Rok Kronaveter je dosegel hat-trick. V končnici srečanja je v Stožicah zanesljivo izvedel dve 11-metrovki. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je dosegel hat-trick. V končnici srečanja je v Stožicah zanesljivo izvedel dve 11-metrovki. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je v Celju dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani napolnili celjsko mrežo
Olimpija in Domžale sta se razšla s 4:4
Toča golov v Kranju, izjemen strel Da Silve

Na razburljivem dvoboju v Ljubljani so Domžalčani vodili že s 4:2. Takšno prednost so imeli še 13 minut pred koncem, nato pa je bil dvakrat z bele točke uspešen Rok Kronaveter, ki je poskrbel, da Zoran Barišić na klopi Olimpije tudi po 11. tekmi ostaja neporažen. Krona je z devetimi zadetki zdaj skupaj z Murinim Rokom Sirkom prvi strelec državnega prvenstva. Petič v sezoni so zmaji na domači zelenici ostali brez zmage.

Stoženska "goleada" se je začela v 15. minuti, ko je po hitri akciji s Kronavetrom in Stefanom Savićem do strela prišel Asmir Suljić. Žoga se je od prečke odbila za črto in iz gola. Damir Skomina je zadetek priznal, v počasnem posnetku pa je bilo težko presoditi, ali je zares s polnim obsegom prečkala golovo črto. Takoj zatem je na drugi strani Eric Boakye podrl Gregorja Sikoška in koprski delivec pravice je pokazal na belo točko. S "panenko" je Aljaža Ivačiča ukanil Senijad Ibričić.

V 28. minuti so gostje povedli, ko je Ibričić z lepo globinsko podajo poslal Shamarja Nicholsona v protinapad. Jamajški napadalec je stekel za hrbet domači obrambi, nato pa še matiral Ivačiča. Šest minut pozneje je bil izid znova izenačen. Dino Štiglec je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Andres Vombergar z glavo podaljšal do Kronavetra, ki je tudi udaril z glavo in premagal Ajdina Mulalića. V 37. minuti je Domžalčane v vodstvo vrnil Dario Meljnak, ki je z velike razdalje presenetil Ivačiča.

Po uri igre je Nicholson povišal gostujočo prednost. Mulalić je poslal žogo v nasprotni kazenski prostor, kjer je slab odziv Arisa Zarifovića kaznoval Nicholson in zadel za 4:2. V zaključku srečanja so zmaji točko osvojili po dveh enajstmetrovkah, obe je zanesljivo izvedel Kronaveter. Najprej v 77. minuti, ko je žoga v roko zadela Adama Gnezdo Čerina, nato pa še devet minut pozneje, ko je Gaber Dobrovoljc nepravilno v kazenskem prostoru zaustavil rezervista Ivana Lendrića.

Maribor napolnil mrežo Celja
Celjani so poleti iz Ljudskega vrta odnesli točko, tokrat pa so bili povsem brez moči in hitro je bilo jasno, da bodo po dveh zaporednih zmagah ostali praznih rok. Čeprav so vijoličasti igrali brez svojih prvih dveh strelcev – poškodovanega Jana Mlakarja in kaznovanega Dina Hotića –, pa so bili gostujoči strelci zelo razpoloženi ob deseti zmagi v tej sezoni.

Že v sedmi minuti je domačo mrežo načel Marcos Tavares, ki je z glavo zadel po podaji Aleksa Pihlerja z desne strani. V 15. minuti je bilo že 2:0. Tavares je streljal z leve strani, Matjaž Rozman je žogo odbil, a le do Luke Zahovića, ki jo je pospravil v mrežo. Tri minute pozneje je imel Zahović lepo priložnost za dosego sedmega prvoligaškega gola v tej sezoni. Žan Benedičič je namreč v kazenskem prostoru podrl Pihlerja. Odgovornost je prevzel Zahović, a je njegov strel z bele točke Rozman ubranil. Vendarle pa se je celjska mreža v prvem polčasu zatresla še enkrat. Po kotu je v gneči pred golom žogo za Rozmanov hrbet z glavo pospravil Gregor Bajde.

Pet minut po začetku drugega dela je Rozman znova klonil. Blaž Vrhovec je podal iz kota, z glavo pa je bil uspešen Saša Ivković. Osrednji branilec je dosegel že četrti gol v tej sezoni. Deset minut pozneje, ko še ni minila ura igre, pa je v domači mreži že odjeknila "petarda". Denis Klinar je podal z desne strani, napako je napravil mladi branilec Dušan Stojinović, ki je nespretno izbijal žogo. Prišla je do Tavaresa, ki je s svojim 143. golom v slovenskem prvenstvu povišal na 5:0.

Triglav prekinil niz štirih porazov
Opoldanska matineja zadnjeuvrščenih ekip letošnje sezone se je v Kranju končala s 4:3. Gostje iz Krškega so v 10. minuti povedli z 0:2, izjemen je bil drugi zadetek, ko je Marco Da Silva z 20 metrov žogo filigransko natančno poslal v levi zgornji kot Triglavovih vrat.

A Triglav je pripravil ekspresen odgovor in v 23. minuti je bilo že izenačeno. Tom Žurga je na začetku drugega polčasa, ko je imel vratar Marko Zalokar neuspešen "izlet" iz kazenskega prostora, Triglav popeljal v vodstvo, ki pa je zdržalo manj kot deset minut (po Volaševi podaji je izenačil Marin Perić). Gorenjci so zmago dosegli z natančnim strelom z razdalje Egzona Kryiezuja, ki je tako kot Žurga dosegel dva zadetka.

Sirk dvakrat zadel v Kidričevem
Mura je na dvoboju dveh pokalnih polfinalistov z 2:0 v gosteh ugnala Aluminij, ki četrti krog zapored ostaja brez zmage. Junak pete zmage Sobočanov v tej sezoni je bil Sirk, ki je dosegal oba gola in je zdaj z devetimi zadetki na vrhu lestvice strelcev. Z novimi tremi točkami se je Mura zavihtela na četrto mesto.

Sirk je goste v vodstvo popeljal v osmi minuti, ko je z glavo zadel iz bližine. Na začetku drugega polčasa je Aluminij imel nekaj priložnosti za izenačenje, toda izid se ni spremenil vse do 70. minute, ko je znova domačo mrežo zatresel Sirk, ki je po lepi podaji Luke Bobičanca za hrbet obrambi iz Kidričevega nekoliko z desne strani stekel v protinapad in z diagonalnim strelom postavil končni izid.


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 15. krog:

TRIGLAV
- KRŠKO 4:3 (2:2)
300; Žurga 18., 48., E. Kryeziu 23., 91.; Volaš 8., Da Silva 10., Perić 57.

Triglav: Čadež, Mlakar, Šalja, D. Kryeziu, Elsner, Bojić (75./Udovič), E. Kryeziu, Tijanić, Gajić, Žurga(90./Jurić), Majcen.

Krško: Zalokar, Štefulj, Ejup, Brekalo, Kulinitš, Srečković, Da Silva, Volarič(82./Ogrinec), Perić, Vukušić, Volaš.

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)


CELJE - MARIBOR 0:5 (0:3)
2.000; Tavares 7., 59., Zahović 15., Bajde 26., Ivković 49.

Celje: Rozman, Andrejašič, Travner, Stojinovič, Brecl (67./Vidmajer), Pišek, Novak, Benedičič(59./Vizinger), Požeg Vancaš, Lotrič, Ibišević (46./Cvek).

Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Ivković, Klinar, Vrhovec, Cretu(87./Vršič), Pihler (73./Dervišević), Zahović, Bajde(69./Felipe Santos), Tavares.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


OLIMPIJA - DOMŽALE 4:4 (2:3)
2.900; Suljić 15., Kronaveter 34., 77./11-m, 86./11-m; Ibričić 17./11-m, Nicholson 28., 61., Melnjak 37.

Olimpija: Ivačič, Boakye, Zarifović, Maksimenko, Štiglec, Tomić (89./Črnic), Putinčanin, Suljić(66./Lupeta), Konaveter, Savić (79./Lendrić), Vombergar.

Domžale: Mulalić, Melnjak, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Ibričić(87./Žužek), Gnezda Čerin, Hodžić, Ibraimi (59./Mujan), Podlogar, Nicholson(87./Vuk).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


ALUMINIJ - MURA 0:2 (0:1)
500; Sirk 9., 70.

Aluminij: Janžekovič, Grgić, Muminović, Martinović, Krajnc, Horvat(77./Leko), Petrovič, Rogina (58./Maloku), Ploj, Tahiraj, Kidrič (66./Trdina).

Mura: Obradović, Bošković, Šturm, Karničnik, Kozar, Lorbek, Maruško, Horvat (61./Šušnjara), Kouter, Bobičanec(87./Rebernik), Sirk(75./Maroša).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Odigrano v soboto:
GORICA - RUDAR 2:2 (1:1)
350; Smajlagić 27., Osuji 78./11-m; Tučić 22., 64.

Lestvica:
MARIBOR          15 10 3 2  43:13  33
OLIMPIJA         15  8 5 2  32:18  29
GORICA           14  5 7 2  20:20  22
MURA             15  5 4 6  23:22  19
CELJE            15  4 7 4  17:23  19
ALUMINIJ         15  5 3 7  21:24  18
DOMŽALE          14  4 5 5  24:22  17
TRIGLAV          15  4 3 8  21:32  15
RUDAR            15  4 3 8  15:33  15
KRŠKO            15  2 6 7  11:20  12

Mariborčani napolnili celjsko mrežo
Olimpija in Domžale sta se razšla s 4:4
Toča golov v Kranju, izjemen strel Da Silve