  9 17:29  19
KRKA             20  4 7  9 15:29  19
CELJE            20  4 7  9 14:33  19
KRŠKO            20  3 7 10  9:30  16
                                     

Brez golov na obračunu Domžal in Maribora
Olimpija v Zavrču potrdila jesenski primat