Dušan Kosić, ki je vodil tudi Krško in Olimpijo, je po pol leta zapustil Kranj. Foto: MMC RTV SLO
Dušan Kosić, ki je vodil tudi Krško in Olimpijo, je po pol leta zapustil Kranj. Foto: MMC RTV SLO

42-letni Kosić, ki je prvo moštvo Triglava prevzel enajst tekem pred koncem lanske sezone in klubu zagotovil obstanek, in Triglav sta sodelovanje končala zaradi slabega uvoda v sezono. Prvenstveni poraz v Zavrču (1:2) v soboto je pomenil kapljo čez rob.

"Po poletnem uspehu in rezultatsko slabšem startu v novo sezono, vnovičnem porazu v tekmi, od katere bi po prikazanem morali iztržiti več, ter glede na to, da je pred klubom še praktično dve tretjini prvenstva, smo ocenili, da še vedno obstaja možnost za obstanek v ligi," je o tem dejal Kosić in dodal: "Nujno je treba predramiti ekipo in mogoče poskusiti drugačen način dela. Rad bi se zahvalil igralcem za dobro sodelovanje in zaželel klubu veliko uspehov. Žal nam poleti ni uspelo zadržati nekaj ključnih igralcev, kar pa je usoda klubov, ki temeljijo na vzgoji lastnega kadra."

Vodstvo kluba bo ime novega trenerja objavilo v torek.
Apatič podpisal za Olimpijo
Tadej Apatič, 26-letni vesist, prvak z Domžalami in v minuli sezoni prvak tudi z moldavskim Šerifom iz Tiraspola, je nova okrepitev Olimpije. Apatič je z zeleno-belimi podpisal do konca jesenskega dela sezone z možnostjo podaljšanja pogodbe, v kolikor bosta za to zainteresirani obe strani. Beltinčan je po koncu minule sezone zapustil vrste moldavskega prvaka.