Oster dvoboj med igralci Olimpije in Celja na zelenici stadiona Z'dežele v Celju. Celjani so na koncu zdržali bitko. Foto: www.alesfevzer.com
Oster dvoboj med igralci Olimpije in Celja na zelenici stadiona Z'dežele v Celju. Celjani so na koncu zdržali bitko. Foto: www.alesfevzer.com
Metod Jurhar
V celjskih vratih se je izkazal 19-letni Metod Jurhar, ki je takole ustavil Andresa Vombergarja. Foto: www.alesfevzer.com
Rifet Kapić
Rifet Kapić je z golom v 73. minuti odločil srečanje v Novi Gorici. Foto: www.alesfevzer.com
Ankaran
Nogometaši Ankarana se veselijo prve zmage med elito. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija v Celju tretjič v sezoni ni zadela gola
V Celju sta se tresla le okvirja vrat
Maribor se je namučil za uspeh v Kidričevem
Zadetki s tekme med Gorico in Krškim
Ankaran v Kranju do prve zmage med elito

Ljubljančani so si prvo večjo priložnost priigrali v 20. minuti, ko je Andres Vombergar utekel na globinsko podajo in ustrelil, a je vratar Metod Jurhar s pravočasnim iztekanjem preprečil zadetek. Varovanci Igorja Bišćana so bili tudi v nadaljevanju boljši nasprotnik, pletli so akcije za gol, a so se Celjani dobro branili.

V 36. minuti so zapretili tudi domači, ko je Rudi Požeg Vancaš kakšen meter znotraj kazenskega prostora silovito sprožil, a se je Rok Vodišek izkazal s parado.

Apau stresel prečko
V 40. minuti je Olimpija silovito pritisnila. Najprej je Jurhar s skrajnimi močmi ubranil poskus Alvesa s prostega strela. Odbito žogo je nato Elvedin Džinić izbil z golove črte, po novem poskusu Nika Kapuna se je spet izkazal Jurhar, za konec pa je Mitch Apau stresel še prečko. Polčas se je tako končal brez zadetkov. Posest žoge 62:38 za goste, streli v okvir vrat 5:1.

Tudi Brecl v prečko
Prevlada Olimpije se je nadaljevala tudi po odmoru. Zadetek je visel v zraku, a žilavi Celjani so se uspešno branili. Še več, po protinapadu v 90. minuti je Amadej Brecl z roba kazenskega prostora stresel prečko. Domači so na koncu vzdržali in se pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča veselili še tretjega zaporednega remija 0:0. Statistika: posest žoge 58:42, streli 20:11, streli v okvir vrat 5:1 - vse v korist Olimpije.

Ankaran zmagal v Kranju
V prvi tekmi dneva so Ankaran Hrvatini s 3:1 premagali Triglav v gosteh. Ankaran se je tako veselil prve zmage med elito, s katero se je "rešil" zadnjega mesta, kamor je padel Triglav. Gostje so v Kranju povedli v 25. minuti. Tim Vodeb je žogo iz avta vrgel globoko v domači kazenski prostor, kjer je z glavo zadel Emir Burkić.

Domači so izenačili v 41. minuti. Johan Chinwendu Nkama je po mnenju sodnika Slavka Vinčića v kazenskem prostoru spotaknil Mateja Poplatnika, kar je pomenilo enajstmetrovko. Zanesljivo jo je izvedel Poplatnik sam.

Cerovec in avtogol Zeca zapečatila usodo domačih
Odločitev o zmagovalcu je padla v 62. minuti, ko je Vodeb žogo podal za hrbet domače obrambe, kamor je stekel Vinko Cerovec in nato žogo mimo Elvisa Džafića poslal v mrežo. Domači so jalovo poskušali izenačiti. Vseh njihovih upov je bilo konec v 85. minuti Timotej Mate je streljal s 15 metrov malce z desne strani, žoga je vmes zadela Davida Zeca, spremenila smer in končala v mreži domačih.

Krško povedlo in zapravilo še enajstmetrovko
Popoldne je bila Gorica doma z 2:1 boljša od Krškega. Gostje so začetno pobudo kronali v 6. minuti, ko je po podaji Tončija Mujana iz kota žogo na drugi vratnici v mrežo pospravil Leo Ejup. Krčani so imeli malo pozneje še eno veliko priložnost, a je vratar Grega Sorčan ubranil "zicer" Marinu Jurini. In kdor ne da, dobi. Gorica je v 21. minuti izenačila. Po akciji Matije Škarabota in Leona Mariniča se je žoga odbila do Bedeja Osujija, ki jo je s približno enajstih metrov "pospravil" pod prečko. Krško si je tik pred koncem polčasa priigralo še enajstmetrovko, a je Mujan zgrešil okvir vrat.

Kapić meril milimetrsko natančno
Po odmoru je sledila izenačena igra med obema kazenskima prostoroma. V 73. minuti pa vodstvo Gorice. Rifet Kapić je s kakšnih 20 metrov mojstrsko meril in s pomočjo vratnice matiral Marka Zalokarja. Krčani so nato neuspešno poskusili izenačiti. V sodnikovem podaljšku se je velika priložnost ponudila Jurini, a je meril čez vrata. Še statistika: posest žoge 52:48 za domače, streli v okvir vrat pa 4:5 za goste. Novogoričani so se tako veselili pete zmage na zadnjih šestih tekmah.

Že v petek je Maribor z 2:3 slavil v Kidričevem, v nedeljo pa bo še srečanje Domžale - Rudar.

PRVA LIGA, 10. KROG

CELJE - OLIMPIJA 0:0
500 gledalcev

Celje: Jurhar, Brecl , Džinić, Travner , Vidmajer , Žinko, Požeg Vancaš, Pungaršek (67./Križan), Pišek, Lupeta (87./Šušnjara), Dangubić.

Olimpija: Vodišek, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić (66./Boateng), Ćanadžija, Savić, Alves, Kapun (87./Miškić ), Vombergar (76./Benko).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


GORICA - KRŠKO 2:1 (1:1)

Osuji 21., Kapić 73.; Ejup 6.

Gorica: Sorčan, Škarabot, Lipušček, Kavčič, Gregorič (14./Curk), Žigon, Grudina, Marinič (55./Kolenc), Kapić, Osuji, Nwabueze (70./Filipović ).

Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Jakolič, Jovanović , Dušak (79./Gajič), Mujan (85./Nakić), Balić , Jurina, Mandić (65./Škrbić).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)



TRIGLAV - ANKARAN HRVATINI 1:3 (1:1)
450; Poplatnik 40./11-m; Burkić 25., Cerovec 62., Zec 85./ag

Triglav: Džafić, Šmit , Arh Česen, Zec, Krcić , Tijanić (76./Pušnik), Bukara (65./Kuhar), Robnik , Poplatnik, Kopač, Žurga (67./Majcen).

Ankaran Hrvatini: Bužan, Primc, Burkić, Pahor, Badžim, Gliha , Nkama , Klapan, Vodeb (90./Karamatić), Cerovec, Meledje (80./Mate).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)



Nedelja ob 18.45:
DOMŽALE - RUDAR

Odigrano v petek:
ALUMINIJ - MARIBOR 2:3 (1:0)
1.500; Tahiraj 15., Nunić 69.; Ahmedi 65., Billong 74., Hotić 89.
RK: Einbrom 82./Maribor

Lestvica:                           
OLIMPIJA         10 7 3 0  21:4   24
MARIBOR          10 7 3 0  19:7   24
GORICA           10 5 1 4  11:11  16
RUDAR             9 4 1 4   9:11  13
DOMŽALE           9 3 3 3  19:12  12
KRŠKO            10 3 3 4  17:19  12
CELJE            10 2 5 3  10:13  11
ALUMINIJ         10 2 4 4  13:16  10
ANKARAN HRVATINI 10 1 3 6  11:24   6
TRIGLAV          10 0 4 6   8:21   4

 

 
Olimpija v Celju tretjič v sezoni ni zadela gola
V Celju sta se tresla le okvirja vrat
Maribor se je namučil za uspeh v Kidričevem
Zadetki s tekme med Gorico in Krškim
Ankaran v Kranju do prve zmage med elito